KAJ NAREDITI (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> KAJ NAREDITI (21.3.2006 23:41:33)

Kaj narediti..za mano je težko življenje..ko sta bila otroka stara 5 in 2.5 let sem se ločila..ostala brez vsega sama z otrkoma..prišla nazaj k staršem..tu je bila še sestra, ki je študirala..več let sem delala v službi in še honorarno, da sem si kupila stanovanje..vsa leta sta mi stala ob strani starša, ki sta mi pred tremi leti umrla...zdaj sta hčeri stari 14 in 17 let..drugič sem se poročila z moškim, ki sem ga ljubila..želela ssva si še otroka in zdaj sem noseča..da skrajšam mojo izpoved: mož se je preselil k nam..že prej sem sama opravljala vsa gospodinjska dela, skrvela za otroke (tu je še njegov sin)..želela sem si, da smo res družina in se za to maksimalno zalagala..v nosečnosti se počutim zelo slabo in sem že ves čas na bolniški..kljub temu je vsak dan kosilo na mizi, grem v trgovino in skrbim za vse enako kot prej..počasi so mi začeli popuščati živci in sem ga prosila naj mi kaj pomaga..naj mi da malo nežnosti..že nekajkrat sem dobila na nos, da izkoriščam položaj, ker se je on preselil k meni..da je stalno doma in kaj bi še rada..danes zvečer zopet kreg..ugotovila sem, da se počuti utesnjenega, ima slab občutek, ker je pri meni...ne morete si zamisliti mojega razočaranja..mislila sem, da bom imela ob sebi oporo v človeku, ki ga ljubim..ugotavljam pa, da je ob meni človek, ki mu paše vsa ta komoditeta, po drugi strani pa se je očitno odločil za zakon in se zdaj ne zna spopasti z posledicami..kaj pa je to? Da ne živi v svojem stanovanju in še veliko tega..obnaša se kot, da sem ga v nekaj prisilila..pa sploh ni bilo tako..še pred poroko sva se pogovarjala o tem in sem mu lepo povedala, da se ne mislim poročiti, če ne bova živela skupaj..no in zdaj sem tu kjer sem..nimam več moči ne energije..to malo bitje raste v meni in strah me je zanj..najraje bi mu rekla, da odide in razmisli..naj si vzame čas..ko se bo odločil naj pride..če ne - tudi še enega otroka bom spravila h kruhu..bom vsaj vedela, da sem sama...tako kot sem bila prej in kot sem zdaj...

mamči -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 0:09:31)

Močno sem prepričana,da te bo ta situacija izpila do konca. Trpelo bo zdravje tebe, še nerojenega otroka in ostalih otrok. Imam občutek, da si precej zagnana, delavna in odgovorna oseba, vendar ne pozabi, da si noseča !!!!
Vem, da je lažje govorit, kot naredit, vendar boš MORALA naredit red ! Tako ali drugače, ker po porodu te bo ta kaos še bolj nerviral in tako okolje niti malo ni spodbudno.
Se mi zdi, da si že enkrat zgodbo objavila tu gor, že nekaj časa od tega, pa se očitno ni nič spremenilo.

Pogovori se, zahtevaj red in uredita življenje tako, da bo čim manj stresno. Pa ne odganjaj oz. ne ponujaj mu možnosti umika ! Oba sta se za to odločila in njegova DOLŽNOST je skrbeti za otroka. Če je pa vsaj malo človek, bo pa tud tebi priskočil na pomoč.

Ti pa se prisili , da se boš maximalno "skulirala", ne naprezaj se, čuvaj se- čaka te še velik napor. Misli na svoje zdravje in na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , ki te bo potreboval maksimalno in tudi ostali otroci. Postani malo zdrave egoistke.

Anonimen -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 6:31:48)

Hvala Mamči, imaš prav..težko mi je vse skupaj peljati, ker sem preveč prizadeta..sem se naročila na en pogovor k eni strokovni osebi...seveda moram najti rešitev sama ampak en tak odkrit izčrpen pogovor z strokovno osebo in osebo, ki me ne pozna mi bo verjetno pomagal...
Točno si ugotovila..bila sem jaz pred časom..nič ni bolje..oz. dobro je ko se delamo da je vse ok in je vse po starem...

MarijaPo -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 7:10:24)

Po moje si sla prehitro v kompromis.
Ker si bila tok let sama, si pac vzela nekoga, za katerega se ti je zdelo, da bo ok. Vendar prehitro. Morala bi ga bolje spoznati.

