nizek pritisk (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mojčika -> nizek pritisk (20.3.2006 19:43:16)

Sem v 38. tednu in imam zelo nizek pritisk, zgornjega pod 100. Ali ima katera izkušnje s tem? LP

Pupica -> RE: nizek pritisk (20.3.2006 21:53:07)

jap.
v 1.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]ves čas tak pritisk. Zgledal je pa tkole. Ob pol 8h sem ustala, ob 13 sva imela kosilo(je k sreči dragi kuhal, ker sem jaz skoz spala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). po kosilu je šla kri spet v želodec, jaz pa spat. Ob pol 18 ali 18 sem se zbudila, še mal pomotovila okol ob 20.30-21 sem spet spala. No k sreč sem se ponoč mal zbujala[sm=smiley2.gif][sm=sloncek.gif]ker več kot 4-5 ur pa tut nisem mogla spat naenkrat, ker me je kolk bolel, pa križ, pa vse noooo...
Zdej je mal bolje, ampak res smao mal, nazadnje ko sem bila na proegledu, pa ej bil spet kritično nizek.

Nevarno ni, je pa nerodno ker kar zaspiš...

edin če boš rodila z EA, potem ti priporočam 3 tople nogavice, pa en kovtr za sabo, mene je tko zebl, da mi je babca prinesla dodaten kvoter.

Pa še to...[sm=kava.gif] NE pomaga!!!vsaj men ni! Do 5 meseca sme se še nekaj trudila pa ni bilo učina, pol sem pa nehala,...

_katka_ -> RE: nizek pritisk (20.3.2006 22:47:54)

Zivjo!
A sta vedve že prej imele nizek pritisk? Na prvem pregledu so mi izmerili 120/70 (kar je zame izredno visoko), na drugem 110/60. Imam pa občutek, da gre še dol. Zjutraj je prava katastrofa. Ko vstanem se mi roke tresejo, kot kakšni stari mami pri osemdesetih. Še vseeno pa raje nizek, kot visok. Bomo pa več spale ;).

LP

Jančika_ -> RE: nizek pritisk (20.3.2006 23:15:21)

Jaz sem imela na zadnjem pregledu (v 23. tednu) zgornjega 85, spodnjega pa 55. Začuda se precej dobro počutim in tudi zaspana nisem pretirano. Že prej sem vedno imela bolj nizkega (običajno 90/60, v idealnem primeru zgornjega 110), pomagal je šport in pomaga tudi zdaj. Kava je bolj blažev žegen, pa še lulat moram skoz po njej. Kaj češ, bolje to kot previsok pritisk, ki zna biti nevaren. 

_katka_ -> RE: nizek pritisk (21.3.2006 8:31:29)

Opa, vidim da bom še dolgo na varni strani.

Tia27 -> RE: nizek pritisk (21.3.2006 9:15:46)

Kako imaš pa kaj kri?Jaz imam težave z nizkim pritiskom, so mi  vzeli kri in ugotovili, da sem slabokrvna, sedaj jem tablete železa, ki mi jih je predpisala zdravnica.Lp

lenika -> RE: nizek pritisk (21.3.2006 11:14:12)

Jaz sem imela vedno bolj nizek pritisk (100, 70), sedaj v nosečnosti pa je očasno tudi 80, 60.

mojčika -> RE: nizek pritisk (21.3.2006 11:54:14)

Hvala vam vsem za odgovor, sem bila danes na ctg, glede pritiska je rekel, da ni nič takega, da samo naj pazim, da se mi ne zamegli. Je pa tečno, zeham kot slon in kar spala bi, čeprav ko pa se uležem, pa nič od spanja. Tudi jaz sem že razmišljala o železu, ker mi je ravno to pred nosečnostjo pomagalo, še  danes grem v lekarno po en sok z železom. Bodite sončno Mojca

Jančika_ -> RE: nizek pritisk (21.3.2006 12:18:53)

Ja, hemoglobin imam tudi znižan in jemljem Ferrum tabletke. V prvi nosečnosti mi je padel šele čisto proti koncu in takrat sem se res slabo počutila (vlekla sem se ko megla, mučili so me glavoboli). Tokrat pa se vredu počutim - verjetno kompenzacija za prve štiri mesece grozljive slabosti in bruhanja tudi po 5x na dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Upam, da se ne hvalim prehitro...

Reja -> RE: nizek pritisk (21.3.2006 12:24:54)

Ne boste verjele, meni je kavica pomagala že pred nosečnostjo. Ob jutrih sem jo celo pila na priporočilo zdravnice.

Tudi zdaj popijem eno čisto tapravo kavo na dan. Samo to je verjetno res samo za take primere, ko pritisk vendarle ni tako zelo prenizek.

Grascakinja -> RE: nizek pritisk (21.3.2006 12:40:38)

Sama imam že od nekdaj nizek pritisk. Prve tri mesece nosečnosti sem dobesedno prespala. Kave ne pijem, pomagali so sprehodi pa zeleni čaj - 1 skodelica dnevno.

Stran: [1]