a (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Pia67 -> a (19.3.2006 21:01:07)

Živjo!

Upam, da se moje vprašanje ne bo bralo butasto. Moja malčica je stara dobrih 6 mesecev, nekaj časa lahko sedi brez opore. Zanima pa me, če že lahko tečem ob vozičku? (seveda po asfaltu, po gozdnih poteh bi bilo pa res kruto). Saj sem probala, pa se mi zdi, da jo malo preveč premetava. Naredila bi tudi zasilno bočno oboro s peno, voziček si bom tudi privezala na roko. Voziček pa imam kar primeren: 3-kolesnik maxi taxi speedy.
Rolanje kar gre, ker je gibanje mehkejše, pri teku pa se mi zdi preveč sunkovito.
Če ima katera/lkateri kako tekaško izkušnjo z vozičkom, bom prav vesela.
Pia




Gina -> RE: a (19.3.2006 21:51:26)

Jaz sem samo rolala z vozičkom in to sigurno že pri otrokovih 6. mesecih, po moje že prej. Kako je s tekom ne vem. Se pa spomnim, da je nekdo to pisal leto dni nazaj ali še več in celo spletni naslov enih vozičkov z res velikimi gumami sem gledala, ful dobro. MOgoče se bo kakšna spomnila. Je pa po moje fajn, če imaš voziček z mehkimi gumami, ker dokler sem jaz po gozdnih in gorskih poteh, tudi strmih, hodila s trdimi gumami, se je mali tresel čisto preveč. Pa dobro vzmetenje mora imeti spodaj, to je tudi zelo važno. Sem problaa obe varianti, pa je ogromna razlika, kakšno udobje ima mali. Jaz se na firme ne spoznam, tako da nimam pojma, kakšnega imaš ti. Ampak saj imaš zihr vse zgoraj našteto. nič ti nisem pomagala, samo klepetam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




natalina -> RE: a (19.3.2006 22:27:00)

samo za informacijo...ko sem rodila moji dvojčici in smo se odpravljale domov, veseli, da smo super in ok...je pogovor s pediatrinjo nanesel na rolanje z vožičkom, dejala je, da se starši sploh ne zavedamo kako je to škodljivo za naše male buče, namreč pri rolanju otrok čuti določene tresljaje, ki jih mi ne in ker naj bi bilo to tresljanje skoraj konstantno, to baje ni dobro za otrokovo glavico, samo v opozorilo!

rajši si privoščite urco intenzivnega rolanja same pa bo za vse ok.




sjug -> RE: a (19.3.2006 22:36:04)

Moj je tekač, imamo pa original baby jogger iz MA-ZDA. S hčerko je pričel teči, ko je že orenk sedela. Na joggerju piše, da mora biti otrok star devet mesecev. Če me spomin ne vara, smo se kar držali tega priporočila, mogoče smo za pol meseca prehiteli, zagotovo pa ne pri pol leta. Osebno ne priporočam, glavica še preveč niha in lahko povzroči poškodbe možgan. LPS 




Pia67 -> RE: a (20.3.2006 17:06:54)

Hvala vsem 3 za odgovore. Je tako kakor sem si potihem mislila. Bom najmanj 3 mesece počakala, do takrat pa bom raje sama nabirala rolerske in tekaške kilometre.

Hvala, da ste kljub manjkajoči temi odgovorile na moja vprašanja.

Damjana




Stran: [1]