Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pety78 -> Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (20.3.2006 8:33:39)

Pozdravljene!

A se nadomestilo plačuje tudi, če nisi lastnik nobenega poslopja, stanovanja, ...Skratka, če živiš v hiši s starši v enem gospodinjstu?

soncece24 -> RE: Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (20.3.2006 8:41:31)

Nadomestilo se plačuje glede na tloris hiše. Kak pa boste to plačevali, se pa moraš s starši zmenit. Mi plačamo vsak pol.

Irena88 -> RE: Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (20.3.2006 8:50:33)

Zavezanec za plačilo ni nujno tudi lastnik stavbnega zemljišča, ampak le v primeru, da je lastnik hkrati tudi neposredni uporabnik. Po določbah 62. člena zakona o stavbnih zemljiščih (ZSZ/84) so nadomestilo za stavbno zemljišče dolžni plačati taksativno  neposredni uporabniki zemljišča ali stavbe ali dela stavbe, in sicer lastnik ali najemnik stanovanja oziroma poslovnega prostora.[sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (20.3.2006 22:56:41)

No, če smo pa že pri najemnikih, pa še mene zanima (osebno zase)... Sem najemnica stanovanja v bloku. Najemna pogodba je uradno registrirana na Stanovanjskem skladu MOL.
Kdo je v mojem primeru zavezanec za plačilo, jaz ali lastnik stanovanja? Jaz sem namreč neposredni uporabnik stanovanja in pripadajočih prostorov, v najemni pogodbi pa tega nismo specificirali.

Bejba -> RE: Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (21.3.2006 8:29:22)

Midva živiva v zgornjem nadstropju njegovih staršev in prihajata dve ločeni položnici za stavbno zemljišče. Spodaj imajo cca. 65 m2, midva pa cca. 110 m2, tako da je razdeljeno glede na m2. Se pa to zmeniš na občini, mislim da.

LP; Bejba

Stran: [1]