Glede na to, da si kar mocna oseba - ni easy prezivet sam z otroki, bi se jaz na tvojem mestu spet locila in zivela naprej sama, dokler ne bi nasla nekoga, ki bi me res imel rad, podpiral,... To, da si noseca je super. Na koncu bos imela tri krasne otroke, kar redko kateri od nas, ki imamo "vse" redko rata.

Ostani mocna in si ne daj srat na glavo!

Magi* -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 7:55:13)

tale tvoj "moški" je pravzaprav še navaden dečko. ni pripravljen sprejeti odgovornosti, ki jih prinaša skupno življenje in zdaj ga to utesnjuje. po eni strani imaš srečo, da imaš že dve skoraj odrasli hčeri in tudi, če se odločiš za ločitev, ti bosta verjetno stali ob strani. in glede na to, da si vse to že enkrat dala čez, boste tudi tokrat zmogli. prvo kar je, moraš paziti nase in na še nerojenega otročka. moža in njegovega sina ne rabiš ujčkati, sta že dovolj velika, da poskrbita sama zase.

tudi pogovor s strokovnjakom je dobrodošel. končna odločitev bo pa v vsakem primeru tvoja.

Anonimen -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 9:57:25)

Ti si močna ženska in si najbrž temu tvojemu partnerju tudi kar nekakšna druga mama. Po moje je on slabič (pa ne v slabšalnem pomenu) in rabi tako  močno osebo ob sebi. Koliko si pa ti lahko močna za vse skupaj, pa sama veš. Če nisi utrujena le občasno in bi samo takrat rada položila glavo na rame nekoga, ki bo ta čas poskrbel za vas vse skupaj, ampak se ti to dogaja pogosteje, potem ta človek pač ni primeren partner zate. Vprašanje, če se lahko kar spremeni. Mogoče za nekaj časa, če te ima rad, potem pa bo kmalu na žalost spet vse po starem. Ker on pač tak je. Upam, da se motim, ampak ne vem ... Mislim, da pač ni človek, na katerega bi se lahko zanesla. Ni dovolj močan.
Se mi zdi pa v redu, da boš šla k strokovnjaku na pogovor. On ti bo znal povedati, kakšen v bistvu je ta tvoj partner in kaj lahko od njega sploh pričakuješ. In predvsem ti bo znal najbrž pokazati pot, kaj ti je storiti.
Najbrž bi bilo dobro pretehtati  tisto, kar vedno pravi Gina. Razmisli, kaj ti je bolje, kdaj bi ti bilo bolje. Ali tako, kot je zdaj in kot veš, da vedno bo, če bosta skupaj, ali če si sama. Če ti to, da pač imaš partnerja, ki ne vem v čem ti je všeč, odtehta tisto, kar ti na njem in v tvojem življenju zdaj ni všeč. Postavi se v situacijo, predstavljaj si sebe samo z otroci, pa primerjaj življenje, kakor bi bilo s stremi otroci in s tem partnerjem. Pa poskusi ugotoviti, v katerma primeru boš mirnejša, srečnejša, kdaj bo življenje bolj trdno in za vse vas mirnejše, z manj stresi.
Kako pa kaj deklici? Se razumete? Sta ti morda že pripravljeni kaj pomagati, mogoče starejša vsaj malo? Kaj pa tvoja sestra, a li se z njo razumete, bi ti ona bila kdaj pripravljena kaj pomagati? Dobro je, če imaš v življenju vsaj nekoga,  na katerega se lahko kolikor toliko obrneš, če kaj rabiš.

Anonimen -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 10:11:39)

Odkar so mi umrli starši je moja sestra moja edina opora..seveda sta tu deklici s katerima se krasno razumemo in sta zelo pridni, vendar njiju ne želim obremenjevati z trenutnimi težavami..zelo se tudi trudim, da nič ne slišita in ne vidita..Kar se pa tiče mojega moža in njegovega sina je tako, da jima res špilam drugo mamo - to sem mu zadnjič tudi rekla - vse naredim sama - ona dva kot da sta v hotelu...kaj naj rečem, podzavestno si želim toliko sem lahko odkrita in to na glas priznam, da bi odšel in naj tam poležava naprej in visi cele dneve pred televizijo..drugače ima tudi probleme z živci in je totalni hipohonder..stalno je nekaj bolan (seveda so vsi izvidi super razen visok pritisk ima in 20 kg preveč)..stalno ga ujčkam in mirim...ko pa mi je končno povedal kako razmišlja (da sem vsega kriva, ker se je on preselil k meni - ima namreč velike probleme s sinom) takrat mi je vse prekipelo..ne grem se več in ne da se mi več...hvala vam za vse dobre želje..v petek imam pogovor z strokovnjakom, ker se moram pobrati, sem čisto na robu živčnega zloma..se pa ne bom dala..v življenju sem šla skozi tudi hujše stvari in sem iz njih prišla kot zmagovalka..naj mi bog pomaga

Anonimen -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 10:21:26)

Če je pa tako, anonimna, pa se meni zdi, da bi se ve ali vi sami z otroci brez tega človeka lahko prav fletno imeli.
Držim pesti zate in ti pošiljam dobre želje.

