pol leta brez uspeha???? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

Anonimen -> pol leta brez uspeha???? (18.3.2006 19:27:48)

Pozdravljene?

Nekaj časa sem brskala po "želimo si novega člana" in ker še vedno
ni nič uspeha sem se preselila na to temo.
Z možem si zelo želiva otroka, vendar nama ne rata. Bi mi lahko katera
opisala, kako potekajo pregledi? Nameravam se naročiti pri ginekologinji,
da me malo pregleda. Me je pa neznansko strah, ko berem forume in
vidim, da je veliko preizkav in traja dogo časa. Misel na to, da še pet
let ne bom zanosila, me kar zmrazi.......

Hvala

želva -> RE: pol leta brez uspeha???? (18.3.2006 19:38:03)

Živjo!

Če delata na otroku pol leta, pa nič ni ....NE SE SEKIRAT. Pol leta je kratek čas,dajta še ene pol leta tko,če bo pa bo in ko bosta najmanj pričakovala,  bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]. Vem,da je težko,ko si ful želiš,pa ne morš,pa te žre, pa računaš, seksaš na uro,po moje je glih to dostkrat narobe.
Drugače pa se par smatra "neploden" šele po enem letu poskušanja. Midva poskušava že 2,5 let..no pa še zdej ni nč. In to je pomojem sam od sekiranja.Dejta uživat.

Elysabeth -> RE: pol leta brez uspeha???? (18.3.2006 20:33:25)

Ti bom kar iz enega članka citirala: "O neplodnosti govorimo, ko partnerja po letu skupnega življenja še vedno ne pričakujeta otroka. Pri starejših parih čakamo le pol leta." In to tudi v praksi drži. Tako moj G, kot tudi ostali G se tega držijo, tako da boš morala pol leta še počakati...žal!
Seveda upam, da sta ti in tvoj [sm=love.gif] zelo plodna in da boš lahko čimprej poročala o veseli novici.
Vedva se kar veselo prepustita užitkom...

Lp, Elysabeth

Anonimen -> RE: pol leta brez uspeha???? (19.3.2006 11:53:57)

Ej punca, ne bit tako črnogleda in neučakana. Pri enih rata prej, pri drugih kasneje. Če se boš bolj sekirala, bolj bo to nate vplivalo slabo. Ne zdaj razmišljat o tem, kaj če boš morala 5 let čakat na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Bodi bolj pozitivna in sproščena. Ne obremenjuj se....al bo al ne bo.
Poglej, mi smo na prvega čakali dobri 2 leti. Sedaj na drugem tudi delamo že leto in pol. Pa se ne sekiram....ko bo, bo.
PA še nekaj: vsak par je individum zase. Ne se zdaj primerjat z drugimi na forumu. VSak par ima svojo zgodbo in svoje težave.

JAz vam želim čimprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

Anonimen -> RE: pol leta brez uspeha???? (20.3.2006 8:47:21)

Hvala za odgovore..... Sej vem, da še ne smem delat
panike, ampak sama se gibljem v takem krogu ljudi, ki
že imajo otroke ali pa jih pričakujejo. Stalno sem prisotna
pri debatah o otrocih in nosečnosti, tko da je želja po otroku
še večja. Tko da se mi včasih zdi, da se mi bo zmešal.....
Sploh ne mislim na nič drugega, kot na to.

Lep pozdravček

Massa26 -> RE: pol leta brez uspeha???? (20.3.2006 8:55:28)

Hej, pol leta res še ni nič. Čeprav vem, da če se preveč vržeš v to, je težko čakat. Jaz sem tudi na začetku mislila, da kar bo, potem pa nekako sprejmeš, da mogoče ne bo. Z drugimi se preveč ne obremenjuj. Pravijo, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že ve, kdaj bo njegov čas. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: pol leta brez uspeha???? (20.3.2006 9:14:19)

Ja sej jaz vse to vem in mi je vse jasno, ampak kar ne morem, da
ne bi stalno mislila na to. Smotana sem vem..... Takoj zjutraj se
zasidram pred računalnik in pregledam ves RR in potem imam sto
in eno zgodbo v glavi. Si že kar mal diagnozo sama postavljam...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lep dan

koala -> RE: pol leta brez uspeha???? (20.3.2006 13:40:05)

Saj te razumem, a res ni še panike. Pa vem kako je če si želiš otroka, midva na tem projektu aktivno delava že tri in pol leta, še več pa ne tako aktivno, veš v smislu če se zgodi bo ok, če pa ne pa tudi. Jaz sem poi pol leta padla v ful krizo, pa se pobereš in greš naprej, saj se svet še naprej vrti. Tudi okoli mene so vse noseče, so rodile ali pa so tik pred tem.
Pa še sorodnica, me je zadnjič premerila od nog do glave, z komentarjem "Te pa ti res nisi noseča?!"

