Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
mene pa firbca, če katera za gostejši mlečni obrok naredi mlečni rižek tudi doma ali več ali manj kupujete Hipp, Milupo ... Rada bi ga namreč kar sama naredila, pa ne vem, ali obstaja kakšen poseben riž za dojenčke, slišala sem tudi nekaj že o riževi moki . Nameravam ga delat s prilagojenim mlekom (se mi svojega ne da iztiskat, mi ne gre dobr ). Ima katera kakšen recept?
1000x hvala
_____________________________
moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"
KA PA ČE BI PROBALA NA VODI SKUHAT RIŽ DO RES MEHKEGA POL GA PA ZMEŠAŠ Z mlekom in zmiksaš v kašo? lahko še kako sadje umes zamiksaš da bo bolj slastno :) al pa zelenjavo pa maš rižoto :)
Kupi čimbolj okroglozrnati riž, tak za narastke, ki se lepo razkuha in je mehek (ponavadi je iz Italije). Potem ga preveč skuhaj, v več vode kot piše, dodaj mleko v prahu in še zmiksaj, če se ti bo zdelo pregrobo za . Res je pa še boljše, če dodaš še banano, jabolko, hruško ali pa vmešaš sadni frutek. Jaz podobno delam z proseno, ajdovo kašo in polento, kamor lahko dodaš tudi zelenjavo.
Jaz sem poskusila tako, kot je napisala nejča, vendar ga ni maral, ker ga nisem mogla čisto spasirati (še vedno ostanejo majhni koščki). Ga je kar ven spljuval, zdaj mu raje kupujem riževo kašico, ki jo ima zelo rad.
Imam prastar ročni mlinček za kavo s katerim zmeljem riž ali pa ajdovo kašo. Gre počasi, vendar za tistih nekaj žlic se da pomatrat. Tako je delala tudi moja mama, ko ni bilo kašic. Drugače pa sem proobala kakor je napisala nejča, vendar ga nisam zmiksala, ker se hidrolizira škrob in zadeva postane lepljiva. Le pretlačila sem ga skozi sito, da ni bilo onih koščkov vnes. Moja malčica je še vedno kar precej natančna in spljuje večje koščke ven.