STIGMATA? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ZARA -> STIGMATA? (19.3.2006 14:10:29)

Ne vem, če sploh paše na ta forum. Me pa zanima vaše mnenje o tem. Naj najprej povem, da sem ateist in ne verjamem v boga v krščanskem smislu. Me pa vedno izredno privlačijo take in drugačne zgodbe.
Zanimiv mi je podatek, da se po nekaterih podatkih stigmatizacija pojavlja skoraj izključno pri ljudeh oz. pripadnikih rimskokatoliške cerkve.
Znanstveniki seveda vsa pričevanja razglašajo, bodisi za goljufijo ali pa prevaro.  Očividci bi naj bili ravno tako žrtve prevar in halucinacij... po drugi strani pa mnogi menijo, da se stigme res pojavljajo v psihonevroških primerih, npr. histerija...a kaj veste o teh rečeh?
Vsekakor zanimivo...no morm še povedat, da me je zelo fasciniral film Stigmata!

muki1 -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 14:31:34)

Brrrrrrrrrr, mene je film Stigmata totalka prestrašil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Je pa bila Patricija kak se že napiše zelo prepričljiva, a ne da?

Anonimen -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 15:37:43)

Men eje tega tako strah, da sploh pomisliti ne smem na kaj takega! Film sem itak cel premižala.

soncece24 -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 15:55:48)

Res dober film, ni kaj, upam, da gre res za kake halucinacije in prevare, ker si ne predstavljam, da se bi kaj takega res komu dogajalo... kriza

Anonimen -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 15:59:40)

Patricia Aruquette, se mi zdi. Od Suzane Arquette sestra.

CIPRESA -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 17:15:04)

Kaj pa je to stigmata po domače povedano???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

poliloni -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 17:23:40)

Mene je pa pri tem filmu najbolj fasciniral stavek: "Ne išči boga v cerkvi, najdeš ga pod vsakim kamenjem, ....."- nekaj takega in bi se ga moral držati vsak vernik!!!! Da veruješ ti ni treba iti v neko institucijo....
Sicer sem pa ateist in odločno proti institucionaliziranju vere!

Kar se pa stigmate tiče - o tem ne vem ravno dosti in tudi na lasatne oči tega še nisem videla...tako da...
Je oz. bi bil pa to zanimiv pojav!

copka -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 17:41:50)

Cipresa, stigmate so po domace povedano vse rane, ki jih je imel Jezus na krizu, kot npr. prebodene roke in noge, rane, ki so nastale na njegovi glavi, ko so mu na glavo dali bodicasto krono. Te rane pa se vcasih pojavljajo tudi na nekaterih osebah, ki so ali pa niso verniki. Kar naenkrat, naj bi jim zacele krvaveti npr. roke, tako kot Jezusu, pa za ta pojav ni nobene dokazljive razlage. Zato to dviguje toliko prahu v verskih in tudi znanstvenih krogih.

A sem bila razumljiva? Morda, me se kaksna popravi!

copka -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 18:01:28)

Se prej nisem mogla spomnit imena. Torej v Italiji je zivel padre Pio, pa ne vem tocno ali je bil samo menih ali prav duhovnik. V glavnem pri njem so se pojavile stigmate na rokah. In ker tudi sam ni verjel, da bi lahko bile stigmate, si je povijal roke, da ne bi kdo opazil. Pa ni bil tak prijazen duhovnik, ki bi hotel slavo. On se je posvecal bogosluzju in hotel je svoj mir.

Nekoc pa je nekdo opazil njegove roke in poklical predstavnike Cerkve, specializirane za nenavadne pojave. In so mu povijali roke in si na razne nacine oznacevali, da bi ob morebitne goljufanju takoj odkrili prevaro. In kot zgleda naj bi jih resnicno imel. Pa mu to ni bilo cisto nic vsec, saj so ga vlacil po medijih, stigmate so ga bolele za umret, verniki so romali k njemu, ker naj bi tudi cudezno zdravil, kar naprej so mu tezili, on pa se je vedno bolj zapiral v svojo celico.

Ceprav Cerkev tega ne priznava kar tako na easy, mnogi verniki v Italiji romajo v San Giovanni Rotondo, kjer je zivel pade Pio.

Toliko jaz vem o tem.

CIPRESA -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 18:34:03)

Aha, ja o tem sem že slišala le da se to imenuje STIGMATA nisem vedela. 

Anonimen -> RE: STIGMATA? (19.3.2006 23:04:24)

Ravnokar snemamo ta film z Azureusa. Ker sem slišala, da je dober. Ampak me pa nekaj zanima. Večina filmov, ki jih od tam snemamo, je velika največ 1GB, tale Stigmata pa piše, da ima 4,2GB. A je to ta film al' ne? Da ne bom cel teden čakala, da mi nekaj drugega posname...

dory -> RE: STIGMATA? (20.3.2006 8:42:38)

Sem gledala film,ki me je cist fasciniral...sama nisem ne vem kako verna, vem pa, da nekdo je nad nami..ampak kdo?

Raznorazni pojavi kot npr.stigmate pa verjamem,da se pojvaljajo...bi rekla zgolj kot opozorilo od zgoraj, da vendarle nismo sami...

Stran: [1]