juhe (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

tina104 -> juhe (17.3.2006 11:45:16)

Že nekaj krat sem tu jamrala, da naš 7 mesečnik nič goste hrane ne je. No, sedaj smo poskusili tudi s kokošjo in govejo juho, tega poje vsaj nekaj. Pa me zanima - kako pogosto mu to lahko dam za jest? Kako dolgo lahko kuhano juho hranim v hladilniku?
Pa kako dolgo se sploh mora juha kuhat? Jaz če kuham govedino, kuham kaki dve uri, da je potem tudi meso užitno. Če bi dala kuhat kost, bi lahko kuhala manj časa? Kos piščančjega mesa bi naj bil kuhan nekje v pol ure, ne?

Mogoče malo čudna vprašanja, pa vseeno... Hvala za odgovore.

Janeja -> RE: juhe (17.3.2006 12:25:40)

Jaz moji neješči enoletnici (korigirana starost 9 mesecev) že nekaj časa dajem juhico.
Skuham ji jo normalno kot za nas, le manj slano. Noter dam eno kost, manjši kos govedine in nekaj kurjega mesa, cvetačo, korenček, por. Kuham cca. eno uro. Skuham pa ene 2 litra, ohladim in dam v manjše porcije po 2 dcl in zamrznem. Aja, pa v večino kozarčkov dam zraven tud mesek. Kuhano juhico pa imam v hladilniku največ en dan - danes skuham in ji jo dam še naslednji dan. Na tej juhici ji potem kuham zelenjavo, z njo ji zalijem rižoto,... ali pa ji not zakuham rezance in je samo juhico.

April -> RE: juhe (17.3.2006 12:26:11)

Pri meni je sin pri sedmih mescih jedel skoraj samo juho.

Juho sem shuhala iz zelenjave, večinoma je bilo to korenje in koščka mlade teletine. Ker je tega pojedel le par žličk, se mi ni splačalo, da bi jo jaz vsak dan kuhala. Zato sem jo dala v zamrzovalnik v posodice po en dcl. V vsako posodico mal juhe, košček korenčka in košček mesa.

Je vseen bolj, da je zamrznjeno, kot pa da v hladilniku stoji, več kot dva dni pa itak ni dobr. Vsaj po moje.

Nisem se sekirala, če je tud meso jedel vsak dan, saj so bile ponavadi to samo tri žličke. Tako v celem tednu ni pojedel niti 20 g meska.

Probaj tudi kokošjo juho, morda kakšen ričet. Moj ima to zeli rad.

Slej ko prej bo pa začel jesti. Pri nas se je zdaj pri enajstih mescih kar na enkrat odprlo, prej skoraj nič, zdaj mi pa poje tudi pol tavelikega krožnika.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lelaval -> RE: juhe (17.3.2006 12:35:19)

Juhe kuhaš tako, kot si napisala.
Jaz jih tudi dajem v kozarčke in zmrzovalnik. Pa rezance ali kašo skuham posebej in prav tako dam v zmrzovalnik - da lahko zanjo vzamem ven majhne količine. Prav tako uporabljam taisto juho tudi za kaj razredčit - je takoj odtaljena. Korenčka pa jaz več ne dajem zraven zamrzovat, ker se mi zdi, da je potem taki grdi.
V hladilniku pa imam juho 3 dni.

KODA -> RE: juhe (17.3.2006 23:04:29)

Jaz sem juho kuhala ,tako kot za nas.Samo,da sem noter dala še kakšen kos kure.Juhe nisem zamrzovala.V hladilniku sem jo imela dva dni,ker smo jo do takrat že pojedli.
Ko sem mu dala juhico jest,sem mu na krožnik dala zakuho,malo na majhne koščke sesekljane kure in korenčka.Nikoli ni bilo problema pojest to.Pa dostikrat je bil še "repete."

Stran: [1]