Kardiolog dr.Bricelj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

tinkatonka -> Kardiolog dr.Bricelj (20.3.2006 21:12:44)

Hoj!

V četrek imam s sinom pregled pri kardiologu dr. Briclju v ZD Center na Metelkovi v Ljubljani, zaradi ugotovljenega šuma na srčku. Zanima me če je katera/i izmed vas bil/a s svojim otrokom tam, kako pregled izgleda, kakšne preiskave bodo naredili, koliko časa naj bi to trajalo?? Ker sem kar nervozna zaradi tega pregleda, bi mi kakršna koli informacija prišla zelo prav.

Hvala

Lp Tina in Anej

XXYY -> RE: Kardiolog dr.Bricelj (20.3.2006 21:44:03)

Živjo Tinkatonka!

Tega kardiologa dr. Briclja ne poznam. Poznam pa približno kako bodo verjertno naredili ta pregled.

Ker je tvoj otrok star komaj par mesecev, ali pa če imaš morda katerega večjega. To ne vem.
V glavnem, malim otrokom dajo nekaj da jih uspavajo. Potem ga bodo dali verjetno na EKG, da vidijo kako srček bije. Tam mu bodo dali ene "cevke" gor na prsni koš. Potem bo pa dr. pregledal še njegov srček na UZ. In bodo tam videli, ali ima luknjico na srčku oz. šum na srčku.
Ker je otrok majhen, bo ta pregled verjetno trajal kar dolgo, dokler se on ne zbudi.

Jaz mislim, da naj bi bil približno tak pregled za novorojenčke. Ti bo še katera druga povedala, kako poteka pregled.

Želim ti samo to, da bo Anej zdrav kot vidra in da bo dr. Bricelj rekel, da nima nobenega šuma na srčku.

Držimo pesti za vaju.

sand -> RE: Kardiolog dr.Bricelj (20.3.2006 21:54:39)

Hojla, tudi naša sončica( bo 3l) naj bi imela šum na srcu,to je ugotovila njena pediatrinja in sva šli na pregled h kardiologu dr. Briclju, ki je eden najboljših pri nas in tudi zelo temeljito opravi pregled. Najprej so ji zmerili krvni tlak, namestili vse potrebno okrog srčka,da so spremljali kako bije, nato pa je sledil še UZ in izvide dobiš takoj.Ugotovil je, da ima naša Lanči zdravo športno srce in da je vse ok.Pri teh pregledih zelo pogosto ugotovijo,da to sploh ni šum, če pa že je,se tudi lahko popravi sam od sebe.Ponavadi gre za vrtinčenje krvi skozi zaklopke in to pediatre tudi zmoti,da pomislijo na šum.Pogumno na pregled,sestre so zelo prijazne in če je vse ok, si v 30 min. ready.Želim vama, da bo vse tko kot je treba. Lp Sand

tinkatonka -> RE: Kardiolog dr.Bricelj (20.3.2006 22:06:18)

HVALA za hitre odgovore.

Moj sinko bo ravno v čertek star točno 1 mesec. Da ima šum na srčku je pa zagotovo, ker je imel v porodnišnici, zaradi močno slišanega šuma, tudi ultrazvok. Sem tudi sama videla točno kje je luknjica (kje srček pušča[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]), ampak je na takem predelu (mišičje), da je zdravnik dopuščal veliko možnost, da se zaraste. Upam, srčno upam da se je res zarastla. Sicer se je pa Anej že na UZ-ju v proodnišnici dobro držal in nič pojokoval, sem bal bolj jaz solzna kot on.

Stran: [1]