Grascakinja -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 10:45:39)

Družina ne pomeni, da ti skrbiš za vse sama. Družina pomeni, da skrbite drug za drugega.

To, da se trudiš, da bi vse ostalo pod tvojo kontrolo in sama vse počneš, je narobe. Tudi otroci morajo kaj postoriti in predvsem mož.

Pogovorit se bo treba in malo porazdelit naloge v gospodinjstvu. Ko bo dojenček tu, kako boš pa potem vse zmogla? Nazadnje bosta trpela ti in otrok, tista dva, ki sploh ne bi smela.

tehnofil -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 11:07:59)

Vaš način življenja je bil točno tak kot je danes. Samo prej tega nisi opazila, oziroma si lahko breme nosila. Sedaj si noseča in čutiš da ne boš zmogla. Obremenitve, ki ti jih niti ni potrebno prenašati.

Tvoj mož (hipohotelevizt) je "presenečen" ker ste prej imeli tak način življenja sedaj se pa naenkrat upiraš.

Veliko bolj pametno je vložiti moči in moža vzgojiti, ker možje smo vodljivi. Dobra žena si naredi dobrega moža. Vsi bi radi poležavali, gledali TV, hodlili v gostilno. Razlika je v tem, da ene žene to prenašajo druge pa ne in moža "vzgojijo".

Ene takoj in že takrat naredijo selekcijo, ene delajo selekcijo kasneje in zato malo težje in z večjimi posledicami.

Prevzgojen mož spozna, da ima pravzaprav žena prav in se zato pusti voditi - ne zato ker bi bil copata. Copata dela, kar reče žena tudi ko ve, da je to narobe.

Z vloženim trudom boš lahko imela partnerja, ki ti bo pomagal. Če se enostavno obrneš, ne boš imela od tega nič. Res si danes sama, samo imaš možnost to spremeniti.

Šele če na noben način ne bo pripravljen prevzeti svoj del odgovornosti in dodati svoj doprinos družini, je čas da odide. Prej pa je to nespametno in metanje puške v koruzo.

Za začetek lahko poskrbi za svojega sina in da tudi njegov sin prispeva družini.

lelaval -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 12:40:54)

Očitno si mu druga mama - kot so ti že predhodnice napisale. In verjetno tudi pri problemih, ki jih ima s sinom, ti pomagaš. In, dokler vse narediš, je vredu. Če misliš, da bi se dal spremenit in bi bila vajina veza vredu - poskusi, sicer boš res bolje sama živela z otroci.
Za začetek mu jaz ne bi kuhala, ne bi pospravila - vzrok je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Boš videla, ali bo kaj naredi, sicer še kasneje ne bo. Potem ga jaz ne bi prenašala (lažje preživim samo s svojo plačo, kot brez živcev)
Upam, da boš rešila zase in za otroke najboljše.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Gina -> RE: KAJ NAREDITI (22.3.2006 14:40:16)

