kdaj v toplice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Buhteljček -> kdaj v toplice (20.3.2006 14:19:17)

Ciao!

Moj Nik bo star 5 mesecev in z mojim sva se pogovarjala, da bi se šli počasi kaj kopati v toplice.  Ali mislite, da je še prekmalu? Kdaj ste šle pa v prvič v toplice s svojimi otroci[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]?

Že vnaprej hvala za vaše odgovore

Lep pozdrav[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Anonimen -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 14:22:49)

Po 5 mesecu je okej. Tečaj plavanja za dojenčke se začne že s 4 mesecem, tko da je 5m čist ok. mI smo sicer bili šele zdaj, ko je Gašper star 8m in ti povem, da je bil tak užitek, da bomo ta teden šli spet mal v bazen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tincci -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 14:29:27)

Mi gremo čez nekaj tednov, tamala bo stara dobrih 5m.




simona2 -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 15:09:21)

Mi smo bili v Termah Olimija že malo pred četrtim mesecem in je Maša ful uživala. Dala sem jo celo malo v otroški bazenček in je ful brcala in bila bolj pogumna kot "ta veliki" otroci. Je pa fino npr. če greste v apartma, si malo bolj komot. Pa še ena prednost je toplic - še mamica se lahko malo spočije, jaz sem takrat šla prvič po porodu na masažo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in je ful pasal.




Teja N -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 15:37:51)

Glede temperature vode je dovolj star[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], bolj problem je higiena.
Na DIF-u na primer, kjer je organizirano plavanje za dojenčke, se voda vsako noč prefiltrira, česar v kopališčih oz. toplicah ne delajo tako pogosto.Tudi klorirana je manj, saj klor škoduje koži in sluznici.
Zgodi se tudi, da nekateri obiskovalci nepridejo ravno čisti v bazen kljub predpisom, v otroškem pa lahko kakemu malčku "uide"...
 
Zato ne bit predolgo vvodi, potem ga res dobro stuširaj in predvsem pazi, dane bo pil vbode oz. lizal vodnih igračk ali svojih rok, dokler je v bazenčku.
Še prehitro lahko kaj pobere in ga bo bolel trebušček...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
 
Lp
 
Teja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pravljica -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 15:52:48)

mi smo čakali, da je dopolnil 4 mesece in smo šli na fontano




viv_ -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 15:54:04)

Mi smo bili pri 3 mesecih v Podčetrtku.




Anonimen -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 16:21:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Teja N

, se voda vsako noč prefiltrira, česar v kopališčih oz. toplicah ne delajo tako pogosto.Tudi klorirana je manj, saj klor škoduje koži in sluznici.


To pa ni res, da se voda v kopališčih ne filtrira. Ne vem od kje to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Voda se filtrira celi čas torej 24[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ur/dan. klorirana je pa toliko kolikor predpisujejo normativi za kopališča. Če temu ne bi bilo tako, bi plačevali ogromne kazni. Pri nas npr. se vsak dan vsaj 4x na dan dela analiza vode (klor, prosti klor- ta določa umazanost vode in Ph) poleg tega pa naredi vsaka dva tedna analizo vode še Zavod za zdravstveno varstvo. In če kaj ne štima - so to ogromne kazni.




tina104 -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 18:42:33)

Pri 5 mesecih smo šli prvič v Terme Ptuj. Tam imajo tudi bazen, v katerem izvajajo plavanje za dojenčke. V bazenu je bil kakih 10 min. Po 6 dnevih je zbolel (vnetje uhic, driska) in ko smo zdravnici v bolnici omenili, da smo bili v toplicah, je bila ful zgrožena. Rekla je: KAAJ? V BAZEN STE GA DALI? TAKEGA MALEGA? Ko sem ji povedala, da itam tudi izvajajo plavanje za dojenčke, ni več nič rekla. Zdaj me je kar malo strah it spet na bazen s tamalim. 




Anonimen -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 19:05:19)

tina104, meni je pa pediatrinja rekla, da je zelo fino, če gre dojenček v bazen.
Edino, po bazenu je fajn otročka stuširat.




hubi -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 20:30:25)

Hja, meni je pa pediatrinja rekla, da naj se vsaj do enega leta izogibamo termalnih vod (razlog je prevelika temp. vode in pa nehigiena), športni bazeni pa tudi niso najboljši zaradi klora. Če pa že moramo iti, naj bo v vodi samo do pasu, voda naj ne bi prišla v stik z obrazom. Glede na to, da jaz vsakič v toplicah dobim kar huda vnetja, me je kar groza, da bi mali dobil kaj takega. Bomo pač počakali do morja, pa uživali v banji.




KODA -> RE: kdaj v toplice (20.3.2006 20:35:53)

Okoli 5 meseca.




Stran: [1]