al1* -> RE: okusno in poceni???? (22.3.2006 14:38:29)
|
Sicer si napisala, da pice odpadejo, ampak me je Muki spomnila, da sem jaz enkrat naredila pice za otroke: testo narediša sama iz mešanice bele in polnozrnate moke in okrasiš v obliki živali: kolobarčki oliv za očke, paprika za brčice, rdeča paprika za usta.... Za odrasle pa recimo pitulice, recept najdeš na MON-u. Če boš delala kanapeje, lahko iz ostankov kruha narediš tudi gobjo pašteto - tudi zelo dobro, recept prav tako iz MON-a. Gobova pašteta Potrebujemo: 4 male žemlje, 5 jajc, sladko smetano, sol (priporočam tudi malo vegete), poper, 1 velika čebula, malo olja, 1/2 kg svežih šampinjonov, nekaj vejic peteršilja, 25 dag sira (gauda ali ementalec), 30-40 dag prešane slanine (pravokotne oblike). Podolgovat škatlast model obloži z alu folijo. Robovi naj bodo daljši, da maso pokriješ tudi na vrhu. Na olju prepraži narezano čebulo, dodaj na lističe (ne nareži jih na preveč tanke lističe) narezane šampinjone, praži jih 10 minut in ohladi. Na manjše kocke nareži žemlje, jih prelij s sladko smetano (ne preveč, vsaj tretjina kock žemlje naj bo še čisto suha, saj kasneje vse skupaj navlažiš še z jajcem - na splošno pazi, da masa ni preveč vlažna, zato jo med postopkom navlaži manj in jo po potrebi navlaži tik, preden jo daš v pečico). Zmiksaj jajca in prelij žemlje, dodaj ohlajene šampinjone, peteršilj, sol (vegeta), poper, nariban sir in na tanke trakove narezano slanino, ki ti je še ostala. Vse skupaj fino premešaj. S slanino namreč obložiš podolgovat pravokoten model, ki si ga obložila z alu folijo, ostalo slanino pa daš v maso. V model enakomerno porazdeli maso in jo fino potlači. Tudi na vrhu naj bo slanina. Tudi če se ti slanina kje pretrga ni hudega, ker se fino prime mase in sigurno drži skupaj. Vse skupaj prekrij z alu folijo. V večji pekač daj 3 cm vroče vode, v vodo postavi model z gobovo pašteto in peci na 200 stopinjah 1 uro. Model vzemi ven iz vode in ga ohladi. Iz folije ga vzemi šele potem, ko se malo ohladi. Nareži na 1 cm debele rezine.Lahko se je toplo ali hladno.
|
|
|
|