Jaz bi razmislila več reči
- najbrž še niste dolgo skupaj v stanovanju, vedno in vsak rabi čas, da se navadi na navade in prepričanja drugega in da najdeta kompromis, če je seveda možen sploh
- kaj je bilo tisto na tvojem možu, v kar si se zaljubila, kaj je tisto, kar ti daje, pa ti je fajn, majčkenop še na lepe reči pomisli
- zakaj je mož depresiven, česa mu manjka, kaj ne zna doseči, katerega cilja ne doseže, ki si ga je zadal, ali bo do tega zmogel kdaj priti, da bo srečen in bo v njem kaj energije
- to da ti reče, da je nesrečen, ker je pri tebi, ker nima nečesa svojega, je pravzaprav človeško in normalno za moškega - on ni nič vlagal sem, počuti se zelo očitno pri vas tujca, ima občutek, da ga boš zapustila in občutek, da je on sam zanič in nevreden, + občutek, da je zapustil sina - iz vsega skupaj sledi, da je v depresiji in da ne zna ven - enako mnogo kot ti ne znaš ven iz jamranja, da ti on nič ne pomaga, ker ta hip pa tebi to točno toliko pomeni, kot njemu, da bi zmogel biti ok zakonec in ok fotr, ampak to on zmore točno toliko v tem trenutku, kot ti zmoreš vse po vrsti streči in pospravljati za njimi = ne zmoreta ne en ne drug, pa če se še tako čudno sliši (po mojem mnenju, vsakega človeka daleč najbolj potlači, če ga vsak dan kritiziraš in mu pripoveduješ, kaj vse je z njim narobe - človek ne pridobi energije in volje ob takih na pol ultimatih, ampak ga vse skupaj mine, na koncu začne pa itak verjet, da je on sam zanič in da itak ne more nič naredit, da bo boljše, pa še ob vso energijo je, kaj pa vem, meni se že tako zdi)
- zavedati se moraš, da nekaterim moškim pospravljanje in pedenanje ne pomeni kaj dosti, so sicer čist zadovoljni, če pospraviš, zlikaš, skuhaš in greš v trgovino, ampak ni jim tako zelo pomembno, vseeno jim je, tudi če to ni takoj narejeno in tudi če ni vse narejeno, ampak take vrste moški te tudi kritizirajo ne, če kaj ne narediš, še rečejo ti, da se vendarle spočij in malo glej tv, če si utrujena, da zakaj toliko delaš, ne morejo razumet, kaj ti vendar je - Če si bolana  se uleži. Ampak to je najbrž njegova vrednota. Če je tvoja zelo drugačna, potem imata malo problemčkov.
- torej kot vidiš sta vidva po mojem v enem začaranem krogu iz katerega ne znata ven. Najlažje je spokat in iti, najtežje je biti prvi, ki bi pognal kolo v drugo stran. Kako pognat v drugo stran, da bo z veseljem kaj naredil? Ne vem če ni edina varianta, da ti probaš majčkeno drugače razmišljat za nekaj časa. Jaz bi si npr. dala en rok, npr. en teden, da bi poskusila biti prijazna in ga niti enkrat ne skritizirat in mu kaj naprej metat. En teden ni tako dolgo, da se ne bi mogla zadržat. Niti ne reci nič če gleda tv. Ta teden res ne reci njemu nič grdega ali očitujočega. Mogoče pa ti bo kaj lepega povedal, mogoče bo malo prišel k sebi, bo dobil kaj energije (ker neprestano kritiziranje ti požre veliko energije, hočeš nočeš), da bo zmogel malo narediti nekaj zate. Sprejmi lepe reči, ki ti jih pove, on ti hoče s tem pokazat, da te ima rad. Če bi ti to sprejela, bi se mogoče počutil bolj ljubljenega in bi lažje kaj naredil zate. Jaz bi probala, ker vedno raje probam vse, kar se probati da, zato, da če že slučajno kdaj pride do tega, da ne bi bila za skupaj vem, da sem naredila popolnoma vse, kar sem mogla. Samo v tem primeru bi jaz lahko mirno odšla, prej pa tega ne bi storila.

Jutra -> RE: KAJ NAREDITI (23.3.2006 11:45:16)

Anonimna, tako kot si opisala situacijo, bi pa res bilo zate lažje, da gresta tvoj mož in njegov sin živeti nazaj v svoje stanovanje. Mislim, če si dobra samo za hotelske usluge, je samo stvar časa, kdaj se boš prekurila.
To, da ti sestra stoji ob strani, pa pohvale vredno.

india -> RE: KAJ NAREDITI (23.3.2006 14:45:34)

Draga naonimna, te popolnoma razumem in vem,kaj doživljaš!
Pri meni je situacija podobna, le, da so otroci moževi in moji, vseh skupaj nas je 9 v hiši, mama pomaga kljub težki bolezni,kolikor lahko, on pa nas vse skuapj le izkorišča.
Ne pusti se! Vem kako je skrbeti za več otrok hkrati. Če te otroci spoštujejo, je zelo lepo in potem ti tudi pomagajo. Očitno te pa ne tvoj mož in ne njegov sin ne spoštujeta. Zato si ne misli, da bo kaj drugače, ko boš rodila! Za vse si in boš sama! Taki moški so otroci in bodo to ostaliin to taki otroci,ki se jih ne da vzgojiti.
Razčistita med seboj, kaj bi on želel, kateri so njegovi pogoji, da se spremeni, da postane tak mož,ko t je treba!
Pa naj on poišče hišo ali stanovanje, da boste vsi na "njegovem" in potem bo morda le pomagal! ( to sicer ne verjamem) - ti pa daš medtem tvoje stanovanje v najem.

Ne pusti se mu izkoriščat! Ko boš imela dojenčka, boš potreboval aše več energije in miru, ne pa da boš igrala služkinjo ljudem, ki te le izkoriščajo!

Upam, da se ti jutri vse OK izteče pri svetovalcu!

Stran: [1]