Odmisli okolico posveti se sebi in možeku,pa bo vse šlo.
Pa da čimrej ugledaš tisit magični[sm=rozacrtici.gif] ali [sm=modricrtici.gif]

Rubin. -> RE: pol leta brez uspeha???? (20.3.2006 20:06:59)

Jaz pa bi ti tako rekla: ne čakaj predolgo!!! Midva sva prvo odlašala, nato če bo bo, ker ni bilo, še malo čakala, nato sva končno šla do g. pa še tam hormonske th., pa nič, nato pa IVF in prvič nič, leta pa bežijo in naenkrat si v bistvu star. Ne vem koliko si stara, ampak če imaš več kot 25 jaz ne bi več dolgo odlašala z obiskom pri svoji g.

Caarmen -> RE: pol leta brez uspeha???? (23.3.2006 12:15:00)

Pol leta res ni veliko časa. Sama probej čim manj o tem razmišljat. Sej vem, zdej ti govorim kot, da sama nebi počela isto. Če boš šla k G na pregled pa se ji raj za kakšen mesec zlaži. Tudi sama sem šla k njej in me je prav grdo odslovila, češ da naj se še malo pomatrava. Jaz sem prvič od G odšla zelo razočarana. Ko pa je minilo dobro leto pa sem zopet šla. Takrat pa je spremenila svoj glas. Res pa je da meseci hitro bežijo in da je razočaranje iz dneva v dan večje. Svetujem ti da veliko telovadita in da probaš pozabiti. Sprosti glavo - zamoti se s čim drugim. Naj te zlobni jeziki sorodnikov in sosedov ne vržejo iz tira.

Sej bo še vse vredu. V glavi imej da boš hitro zanosila pa boš prav kmalu presrečna mamica.

Anonimen -> RE: pol leta brez uspeha???? (26.3.2006 15:56:08)

pol leta ni nič.mi smo na novega člana čakali 5let.vmes pa zdravljenja,operacija ,jok in še marsikaj drugaga.tako da se ne sekirat.moraš pa vedet da sem stara že 37let pdp.23.junij.

TVN -> RE: pol leta brez uspeha???? (30.3.2006 14:46:33)

Vse je odvisno, koliko si stara. Tja do 25. leta res ni prav nobene panike, potem pa nima več smisla čakati.

Sicer pa - POGUM! Midva sva svojo pikico dočakali po mnogih letih (več kot 7!), a je vendarle ratalo povsem spontano in nepričakovano. Očitno pride tisti pravi čas....

Želim ti vse dobro in obilo optimizma!!

Anonimen -> RE: pol leta brez uspeha???? (31.3.2006 9:26:47)

No, naj povem, da je veliko tudi v psihi.
Poznam par, ki je poročen že več kot 10 let in vseh 10 let sta se trudila za zanositev, pa nič. Šla sta na vse možne preglede, pa je bilo z obema vse v redu. Po 10 letih sta "obupala" in se prepustila usodi. Vdala sta se v to, da njima pač ni usojeno imeti otrok. Začela sta potovati in uživati drug z drugim in glej čudež. Že po treh mesecih je zanosila in sedaj imata dve leti staro punčko, ki je pravi sonček. In naj povem, da to ni edini primer, ki ga poznam.

Tako, da je veliko, veliko tudi v psihičnem počutju in sekiranju.

miš -> RE: pol leta brez uspeha???? (31.3.2006 12:25:23)

Hvala punce za tolažbo!
Sej vem, da še ne smem delat paniko, vendar kar ne morem da ne bi
mislila na to. Zame se je čas ustavil, sploh ne znam več nič drugega
premišljevat in načrtovat kot to. Nisem si mislila, da lahko s tem postaneš
obseden. Ves čas gledam po stanovanju, kako bi bilo fino, če bi bil še en
dojenček z nama, kako ne bi blo več tako prazno,......

Pridejo pa tudi dnevi, ko čisto pozabim in me na drugo stran vrže, saj
je še čas za otroke....... Pomoje je to sam ena tolažba....

Lp

Mili11 -> RE: pol leta brez uspeha???? (5.5.2006 10:59:37)

Tud sama doživljam isto zgodbo kot ti.

