Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Kako oz. kdaj dati gosto hrano? 17.3.2006 20:40:34
|
|
|
|
Naja31
|
Pred dojenjem. Najprej bo pojedla samo nekaj žličk, pa se bo potem še pošteno podojila, potem se bo dojila vedno manj in na koncu bosta nadomestili eno dojenje z obrokom goste hrane.
|
|
|
|
RE: Kako oz. kdaj dati gosto hrano? 18.3.2006 8:44:34
|
|
|
|
urši77
|
Nov okus naj bi se dalo vmes med dvema podojema oz. obrokoma mleka. Tako otrok ni ne preveč lačen in lahko mirno "oceni nov okus", niti ne more bruhati zaradi kake "čudne" mešanice hrane. Če boš dala tik pred dojenjem, bo otrok lahko preveč lačen in niti ne bo hotel poiskusiti novega okusa, ker edina stvar ki mu prežene lakoto je mamina dojka. Torej, če dojiš na tri ure, mu daš nov okus 1,5h po dojenju (približno) LP in veliko veselja pri uvajanju novih okusov
|
|
|
|
RE: Kako oz. kdaj dati gosto hrano? 18.3.2006 11:41:32
|
|
|
|
petja
|
Samo če ji bom dala 1,5h po dojenju, mi potem ni jasno, kako naj sčasoma 1 obrok nadomestim z gosto hrano. Torej naj jo najprej navadim na nov okus, potem ga pa začnem dajati pred dojenjem? Saj jaz tudi mislim, da pred dojenjem ne bo hotla jesti goste hrane, še posebej zdaj, ko je še ne pozna. Ji bom kar nekaj časa po dojenju dajala, da se navadi na okus in na gosto hrano, potem ji bom pa začela dajati pred obrokom. A prav razmišljam? Joj, tole hranjenje otrok ... najprej sva imela z dojenjem ful težave (pri moji je bilo dojenje cela znanost), zdaj nama pa dojenje gre, bo pa treba že z gosto hrano ... vedno težje je .
|
|
RE: Kako oz. kdaj dati gosto hrano? 18.3.2006 11:59:39
|
|
|
|
jakaracman
|
Meni je pediater rekel , da naj začnem najbrej banana+jabolko za dop. malico, nato naj jo še podojim.To imava okoli 10.00.Najprej je pojedla malo, nato hitro skoraj vse.Dojila se je pa tudi dolgo veliko, nato pa je sama ukinila, ko je pojedla skoraj vse.Korenček pa sva midve začele v okviru kosila, to je bilo po 6 mesecih.
|
|
|
|
RE: Kako oz. kdaj dati gosto hrano? 21.3.2006 20:40:36
|
|
|
|
bena
|
Jaz sem začela (pri 4 mesecih in pol) najprej s sadnimi kašicami in sicer z jabolkom, nato za banano, potem z mešanico obeh, nato pa zaradi raznolikosti okusov s Hippovimi kašicami (marelično, breskovo, jabolko z borovnico, jabolko z gozdnimi sadeži, banana z breskvijo ...). Vsak okus sem uvajala nekje 3 dni. Po kakšnih 3 tednih pa sem pričela z zelenjavnimi kašicami, ki mu jih pripravljam sama. Najprej sem mu dala krompir in korenček (skupaj). To sem mu dajala en teden, ker mu ni bilo všeč, saj imam povsem drug okus kot sadne kašice (ni sladko). Ko pa se je navadil, sem k korenčku in krompirju dodala še malo bučke. To bova sedaj papcala kakšne tri dni. Potem nameravam bučko zamenjat z brokolijem, cvetačo in itd. Sicer pa sadno kašico dobi dopoldan, zelenjavno pa popoldan. Z žitnimi kašicami pa še bova kakšen mesec počakala. Na začetku uvajanja sem ga vedno prej malo podojila, da ni bil preveč lačen. Sedaj pa se kakšno uro pred kašicami več ne dojiva. Pri posameznem obroku poje okrog 100 ml kašice. Zraven pa mu ponudim še zeliščni čaj.
|
|
|
|
RE: Kako oz. kdaj dati gosto hrano? 21.3.2006 23:09:20
|
|
|
|
Pikica76
|
Petja, midva sva začela najprej z jabolčkom in sicer ga je dobil ob 10. uri kot drugi obrok ker ponavadi takrat ni zelo lačen. Najprej sva pojedla nekaj žličk potem se je začel histerično dret in sva se šla dojit. Vedno sva se dojila po sadnem obroku in nič prej, ker meni tudi ni jasno kako naj mu joško vzamem sredi hranjenja. No to dretje se je vleklo ene 14 dni (nismo vsak dan jedli smo imeli vmes 5 dni pavzo, ker je trdo kakal), sedaj po 3 tednih pa poje že kar cel obrok včasih tudi brez dojenja in se nič več ne joka med hranjenjem. Edino kar je pomembno, da hitro nosimo hrano v usta in da se mami ne sme obotavljat. Poskusili smo pa jabolček (nas ful zapira), banano (samo malo dodam za okus), hruške, korenček, bučke.
|
|
|
|
RE: Kako oz. kdaj dati gosto hrano? 22.3.2006 9:53:15
|
|
|
|
2ursae
|
živjo, mi tudi zdaj počasi začenjamo z gosto hrano in se strinjam s teboj, da je to lahko cela znanost Začela sem z zelenjavo, en teden en okus. Trenutno smo pri bučki, dali smo čez že korenček, drug teden pa bo brokoli. Kašice naredim sama. Sem slišala več priporočil, da naj začnem z zelenjavo, ker ni tako sladka, kot sadje, zaradi česar imajo otroci sadje raje. Za jesti mu dam tik pred dopoldanskim podojem (razmišljam tako, kot ti - kako naj nadomestim obrok, če mu dam ob drugi uri, kot je vajen) in poje par žličk, potem se začne obračat proti meni, da bi se dojil (hranim ga v naročju), ga podojim, in mu potam sredi podoja dam še nekaj žličk. Sem tudi jaz mislila, da bo panika, če mu bom vzela dojko, pa to kar mirno prenese - je žlica tako zelo zanimiva . veliko uspehov in uživajta ob packariji
|
|
RE: Kako oz. kdaj dati gosto hrano? 22.3.2006 10:52:05
|
|
|
|
kati*
|
Pri nas sem dala na začetku po dojenju, ko se je privajal okusa (začela sem točno tako kot planiraš ti), zdaj ko pa dobiva že večje obroke in je tud ful vesel pape, pa mu dajem pred dojenjem oz. ga pol pristavim, da se še mal odžeja.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.