vnet popek pri 2 mesečnici (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mojčina -> vnet popek pri 2 mesečnici (18.3.2006 20:08:44)

Naša punčka ima skoraj 2 meseca in že 2 dni rdeč in malo zagnojen popek. Do sedaj smo se že 1 mesec kopali, brez težav. Popka pa nimo nič posebej umivali - nekateri svetujejo, da ga je treba... Zanima me, kaj bi pomagalo - a bo spiranje s kamilicami ali pa alkoholom (namažeš s palčko / vatko, namočeno v eno od tega dvojega) res ok? Kaj ste uporabile ve? Sva ble tudi pri zdravniku, ki pravi naj zaenkrat pustim pri miru in samo opazujem; sem pa slišala mamice pravit, da so pomagali zgoraj omenjeni ukrepi... Sicer je pa z njo vse ok.
Najlepša hvala + lp!




nana 27 -> RE: vnet popek pri 2 mesečnici (18.3.2006 20:15:06)

Se mi zdi, da bo še najbolje fiziološka raztopina. Malo pokapaj in pusti punčko, da se malo razbrca na previjalni. Počni to večkrat na dan - ob previjanju. V popek pa nič drezat s palčkami in ne pivnaj. Mogoče bi pomagale tudi kamilice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Še najbolje bo, če se za nasvet obrneš na patronažno, ki vaju je obiskala doma ob prihodu iz porodnišnice.




rija -> RE: vnet popek pri 2 mesečnici (19.3.2006 7:05:19)

Tudi pri našem, star je dva in pol meseca, sem opazila rdeč popek, ravno danes. Je pa res, da je bil zadnja dva dni totalno histeričen po kopanju, pa popka verjetno nisva dobro obrisala...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Jaz ga bom probala na tanko namazati z bepanthenom, pa bomo videli.
Pa tudi vsak drug nasvet bi prišel prav...

Kako pa naj se obrneš na patronažno, če pa je pri nas zaključila po desetih dnevih odkar sva doma....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Teja N -> RE: vnet popek pri 2 mesečnici (19.3.2006 8:45:03)

Popek je treba vsak dan malo očistiti s palčko in fiziološko, če se kopa, pa ni treba. Ampak obvezno ga je treba dobro posušiti!
 
Če je že zagnojen, ga par dni 2-3x na dan očisti z alkoholom, potem, ko bo bolše, pa presedlaj na kamilice ali fiziološko. Obvezno dobro posuši in pusti čim dalj, da odkrita brca na toplem zraku. Na koncu lahko namažeš z Bepantenom, a čito na tanko, da lahko koža diha.
 
Lp,
Teja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Divja vijolica -> RE: vnet popek pri 2 mesečnici (19.3.2006 8:46:09)

Tudi mi smo imeli dolgo probleme s popkom. Bil je rdeč in vlažen. Po kopanju ga je treba dobro obrisati, ker če ga ne, se  vname. Mi smo ga morali kasneje 3 "žgati" da je bilo dobro.
Mislim, da je najbolje, da se izogibate močenju popka, in pa čimprej k zdravniku.
lp




nana 27 -> RE: vnet popek pri 2 mesečnici (19.3.2006 11:08:29)

Jaz sem poklicala v zdravstveni dom in so mi dali patronažno službo. Po dogovoru me je spet obiskala patronažna. Pravico imaš do šestih obiskov. 




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.3.2006 11:29:56)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




jakaracman -> RE: vnet popek pri 2 mesečnici (19.3.2006 11:55:12)

Rija ti kar pokliči patronažno , men je dala tel. da naj jo pokličem če bodo kakšni problemi.Drugače sem pa jaz po kopanju vedno s palčko očistila popek, po moje ene dobre dva ali pa tri mesece sem kapnila malo fiziološke v popek in očistila.Sedaj pa samo s palčko, kaj je vse notri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




rija -> RE: vnet popek pri 2 mesečnici (22.3.2006 21:38:29)

Poročam po zdravljenju: popek sem dvakrat namazala zelo na tanko z bepanthenom in je kot nov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nič fiziološke, ker je zopet voda in nič alkohola.




Stran: [1]