plazenje pri 9 mesecih (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

cofka -> plazenje pri 9 mesecih (22.3.2006 13:33:05)

Naša punca pri 9 mesecih še kar ne kaže zanimanja za plazenje. Je zelo vitalna punca, 9 kg 74 cm, vendar ko jo poležem na trebušček da vse štiri od sebe in joka. Vse kar bi ona počela je, da jo držim za rokice, in da hodi, vendar se sama še ne zna dvigniti.
Spraševala sem pediatrinjo, če obstajajo kakšne vaje, da ji pomagam, pa mi je rekla da ne, svetovala pa mi je, naj jo čim manj postavljam na noge, da ko se bo sama dvignila, potem pa ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].  (posledica: imela naj bi krive noge). Pravi tudi, da imam mišice dovolj razvite, in da ni kandidat za fizioterapijo.
Težko mi je, ker jo že tri mesec tiščim k tlom, da ne bi preveč hodila.

Zanima me ali so vas pediatri napotili k fizioterapevtu, če se otročki niso plazili pri tej  starosti in kako ji lahko pomagam?!?

Hvala!!

viv_ -> RE: plazenje pri 9 mesecih (22.3.2006 13:36:17)

Eni fazo plazenja preskočijo. Moja se v življenju ni plazila, pri 9 je shodila...

dory -> RE: plazenje pri 9 mesecih (22.3.2006 14:31:03)

Vsak otrok drugace...moj recimo se je samo plazil in takoj preskocil na hojo..nikol ni kobacal...in tiscat otroka k tlem je cista bedarija...otrok kar lahko in zmore naredi sam...in nobene noge se ne bodo skrivile...edino starsi ne smemo nic na silo in pustit otroka, da naredi pac tisto kar zmore...

In to,ce se otrok ne plazi,se zdalec ni za fth...pac bo preskocila to fazo pa je...nic zato...

mimica -> RE: plazenje pri 9 mesecih (22.3.2006 14:39:38)

Tako kot sta rekli predhodnici : eni fazo plazenja preskočijo, sicer ni dobro ( s strani fizioterapije ), ampak silit otroka pa tudi ne moreš. No, to da vaje ne obstajajo ni res. Mi smo začeli hodit na fizioterapijo, ker ni sedel. Tam so ga naučili tudi plezat. Delali smo tudi posebne vaje za plazenje, za lažje začetke hoje,...Moram rečt, da so mali strašno hitro učljivi. Z mojim sem vadila en teden plazenje in sedaj pleže, da ga je povsod polno.
Glede prehitrega postavljanja na nogice pa je tako, da to res ni preveč dobro ne za hrbtenico, ne za kolke, kolena. Tistih, ki prehitro hodijo ne da bi imeli utrjene mišice imajo večjo možnost, da imajo noge na O ali na X. Tako mi je razložila fiziterapvetka. Ker se pa tudi moj postavlja na nogice, je naredila z njim en poskus in sicer postavil se je sam ob oporo in nekaj časa stal, potem pa je klecnil, zato mi je svetovala naj še z hojo malo počakam. Res je, da se poskušam tega držat, a si včasih ne morem pomagat sploh, ko vidim malega da bi najraje poletel.

buni1 -> RE: plazenje pri 9 mesecih (22.3.2006 16:19:43)

Nekateri se pač ne plazijo. Naš se ni nikoli. Postavljati se je začel pa že pri 8 m in tudi dvignil se je ob opori kar hitro. Pač hočejo videti iz višje perspektive! HA HA Veš s tem nogice na O pa X pa ne vem kaj še, poznam otroke, ki so se plazili in zelo pozno shodili pa imajo nogice tako na X, da je prav težko gledati. Samo ne se sekirat!!

smrka -> RE: plazenje pri 9 mesecih (22.3.2006 18:44:16)

Saj nerabi plazit, bo prej shodila!!

Anonimen -> RE: plazenje pri 9 mesecih (22.3.2006 20:29:51)

Iz moje izkušnje je plazenje zelo fino predvsem zaradi tega, ker otrok, ko shodi, zna pasti. Naša nikoli ni imela kakršnekoli buške ali kaj drugega, ker bi padla pri hoji. Je padla, ampak se je znala ujeti, lepo se je ujela na roke, pa glavo takoj gor. Sem gledala sina od znanca, nikoli se ni plazil, takoj na noge, ko pa je pri hoji padel, je letel direktno na glavo. Da ne govorim, kakšne buške je imel zaradi tega.

Jaz naše nikoli nisem silila, sem ji pa pokazala, tudi sama bila na tleh, se plazila pred njo, včsih sem jo postavila na kolena in na roke, v pozo za kobacanje, pa jo potem pustila, da je sama pogruntala. pri nas se je obneslo, pri plazenju je bila zelo spretna, pa zato ni nič kaj pozno shodila, maelo več ko leto je bila stara.

mimica -> RE: plazenje pri 9 mesecih (22.3.2006 20:35:36)

Buni1 nikjer nisem rekla, da imajo vsi, ki hitro shodijo noge na X ali O in tisti, ki ne shodijo hitro pa nimajo. Povedala sem samo kar mi je razložila fizioterapevtka, ki se je za to izobraževala tako, da mislim da že ve zakaj se gre.
Sicer pa pravim, da vsakemu svoje.

Tricia -> RE: plazenje pri 9 mesecih (23.3.2006 11:56:50)

Cofka, naša ima 10 mesecev, pa se še ni plazila. Ko je imela 6 mesecev, mi je pediatrinja rekla, naj jo dajem na trebušček, a mi ni uspelo...niti par sekund ni zdržala - takoj se je obrnila na hrbet ali pa je jokala kot da bi jo na pol dajala, če sem jo tiščala na trebuh. In sem nehala. Pri 9 mesecih sem ji povedala, da mi noče bit na trebuh, pa mi ni nič rekla. Ko jo je pregledala, je rekla, da je vse ok (da ima močne roke+ramena) in da bo očitno kar shodila brez tega...Zaenkrat še ni, ko bo pa bom prav gledala, če res ne zna pasti na roke zato ker se ni plazila. Me prav zanima.  

Anonimen -> RE: plazenje pri 9 mesecih (23.3.2006 13:47:58)

IZVIRNO SPOROČILO: cofka

Spraševala sem pediatrinjo, če obstajajo kakšne vaje, da ji pomagam, pa mi je rekla da ne, svetovala pa mi je, naj jo čim manj postavljam na noge, da ko se bo sama dvignila, potem pa ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .  (posledica: imela naj bi krive noge).

Posledica predčasnega postavljana na nogice je kvečjemu slabo za hrbtenico in ne za krive noge [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]