Katero sadje pozimi? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Pikica76 -> Katero sadje pozimi? (17.3.2006 10:03:40)

Začeli smo z uvajanjem hrane pa sem ugotovila, da pozimi ravno nimamo velike izbire pri sadju. Jabolko, banana, hruške (a ne povzročajo te driske? jih še nisem probala). Nad zelenjavo ni ravno navdušen zato moramo mešati zelenjavo in sadje.

Zanima me a dajete tudi sadje iz konzerve (kompoti) npr. breskev ali to raje ne?

muha1 -> RE: Katero sadje pozimi? (17.3.2006 10:28:39)

Jaz sem naši mešala banano z avokado, pa tudi melono dobiš sedaj in mango,... Ja, tudi sadje iz kompota lahko daš, vendar jaz malo operem, da ni tako sladko.

petraz -> RE: Katero sadje pozimi? (17.3.2006 13:49:19)

Lahko probaš tudi z mandarino, melono, kaki, ananas itd.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

tincci -> RE: Katero sadje pozimi? (17.3.2006 20:19:48)

Moja pediatrinja je rekla, da do 6m zaradi alergij zadoščata samo jabolko in banana, da s tem vse dobi. Pa korenček tudi dobi, to je pa to.

KODA -> RE: Katero sadje pozimi? (17.3.2006 22:55:32)

Jaz sem do 6 meseca,dodajala tudi samo banano in jabolko.
Pri tamalem je pa tropsko sadje še zmeraj na stop listi,zaradi alergij.

Margareta -> RE: Katero sadje pozimi? (18.3.2006 1:44:46)

Pri 6 mesecih sem začela z jabolkom in banano, po mesecu dni sem uvedla hruško, ampak sem jo prekuhala, prav tako suhe slive in suhe marelice (nežveplane)
Počasi smo začeli s kakšnim mangom (ga ne mara) in sadjem iz kompota (lahko kupiš manj sladkano in ga opereš). Ampak jaz sem uvajala res počasi.

bena -> RE: Katero sadje pozimi? (21.3.2006 20:45:54)

Jaz pa raje namesto sadja iz kompota dajem Hippove kašice, ker mislim da so te primernejše, saj so narejene prav za otroke in prirejene njihovim potrebam.

jupiter -> RE: Katero sadje pozimi? (21.3.2006 23:09:59)

Meni se zdi uvožena zelenjava in sadje v trgovinah pozimi precej nagravžna, ker vem, da si mi niti ne predstavljamo s čim vse je tretirana, da sploh lahko takšna kot je pride do naše trgovine.... Ok, banane pa mogoče še kaj so kar v redu.  Saj ne, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sploh ne dajem tega, ampak se vseeno potrudim pogledat na listek (če ga ima) od kje je uvoženo, pa precej Hippovih poje - so skoraj vse bio, pa tudi da se kupit bio jabolka in posušeno sadje (ga kuham).
Tako da upam, da vsaj do 6. meseca ne bo imel ravno polno rit pesticidov in ostalega sr.......

Stran: [1]