|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Do katerega leta varstvo?
21.3.2006 7:51:39   
MarijaPo
Zivjo Punce,

mene pa zanima do kdaj ste rihtali varstvo za svoje otrocicke. A ce je mlajsa stara 6 let, starejsa pa 8, ali bi ju pustili same zvecer med 9 in 11 uro, da bi sli npr. v kino?

Hvala!

Marija
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Do katerega leta varstvo?
21.3.2006 7:56:26   
Magi*
težko rečem, ker nimam toliko starih otrok in ne vem, koliko so dejansko že sposobni biti sami in kako zelo bom komplicirala takrat. to je bolj hipotetično vprašanje, ali ne?

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.3.2006 7:58:43   
MarijaPo
Ja, cist konkretno, mene in sestro vem, da so ze puscali same zvecer. Cim sva zaceli hodit v solo, se jima je zdelo, da sva ze dovolj velike, da ne bo stale, pa tud takrat ni bilo mobitelov.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.3.2006 8:04:58   
Magi*
nas 3 so tudi občasno puščali same in ravno tako ni bilo problemov. kako se bom pa odločila jaz, ko bo moja pupa stara toliko, pa zdaj zares težko rečem.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.3.2006 8:12:07   
bskrle
Ja, vendar le občasno ne pa redno.
Predvem poleti, ki zjutraj šole.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.3.2006 8:32:53   
Anonimen
Čisto odvisno od otroka do otroka. Eni so zelo samostojni in so radi sami doma, eni bi kakšno traparijo ušpičili, tretje bi bilo strah ... Ne da se na splošno reči.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.3.2006 9:36:24   
babylove
Meni se pa pri 6 letih zdi še prezgodaj, da bi deklica bila sama doma.
In če sta 2 otroka skupaj, je bojda večja nevarnost, da kaj ušpičita user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.3.2006 9:39:34   
al1*
Moja tavelika je stara 7 let in niti pod razno je ne bi zvečer pustila same doma. Še podnevi jo pustim samo v stanovanju največ za kakšno uro, da grem v klet likat ali pa da je sama na dvorišču, pa še takrat jo vsake toliko malo pokukam. 

lp

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.3.2006 10:09:28   
kati*
jaz pa menim, da je dobro da pustiš otroka kdaj tudi samega, saj mu tako pokažeš, da mu zaupaš in pri teh letih je pri vzgoji to zelo pomembno!!

Iz izkušenj varstva pa lahko povem, da so otroci takrat ponavadi bolj pridni (tudi če sta dva) kot pa če imajo varstvo ali pa so s starši doma. Vsekako pa za začetek le 1/2 urce (ali celo manj), nato pa postopoma stopnjevat ter se vse lepo zmenit z otrokom (glede odpiranja vrat drugim osebam, nujne telefonske št. idr. ... skratka vzemite situacijo resno in pokažite da ste resni in da gre za resno zadevo). Otroci so zelo ponosni nase, če "uspešno" preživijo sami doma in sigurno boste tudi vi kot starši nagrajeni z lepim vedenjem.

lp, K

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.3.2006 10:13:57   
kati*
še to ... če gre za "nočno varianto" - ne pretiravajte s tem, kdaj mora iti spat - jasno je, če bo otrok sam, ne bo šel spat takrat ko boste vi ukazali, ampak kasneje - važno je, da ne delate halo za prazen nič. Pa pomembno je, da pridete domov res ob dogovorjeni uri (morda tudi kaj pokličete vmes)!

lp, K

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.3.2006 11:03:01   
živa
Meni se pa zdi, da danes otroke vse preveč ujčkamo. Ne le starši, temveč tudi šola in država. Da moraš otroka do 3. razreda spremljati do šole ali avtobusa, pa dvomi, ali so že dovolj stari, če so tri ure sami doma?!? Moji starši so me, ker nisem marala hoditi v vrtec, med počitnicami pred vstopom v šolo (v 1. razred) - na moje veliko veselje - pustili doma med svojo službo, torej od 6. do 4., imeli smo telefon, da sem poklicala, ko sem se zbudila pa če sem šla ven pred blok, pa noben ni nič kompliciral. Danes pa ...

Samo moje mnenje, pa brez zamere.

Lp,

živa

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.3.2006 11:24:55   
lenika
Jaz mislim, da toliko stare otroke občasno že lahko puščaš same doma, vendar pa začneš postopoma, najprej pol ure in nato postopoma čas podaljšuješ. Predvsem pa na začetku ni dobor ponoči puščat otrok samih doma, vsaj jaz jih  ne bi vsaj nekje do 10. leta starosti.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.3.2006 12:43:59   
marlena
MOJA SOSEDA JE PRED NEKAJ LETI PUSTILA ZVEČER DOMA DVE DEKLICI, STARI TOLIKO KOT TVOJI. PA JE STAREJŠA ODPRLA OKNO, SPLEZALA NA OKENSKO POLICO IN KLICALA MAMO. PRI TEM JI JE ZDRSNILO IN JE PADLA SKOZI OKNO V SEDMEM NADSTROPJU. O POSLEDICAH NE BI GOVORILA, TI PA SE PROSIM ZAMISLI....KO GREŠ V KINO.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.3.2006 16:24:31   
Zarja2
Nesreča kot ta se lahko zgodi tudi ko so starši doma. Npr. meni je moj sinek zadnjič šel lepo v svojo sobo in odprl okno, če ne bi prišla tja mimo ravno tisti trenutek bi prav tako lahko padel (bog ne daj) skozi okno. Pod oknom pa je kar lep razgled na celotno vas. Kriza. Drugače pa se strinjam s Kati, ki je zelo lepo povedala kaj in kako.

(odgovor članu marlena)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?