Aleksandra -> RE: suha koža ali alergija (21.3.2006 9:09:11)
|
Tudi mi smo v petem tednu dobili pike in rdeče lise - najprej po vratu, potem po ramenskem obroču, čez čas po celem trebuhu, nato po rokah...pa pod pazduhami in v pregibu roke suho rdeči kožo, za ušesi... No, že rodila se je z zelo občutljivo in zelo suho kožo. Še zdaj ima okoli obrvi in tudi malo po čelu suhe rumenkaste "lišaje". Zaradi rdečih lis smo bili pri zdravnici kar trikrat - najprej je rekla (ko tega še ni bilo toliko), da se verjetno čisti koža in naj jo umivam samo z vodo (takrat je s čim drugim itak še nisem), čez tri tedne smo dobili neko mazilo, ki nam ni pomagalo, nato pa je postajalo vse hujše (kljub temu, da sem se že odrekla mlečnim izdelkom, jajcem, etc) in smo dobili advantan mazilo. Po 3-5 dneh (odvisno na katerem delu telesa) je vse izginilo. Tri dni po tistem, ko smo nehali mazati, pa se je spet počasi vse začelo ponavljati. Pediatrinjo sem prosila za napotnico za dermatologa, saj vse kaže, da gre za neko obliko alergije. Je pa ne srbi in zaradi tega ni nič vznemirjena, kar je za večino običajno. Lepo in veliko je. Pregled imamo čez 14 dni in bomo videli kaj je. Naj pazi na hrano in naj prosi pediatrinjo za napotnico za dermatologa, sicer ne bo nikoli vedela pri čem je, še posebej, če se stanje ne bo izboljšalo. LP Sandra
|
|
|
|