okusno in poceni???? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

gojska -> okusno in poceni???? (22.3.2006 12:32:04)

Rada bi kakšno idejo za pogostitev.
Imam pa kar nekaj pogojev:
-povabila sem 5 odraslih in 4 otroke stare od 8mes. do 4 let.
-prostora oz. mize za katero bi se lahko vsedli vsaj vsi odrasli ni.
-denarno sem zelo omejena
-rada bi da bi bila hrana zanimiva za otroke

Torta bo sigurno, ker se praznuje rojstni dan. Ne vem če bi morala imeti še kakšno pecivo zraven???
Za otroke sem mislila narediti take lušne kanapejčke v obliki živalic- z modelčki za piškote. Sam pol je pa ful ostanka in s tem sem mislila mogoče nafilat kakšne kanelone ali pa zvitke iz listnatega testa.
Neki kar v bistvu lahko ješ tudi brez pribora. Ne vem kaj naj z solato.
Al bi pa sploh neki čist drugega. Mogoče lazanjo za vse. Pica pri meni odpade,
ker sem jih leta razvajala z dobrimi obedi in pričakujem sama od sebe nekaj posebnega kadar sem gostiteljica.
Al pa če se spomni katera kakšno primerno predjed.
Najbolj bi rada ustregla otrokom in pri tem mi res prosim pomagajte.
Verjetno so vsi otroci sladkosnedi, sam pol me bodo pa mame sekirale.
KAKŠNO IDEJO PROSIM.   

fricka -> RE: okusno in poceni???? (22.3.2006 12:48:08)

Palačinka party: slane skutine, sladke skutine z rozinami, kaneloni z mletim mesom, marmeladne, čokoladne, orehove,... Običajno jih imajo radi stari in mladi. Pa še prej jih lahko pripraviš, če jih pečeš v pečici.

muki1 -> RE: okusno in poceni???? (22.3.2006 13:32:19)

Kakšne ultra pametne ideje nimam, se mi pa zdi, če povdarjaš, da si denarno zelo omejena res škoda kanapejčkov v obliki živalic, ker bo dosti odpada. Raje naredi klonovske obrazke, bo tudi zanimivo. Usta iz rdeče paprike, noski iz kolobarčka polnjene olive, oči so lahko majoneza s kečapom ( Thomy).

al1* -> RE: okusno in poceni???? (22.3.2006 14:38:29)

Sicer si napisala, da pice odpadejo, ampak me je Muki spomnila, da sem jaz enkrat naredila pice za otroke: testo narediša sama iz mešanice bele in polnozrnate moke in okrasiš v obliki živali: kolobarčki oliv za očke, paprika za brčice, rdeča paprika za usta....

Za odrasle pa recimo pitulice, recept najdeš na MON-u. Če boš delala kanapeje, lahko iz ostankov kruha narediš tudi gobjo pašteto - tudi zelo dobro, recept prav tako iz MON-a. Gobova pašteta

Potrebujemo: 4 male žemlje, 5 jajc, sladko smetano, sol (priporočam tudi malo vegete), poper, 1 velika čebula, malo olja, 1/2 kg svežih šampinjonov, nekaj vejic peteršilja, 25 dag sira (gauda ali ementalec), 30-40 dag prešane slanine (pravokotne oblike).

Podolgovat škatlast model obloži z alu folijo. Robovi naj bodo daljši, da maso pokriješ tudi na vrhu.

Na olju prepraži narezano čebulo, dodaj na lističe (ne nareži jih na preveč tanke lističe) narezane šampinjone, praži jih 10 minut in ohladi.
Na manjše kocke nareži žemlje, jih prelij s sladko smetano (ne preveč, vsaj tretjina kock žemlje naj bo še čisto suha, saj kasneje vse skupaj navlažiš še z jajcem - na splošno pazi, da masa ni preveč vlažna, zato jo med postopkom navlaži manj in jo po potrebi navlaži tik, preden jo daš v pečico). Zmiksaj jajca in prelij žemlje, dodaj ohlajene šampinjone, peteršilj, sol (vegeta), poper, nariban sir in na tanke trakove narezano slanino, ki ti je še ostala. Vse skupaj fino premešaj. S slanino namreč obložiš podolgovat pravokoten model, ki si ga obložila z alu folijo, ostalo slanino pa daš v maso. V model enakomerno porazdeli maso in jo fino potlači. Tudi na vrhu naj bo slanina. Tudi če se ti slanina kje pretrga ni hudega, ker se fino prime mase in sigurno drži skupaj. Vse skupaj prekrij z alu folijo. V večji pekač daj 3 cm vroče vode, v vodo postavi model z gobovo pašteto in peci na 200 stopinjah 1 uro. Model vzemi ven iz vode in ga ohladi. Iz folije ga vzemi šele potem, ko se malo ohladi. Nareži na 1 cm debele rezine.Lahko se je toplo ali hladno.

