*Karmen* -> RE: ali vas kdaj udari? (18.3.2006 9:42:26)
|
Anonimna, če si ga ponesreči zadela v nos, bi nekako razumela, da bi ti čisto nagonsko vrnil milo za drago z enim lahnim udarcem. Bolj za hec kot zares. Ampak po tem nagonskem in nepremišljenem ter lahnem udarcu se pa vsak človek (vsaj normalen) prične zavedati kaj je naredil. Da bi pa temu udarcu sledila še dva... To pa je bilo po mojem mnenju že premišljeno dejanje. Odločitev o tem, kako boš odreagirala na dogodek, je tvoja. Lahko pa ti rečem le to, da ima vsak človek jezik, ki mu služi za komuniciranje z drugimi ljudmi. Grizejo in tepejo pa se živali... In, NE, moj me ni nikdar udaril. Kako bi reagirala, če bi me... Ne vem. Zdajle sem lahko pogumna in pišem pametne besede. Ko pa se ti zares zgodi... Kakorkoli, človek ima sposobnost tvoriti besede. S tem se razlikuje od vseh drugih vrst bitij. In svoj govor smo razvili tako zelo, da znajo največkrat besede boleti bolj kot marsikateri udarec. In če nekoga nekaj zaboli ali je prizadet ter ne zna v vsej množici besed najti tistih, s katerimi bi se postavil zase... Ja, potem je pa res "neandertalec"!!!
|
|
|
|