suha koža ali alergija (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


teja++ -> suha koža ali alergija (20.3.2006 18:48:15)

Zdravo punce!

Moja kolegica ima 5 mesecev staro pupo in so se ji zdaj pri 5 mesecih pojavili na obrazu rdeči flekci oz. zgleda kot ene vrste opeklina. Tudi drugače pravi, da ima po celem telesu bolj suho kožo. Vsak dan jo maže s kremo, pa nič ne pomaga.
Malo sumi, da ni mogoče kakšna alergija.
Ali ima mogoče katera podobne težave in kako jih je odpravila?
Hvala za odgovore!

Aja, pa še nekaj bi vprašala: Ali mogoče katera od vas ve kakšne so mere prenosne posteljice? A jih je več oz. a so različne? Namreč zanima me ali bo šla v strešni kovček?

lp




uma -> RE: suha koža ali alergija (20.3.2006 20:21:06)

Mi smo tudi imeli (in še imamo) flekec na ličku ter suho kožo predvsem po noicah in rokicah, pa po zgornjem delu prsi. Po glavi pa tudi kot ocvirke rumene lišaje (dermatitis). Na ličku je tako hrapavo in mogoče res zgleda kot opeklina.
Pediatrinja je rekla, da je to odziv kože na alergijo (najverjetneje na mleko in jajca ki jih jaz zaužijem- je polno dojen) in naj malo pazim kaj pojem in potem opazujem to pri njem. Da p ima tega premalo, da bi test lahko pokazal in bomo še čakali kam se bo razvilo. Čisto lahko izzveni samo od sebe.
Uporabljamo mazilo Adantan (ki je hormonsko in se mora uporabljati zelo malo- skoraj nič) ter nemo mazilo, ki so nm ga zmešali v lekarni. Še vedno čakamo na izboljšanje. Advantan sicer pomaga, ampak je zelo močno in ni čudno da pomaga. Vendar pa se vedno vse vrne nazaj. Pazim in ne uživam jogurtov, mleka (čistega)...ampak saj ni rečeno da je na to alergičen. Bomo videli ko bom začela dodajat.




copka77 -> RE: suha koža ali alergija (21.3.2006 0:06:43)

Mere prenosnih posteljic so 120x60 cm. Vse so bolj ali manj enake, obstajajo pa se ene variante 110x75 cm.Drugih dimenzij pa se res nisem zasledila..

Tudi nas-polno dojen z minimalnim dodajanjem ima tako suho kozo, predvsem po zunajih delih obeh rok-komolcu, pa se mi zdi da ni povezano z mlekom saj ga redko redko pijem, le v kavi malo, tako da ce je res alergija, na mleko skorajda nebi mogla bit, vsaj pri nas ne.Sicer pa bomo videli, ko bo pojedel vec prave hrane, ki pa mu nic ne disi, pa ima ze skoraj 6 mesecev,.Bo ze.




Aleksandra -> RE: suha koža ali alergija (21.3.2006 9:09:11)

Tudi mi smo v petem tednu dobili pike in rdeče lise - najprej po vratu, potem po ramenskem obroču, čez čas po celem trebuhu, nato po rokah...pa pod pazduhami in v pregibu roke suho rdeči kožo, za ušesi...
No, že rodila se je z zelo občutljivo in zelo suho kožo. Še zdaj ima okoli obrvi in tudi malo po čelu suhe rumenkaste "lišaje".
Zaradi rdečih lis smo bili pri zdravnici kar trikrat - najprej je rekla (ko tega še ni bilo toliko), da se verjetno čisti koža in naj jo umivam samo z vodo (takrat je s čim drugim itak še nisem), čez tri tedne smo dobili neko mazilo, ki nam ni pomagalo, nato pa je postajalo vse hujše (kljub temu, da sem se že odrekla mlečnim izdelkom, jajcem, etc) in smo dobili advantan mazilo.

Po 3-5 dneh (odvisno na katerem delu telesa) je vse izginilo.  Tri dni po tistem, ko smo nehali mazati, pa se je spet počasi vse začelo ponavljati. Pediatrinjo sem prosila za napotnico za dermatologa, saj vse kaže, da gre za neko obliko alergije. Je pa ne srbi in zaradi tega ni nič vznemirjena, kar je za večino običajno. Lepo in veliko je. Pregled imamo čez 14 dni in bomo videli kaj je.

Naj pazi na hrano in naj prosi pediatrinjo za napotnico za dermatologa, sicer ne bo nikoli vedela pri čem je, še posebej, če se stanje ne bo izboljšalo.

