kasija78 -> RE: Ni M (20.3.2006 21:43:41)
|
Urška, Jaz sem jemala kontracepcijske in mi je gin. predpisala dabrostone za ureditev ciklusa. Kot ti sem jih jemala 3 mesece, pa je bilo tisti čas jemanja ok, po tem pa po starem in po tem mi jih je predpisala še za tri mesece, pa še nimam rednih menstruacij. Leta nazaj pa sem imela isti problem kot ti, da sploh nisem imela menstruacije, in takrat mi je gin. predpisala cyclo progynova tablete. Po nekem času jemanja tablet (6 mesecev se mi zdi) se je takrat moj ciklus ponovno zagnal sam od sebe. Domnevam, da je bil razlog lahko v spremembi prehrane. Lahko se zgodi npr. tudi od drastičnega hujšanja (kar ni bil moj primer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). V glavnem, vsaka gin. ima na voljo nekaj zdravil, s katerimi lahko poskusi "na slepo" v tem smislu, da pač statistično večini pomagajo. Če pomagajo - ok, če pa ne - te pošlje dalje na preiskave, zakaj je do tega sploh prišlo. Tako da nikar ne obupaj, pojdi k gin. in ji daj priložnost, da ukrepa naprej - ti še enkrat predpiše dabroston ali te pošlje na nadaljnje preglede. upam, da ti je tole kaj v pomoč. lp, kasija
|
|
|
|