gojska -> RE: okusno in poceni???? (22.3.2006 16:35:10)

No super, tale recept mi je  všeč.
A tist z vodo se lahko spusti ???
Kako pa pridem na ta MON, sem neki iskala pa sem dobila tvoj odgovor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

A mi poveš cel naslov ?

al1* -> RE: okusno in poceni???? (22.3.2006 20:00:11)

Recept za pitulice:

http://med.over.net/recepti/recept.php?idRecepta=103

Meni je najbolj všeč nadev s skuto in porom in panceto.

Marogica -> RE: okusno in poceni???? (22.3.2006 20:06:31)

IZVIRNO SPOROČILO: al1*

Sicer si napisala, da pice odpadejo, ampak me je Muki spomnila, da sem jaz enkrat naredila pice za otroke: testo narediša sama iz mešanice bele in polnozrnate moke in okrasiš v obliki živali: kolobarčki oliv za očke, paprika za brčice, rdeča paprika za usta....

To kar si napisala, sicer luškano izgleda, vendar pri otrocih to odpade, ker večina ne mara zelenjave. Torej na pogled ja, za jest ne. Preverjeno.

Gosjka, ker poudarjaš, da ti je pomembno, da bo hrana otrokom všeč, te moram razočarat, kajti v poštev pride res samo pica ali pa MC DOnalds. Je pa pica hitro narejena, pa še odraslim jo lahko ponudiš, ni potreben pribor, ker jo narežeš na kose. Boš videla, zadovoljni bodo vsi, pa še manj dela boš imela. Mogoče opozorilo, v slučaju, da boš naredila pico, otročki ne marajo gob.
Želim vam lepo praznovanje

kalbo -> RE: okusno in poceni???? (23.3.2006 7:47:09)

Manj kompliciraš boljše je. Pri otrocih še najbolj zažgejo mini kruhki, ki jih narežeš iz francoske štručke. Namažeš s tamar sirom, na vsakega kolešček salame in malo sira, pa kako kumarico. Sladica bo itak torta. Za odrasle pa kak narezek. Res, ne kompliciraj in si ne delaj preveč dela.

Jessy -> RE: okusno in poceni???? (23.3.2006 11:20:24)

Tudi jaz mislim, da obloženi kruhki najbolj pridejo v poštev za otročke, pa na kruhke gre vedno najmanj materiala in še dobri so.

Za odrasle lahko za predjed narediš kak namaz iz tune:
1 tunino konzervo (lahko je mala) pretlačiš z vilicami, skupaj z olivnim oljem, dodaš 5 strokov česna, ki jih na drobno sesekljaš, nekaj vejic drobno narezanega petršilja, dodaš nekaj žlic majoneze in nekaj žlic gorčice (približno pol majoneze in pol gorčice- jaz dam po 4 žlice), premešaš, popraš, po potrebi dosoliš. Tega rata ful veliko, pa zelo je slastno! Mažeš lahko na katerikoli kruh, še bolje pa je, če imaš možnost kruhke malo popeči.

Za odrasle ti pa priporočam sledečo jed: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=2164
Je zelo, zelo dobro in preiskušeno na več ljudeh in prav vsi so si oblizovali prste in me vsakič sprašujejo, če bom spet skuhala isto. Pa zelo poceni pride!!! Edini problem je, ker se to je za mizo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

S solato jaz ne bi komplicirala. Lahko bi naredila klasično zeleno, ali pa kaj v grškem stilu: paradižnik, paprika, olive, kumare, feta sir, peteršilj, lahko dodaš tudi kapre, okisaš pa z olivnim oljem in malo kisa.

gojska -> RE: okusno in poceni???? (23.3.2006 14:39:52)

Hvala vsem.

Pitulice bom ziher naredila, ker mi je ful všeč ideja.
Sem že kupila sestavine za probo.
Za ostalo pa ne vem, ampak če bom imela že pečico polno ne bom še pic za otroke pekla
Tele kruhke jim bom nardila, sej pol lahko pa še naše jejo.
Kakšne salame imajo pa otroci radi ???

Zraven torte bom še panna coto, ker imam super domačo borovničevo marmelado. To je čist pocen.
Neki bom že.
Če je pa še kakšna ideja jih sprejemam še cel teden.
Žur bo  1. aprila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

gojska

Stran: [1]