bena -> RE: ne mara goste hrane-pomoc (21.3.2006 20:26:03)
|
Tudi sama sem pred kakimi 4 tedni bila povsem obupana z istim vprašanjem na tem forumu. Pri nas je trajalo kakšne 3 tedne, da je mali ugotovil, da je to kar mu mamica z žličko tišči v usta okusno. Nič se ne sekiraj, kar lepo nadaljuj. Boš videla, kar naenkrat bo sam odprl usta, ko mu boš približala žličko s hrano in vse veselo pomljaskal. Meni se ne zdi nič prezgodaj z uvajanjem goste hrane. Sama sem začela pri 4 mesecih in pol, in to po nasvetu pediatrinje. Poleg tega pa je mali rojen s 36. tedni in je tako dejansko začel z gosto hrano pri 3 mesecih in pol. Jaz sem pri pediatrinji dobila knjižico "Prehrana dojenčka", kjer piše, da ni nič narobe, če se z dohranjenjevanjem začne pri 4-ih mesecih, samo priporočljivo je pri 6-ih mesecih. To je odvisno od posameznega otroka. Nekateri dojenčki pač prej potrebujejo dodatne kalorije, ki jih dobijo z mešano prehrano, saj jim izključno mlečna hrana več ne zadostuje. Čeprav popijejo vedno več mleka, so po hranjenju videti nepotešeni in so kmalu po obroku spet lačni. To je znak, da rabijo gosto hrano. Do tega pa pride nekje med 4. in 6. mesecem.
|
|
|
|