kolikokrat na teden... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Anonimen -> kolikokrat na teden... (21.3.2006 7:40:31)

....dajete oz. ste dajale vašim malčkom meso pri 7-8 mesecih???? Naš je star 7,5 meseca pa imamo 2X na teden na jedilniku meso, pa mi  je že nekaj prijateljic reklo naj bi zvišala na 3X na teden da se postopoma navadi tja do enega leta kjer ne bo potrebno več pazit kalikokrat na teden in bo jedel to kar midva.

Kakšen predlog ali lahko povečam pri teh mesecih že na 3X na dan?????????

Anonimen -> RE: kolikokrat na teden... (21.3.2006 7:41:44)

uf sem se zmotla pri zadnjem stavku sem mislila 3X na teden, na dan bi bilo res prehudo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Marogica -> RE: kolikokrat na teden... (21.3.2006 7:47:36)

Mi smo našemu dajali 3x-4x, včasih pa tudi samo 2x na teden. Glede na tiste 3-4 koščke, kar jih je pojedel,  ni bila nobena katastrofa in nisem več tako pazila, kolikokrat na teden sem mu dala meso.

fricka -> RE: kolikokrat na teden... (21.3.2006 7:51:37)

Jaz mislim, da z mesom ne gre pretiravat. 2-3 x na teden je kar v redu, več pa je že prehuda. Pa saj ga tudi mi ne jemo vsak dan! Več naj bo zelenjave, sadja, pa suhih sliv (za železo), borovnic,....

taška30 -> RE: kolikokrat na teden... (21.3.2006 10:54:43)

Mi smo ga pri dopolnjenih 8.mesecih šele začeli dajati. Tako je pisalo tudi v navodilih patronažke. Zdaj ga je 1-2x na teden, 1x pa rumenjak. In tako bo tudi ostalo, dokler ne gre v varstvo.
Železo je tudi v drugih stvareh (sadje-suho, mlečni izdelki, zelenjava...), fajn je pa zraven uživati vitamin C, da se železo bolje izkoristi v organizmu.

Stran: [1]