Pol leta se že trudiva, pa nič. Brezveze se mi zdi že vse skupi.
Da ne boš mislila, tud okrog mene so vse noseče al pa imajo že otroke.
Na vseh piknikih gledamo samo otroke. Občutek imam, kot da o ničemer drugem več ne znajo ljudje govorit.

Tud men vsi pravijo ne panike delat. Ampak sory ne gre mi. Paničarim in jokam in vidim vse najhuje. Glede sorodnikov pa tud sama že doživljam more. Vse tete imajo stalno ta trapasta vprašanja: "Al pri vas pa ne boste nič naročili" - psihično me uničujejo
Poročena sva namreč že 2 leti. Sprva sem še dokončevala šolo in iskala službo, pa raje nisva pustila nepričakovni zanositvi.
Sedaj ko pa se je to uredilo, se pa kar noče in noče prijet,...

teira -> RE: pol leta brez uspeha???? (5.5.2006 11:22:31)

punce ne zganjat panike po nepotrebnem. Midva čakava že več kot 2 leti in kaj naj se vržem v morje ker še ni???? Tudi midva sva že nekaj let poročena in poslušava z vseh strani razne komentarje in včaših se mi že meša... pa kaj naj??? Pol leta res ni nobena doba, pa poglejte malo po forumu koliko punc čaka že 3,4,5,6 in več let. Kaj naj one rečejo?
Žal mi je, ampak se ne morm zadržat. Raje uživajmo to življenje in veselimo se če so okoli nas nosečnice in otroci.
En dan bo tudi za nas posijal ta sonček[sm=smiley20.gif]

darja.grm -> RE: pol leta brez uspeha???? (5.5.2006 12:01:23)

Jedst td tko pravim, pol leta ni nič.Ponavadi skoraj nobenu ne rata v prvo, vsaj jest nobenga ne poznam, sem pa seveda že slišala za take primere.Sej sva tud midva kar neki časa delal, pol sem pa rekla, ko bo bo in je blo takoj naslednnji mesece.Sej vem, da na psiho ni moč vplivat amapk če se le da ne mislit na to.[sm=sloncek.gif]dejte iz užitka in ne sam zato, da bosta nardila otroka.Pa velik sreče in držium pesti da vam ta mesec uspe.

stella8 -> RE: pol leta brez uspeha???? (6.5.2006 12:37:40)

Jaz pa menim,da se po pol leta lahko naročiš na pregled h ginekologu.Tako ali tako verjetno ne boš takoj na vrsti.Meseci pa hitro minejo.Sama sem se tudi sedmi mesec naročila na pregled in povedala,da bi rada zanosila,pa nama žal še ni uspelo.G mi je napisal napotnico za hsg(spet moraš čakat na M,da to opraviš,se pravi,ti mine še par tednov oz.kak mesec),tako,da bo na koncu vse zneslo skoraj eno leto.
Poznam primer ženske,ki so jo posali na hsg že po 5 mesecih neuspeha zanositve,čeprav je že imela enega otroka.
Odvisno kako razumevajočega G imaš.

Ayo -> RE: pol leta brez uspeha???? (8.5.2006 22:37:46)

Ojla mis in vse ostale!

Tudi jaz sem v podobni situaciji, namrec da o neuspesnosti se ne morem jamrati, samo tudi mene obremenjuje, ker imajo vse okoli mene ze otroke ali pa jih pricakujejo. Se najdejo tudi taksni, ki mi zacnejo razlagat, da sedaj sem pa ze toliko stara, pa da emso tece, pa da je vedno bolj rizicno...groza mi je!!!tako da vcasih se najraje ne bi videla z nobenim!

Ko hodim po cesti in od dalec vidim mamice z vozickom ali pa nosecke, se nalasc obrnem stran in ne gledam, ker me to znervira! Sej nocem nic slabega, nobenemu, ampak pac to tako je, kako naj svojemu srcu dopoves, to kar si zeli?? Saj mozgancke se nekako da nadzorovati, ampak srca in custev pa ne!!

In vcasih mi je tale RR ful v pomoc, vcasih pa tudi raje ne gledam in berem, ker potem zacnem tudi sama razmislja in razmisljat in se vretim samo okrog tega, kdaj bom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in vse tak! Vcasih manj ves, bolje je!

No, samo toliko sem hotela pristaviti svoj piskrcek, druga drugo tolazimo in nekako se prebijamo in enkrat bomo ze zagledale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]!!

Lp

Stran: [1]