Težave pri odvajanju-še kdo? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> Težave pri odvajanju-še kdo? (20.3.2006 9:11:35)

Naš Timi ima že mesece težave pri odvajanju blata.Zanj je kakanje prava
muka.Blato je normalno mehko,ni zaprtosti,pa vendar gre težko.
Mamica ga je že peljala k zdravniku.Po pregledu so ugotovili,da je vse skupaj na psihični osnovi.Na kakhlico noče več na Wc školjko noče več,
zahteva pleničko in potem stoje kaka in stiska mišice,zato pa gre vse težje.
Kar je za ostale ljudi normalno-delovanje peristaltike-je zanj nekaj groznega-bolečina.Rekli so,da moramo čakat,da ga mine,da dozori.Medtem pa
mu mormo dajat Portalak odvajalo.To pa meni ni prav nič všeč,ker vem,da
dolgotrajno dajanje odvajal samo še bolj poleni črevo,se bojim,da sploh ne
bo več znal kakat brez odvajala.Dajemo mu primerno hrano,kipomaga pri presnovi,ampak do sedaj še nobenih rezultatov.
Hudo mi je ga poslušat in gledat,kako se od hudega spoti in
joka,da ga boli.
Ali ima še katera take težave s svojim otročkom?Kaj so ji svetovali,če je
obiskala pediatra?

Ro-La -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (20.3.2006 10:09:29)

zluftan donat z gostim breskovim sokom na tešče

Anonimen -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (20.3.2006 10:28:25)

Hvala,bomo tudi to poskusile,če bo hotel piti.Pije namreč amo vodo in sem pa tja kakšen ledeni čaj.Viš na to pa nisem pomislila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tia27 -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (20.3.2006 12:44:37)

Nasa Tia ima iste probleme, dobili smo Portalak, ampak ji ga ne dajem 3 krat na dan, ampak, ce na primer danes ni kakala ji dam eno majhno žlico zvecer in potem drug dan gre kakat.Bolj pametno je dat odvajalo, kot pa da se matra, ker se mu se vse rani notr, ko pritiska.Portalak ima takšen učinek da blato zmehča.Upam da boš našla neko rešitev, lep pozdrav

fipi -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (20.3.2006 15:01:53)

Pri nas je bilo isto in je to hud problem predvsem za otroka, pa tudi za starše. Saj je težko gledat kako se otrok mantra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Tudi nam je pediatrinja rekla, da je to na psihi in mislim, da to drži.

Moja hčerka ni kakala tudi teden dni ne. Vedno je tiščala in ni.......... in ni kakala, ne na wc ne na kahlici, ampak v plenico. Ko smo se že rešili plenic, smo jih nakupovali samo zaradi kakanja. Se mi zdi, da je to trajalo ene 6 mesecev mogoče več ali pa manj.

Kako smo rešili ta problem: vedno smo jo pohvali ko se je pokakala, pa tko lubčka smo ji vedno dali, pa smo ji rekli, da hodi okrog hiše črni mucek in če ne bo kakala bo jezen, pa govorili, da vsi kakajo tudi kužek (jih ima rada)........ Težave so sčasoma izginili in danes kaka vsak dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Aja, da še to omenim, da mi je patronažna rekla, da je imela iste težave s svojo hčerko in da ji je s šprico (injekcijo ali kako naj rečem) špricala toplo vodo v ritko, da se je potem lažje pokakala. Meni se zdi ta huda. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (21.3.2006 8:27:35)

Hvala vsem za odgovore!
Ja fipi res je hudo gledat kako trpi,joče in stoka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Pomagat mu ne moreš,le spodbujamo ga naj kaka,saj vsi to delamo.Tudi pohvalimo ga vedno.
Tisto z mini klistirjem pa ne bi prakticirala.Saj ko mora kakat ne pusti niti blizu.
Sem hotela,da bi ga vzela v naročje in dala v čepečo pozo približno tako,kot da je na školjki pa ne in ne..noče.
Upam,da bo kmalu doumel.daje to čisto naraven pojav,da delovanje peristaltike ni bolečina.

Tia27 -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (21.3.2006 9:22:32)

Nočem bit pametna, ampak predlagam da otroka ne strašiš z kakšnimi živalmi itd, ne vem, se mi zdi ta ful huda, da bo pršu en bau bau al pa kaj takšnega, ker otroci to čist drgač dojemajo, pol se šele lahk razvijejo travme.Se mi zdi lepša poteza tista, da ga pohvališ in da mu daš ljubčka.To je moje mnenje, nisem pa valda vseved, mogoče se tud jaz motim, ne vem.Pozdravček vsem

Anonimen -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (21.3.2006 9:25:54)

O ne niti na kraj pameti mi ne pade,da bi ga strašili.Ker je vse to zaradi psihe
bi mu samo še bol škodovalo.Že tako je zanjga to velika muka in ga je strah.

fipi -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (21.3.2006 12:55:20)

Da, ne bo pomote, mi smo naši hčerki govorili, da hodi okrog hiše črni mucek in če ne bo kakala bo jezen, ker je mucek zbiral pokakane plenice. Vedno ko se je po težkih mukah pokakala je z veseljem odnesla plenico na teraso v koš kjer je potem mucek (beri moj lubi)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] odnesel.

Češnja -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (23.3.2006 8:29:44)

Tudi mi imamo te težave pri našem 2,5 letniku. Po dva, tri dni ne gre kakat. Ga pritisne pa raje zadrži, kot da bi kakal. Ko ga pa že prehudo tišči in ne more več držat, se pa z mukami pokaka. Hodi po stanovanju in joče, pa tudi stoje kaka, tako kot si ti napisala Neva. Upam, da bo to obdobje kmalu mimo, ker so res bogi in ne veš kako jim pomagat, ko se tako matrajo.

Lp

Anonimen -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (23.3.2006 9:07:44)

Pozdravljena!!!
Sem tudi jaz v dvomih ali na silo posadit otroka na školjko,ali z zvijačo,tako,da mu naložiš igrače se igraš z njim,Smo preizkusili z zvijačo,pa je bilo tako hudo kričanje,kot,da ga mučimo v koplanici,tako,da smo odnehali,z bojaznijo,da ne bi dokončno zasovražil to čisto naravno opravilo.
Najbrž bo potrebno strpno počakat na pravi čas,kar pa ni lahko,kot si že rekla,gledat otroka,kako se muči.

TaRe* -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (23.3.2006 13:29:57)

Neva,kaj pa laneno seme? Moja soseda je tamali vsak dan med hrano(jogurt,aktamil,čokolino....)vedno vmešala eno žličko lanenega semena.Baje da to uredi prebavo.
Mi nimamo problemov,zato ti kaj bolj pametnega ne znam svetovati.Naši je nap.zanimivo,da kaka na wc školjki,zato ker potem lahko ona vodo potegne,medtem,ko jo na kahlico tudi ne spraviš,za vse na svetu ne.

Anonimen -> RE: Težave pri odvajanju-še kdo? (24.3.2006 8:55:00)

Hvala Tare za nasvet.Ampak pri našemu ni vprašanje prebave,ampak strah pred kakanjem.On enostavno sprejema,kot bolečino ko ga pritisne.
In,ker ga kao boli zadržuje.To je problem,kako,mu dokazat,da je čisto naraven pojav,da ni boleče.

Stran: [1]