LP
Sandra




ninocka -> RE: suha koža ali alergija (21.3.2006 20:14:45)

Mi mamo tud take suhe flekce po nogicah, zdej se mu je pa se razsirilo po rokici in po straneh na trupu in po prsnem kosu.  Ful so se mu lisaji povecali po jemanju antibiotikov - najprej je dobil rdece pikice, potem pa kr te lisaje.
Ker smo bli v bolnici zarad RSV virusa in ker ima znizano odpornost, smo lezali na alergoloskem oddelku v izolaciji. Na lisajcke sem opozorila zdravnico in ga je dala takoj na testiranje, ampak ni pokazalo nobene alergije na mleko, jajca, orescke, psenico... Potem so mu vzeli se kri in zdaj cakamo na rezultate.
Mazem ga pa skoz z oljem in zdaj sem kupila se od aventa magic cream in moram rect, da so mu po 5 dneh uporabe te kreme, lisajcki na eni nogici ze skoraj izginili, na drugi so se ful zmanjsali, enako velja tud za prsni kos.
Ne bom pa za 100% trdila, da je ta krema pomagala, bomo vidli cez par dni...





tincci -> RE: suha koža ali alergija (22.3.2006 7:46:43)

Mi bomo kmalu stari 5m in imamo že nekaj časa ta problem. Po telesu je imela par tednov suheflekce, pa sem dala stran mehčalec (uporabljala sem ga 1/10 predpisanega, pa vseeno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa je šlo stran. Po obrazu je pa druga zgodba. Ima čisto suho kožo povsod, po čelu rdeče flekce in pikice, ki so kak dan ok, kak dan pa je čisto boga... kremo imamo linolino in ne pomaga kaj dosti.. jutri imamo pregled, pa bomo videli.. aja, pa ful vlažim zrak v stanovanju, tudi to baje pomaga... samo po moje je to pač ena stvar, ki jo prerastejo. Ali pa alergija, ne vem, se mi zdi tudi brezveze testirat, ker itak skoraj za vsakega človeka lahko odkrijejo ful alergij.. tko da upam, da bo pomlad prinesla lepšo kožico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ALINA55 -> RE: suha koža ali alergija (22.3.2006 9:02:59)

Za nego suhe kože je najbolj primerna kozmetika znamke Eucerin. Kopajte jih v oljni kopeli, izmenično pa še kamilicah, telo namažite z 3% Urea lotionom, za obraz pa s kremo Eucerin pH5. Boste videle, kakšno kožo bodo imeli vaši otroci. Preverjeno - deluje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], svetovala nam jo je dermatologinja.

Res je drago in se kupi le v lekarnah, ampak našim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] moramo zagotoviti najboljše, saj zato jih imamo.
Pa lep pozdrav.




SNOBRA -> RE: suha koža ali alergija (22.3.2006 9:19:50)

Tudi mi smo imeli suhe flekce po rokah, začela sem jih mazat z A-DERMA exomega kremo (lekarna 4000,00 sit), ki je prav tako kot EUCERIN primerna za suho in alergeno kožo in moram povedat da so v enem tednu popolnoma  izginili. Zraven pa sem uvedla še druge ukrepe; kopanje smo 1 krat na teden, neuporaba mehčalca ..... po nasvetu dermatologinje.

[sm=kuza.gif][sm=kuza.gif][sm=kuza.gif]




tincci -> RE: suha koža ali alergija (22.3.2006 16:02:34)

Kopajte jih v oljni kopeli, izmenično pa še kamilicah, telo namažite z 3% Urea lotionom, za obraz pa s kremo Eucerin pH5.


V kamilicah, a to pomeni, da kar eno vrečko čaja dam v banjico al kako?

A Eucerin ni preveč agresivna za otroke, sem skos mislila, da je to za odrasle? Ker bi tole za obraz probala, nujno nekaj rabimo, pa se mi zdi, da je to krema za odraslo kožo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ALINA55 -> RE: suha koža ali alergija (22.3.2006 21:02:36)

Tincci, pozdravljena.
Zavrem približno 2 litra vode in dam vanjo 2 filter vrečki kamilic. Po približno desetih minutah vzamem vrečki ven in jo zlijem v banjico, oziroma v čebriček in dodam še vodo, da je primerne temperature. Potem se pa v tej vodi kopa. Jaz ga kopam le enkrat ali dvakrat na teden v oljni kopeli, drugače pa kar v vodi iz kamilic.
Ja res imajo v lekarni kozmetiko Eucerin tudi za odrasle, ampak ta je najbolj univerzalna krema, primerna tudi za otroke. Za kopanje in tuširanje ter lotione pa imajo ločene za otroke in za odrasle.
Saj lahko greš v lekarno in jih prosiš najprej za testerje, da ne boš kupovala brezveze. Ampak jaz mislim, da zagotovo deluje.
Naš je imel obupno kožo, po kakšnem tednu se je pa pričelo izboljšanje, pa tudi temence se nam po Eucerinu (lotionu) niso pojavljale več.
LP 




tincci -> RE: suha koža ali alergija (23.3.2006 8:27:00)

Hvala, Alina, danes imamo pregled in če pediatrinja ne bo imela kake boljše ideje, bom vsekakor sprobala tole za obrazek! Ker kozmetika je super, uporabljam jo namreč sama za tuširanje.




Stran: [1]