Zravstveno zavarovanje otroka,če je zavarovan po staršu,ki je študent? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

jasnica -> Zravstveno zavarovanje otroka,če je zavarovan po staršu,ki je študent? (16.3.2006 20:57:32)

Kako se uredi zdavstveno zavarovanje dojenčka, če bi bil zavarovan po očetu ki je študent? Sicer sem sama zaposlena, ampak je v službi večkrat vse obrnjeno na glavo in večkrat moja kartica ne potegne, pri otroku pa ne bi tvegala.

Hvala za odgovor!

mia-2 -> RE: Zravstveno zavarovanje otroka,če je zavarovan po staršu,ki je študent? (16.3.2006 20:59:38)

Sej tvoj fant je verjetno zavarovan po svojih starših a ne?Glede na to da je študent.Potem bi ga moral zavarovati tisti od staršev po katerem je fant zavarovan.

jasnica -> RE: Zravstveno zavarovanje otroka,če je zavarovan po staršu,ki je študent? (16.3.2006 21:07:14)

Staršev na žalost nima več.

jasnica -> RE: Zravstveno zavarovanje otroka,če je zavarovan po staršu,ki je študent? (16.3.2006 21:17:10)

Fant je zavarovan preko občine, ker sta mu starša umrla. Ali je lahko zavarovana preko moje mami, ali sem edina varijanta jaz?

Lumpi -> RE: Zravstveno zavarovanje otroka,če je zavarovan po staršu,ki je študent? (16.3.2006 21:20:46)

Če je tvoj fant zavarovan preko občine, naj nese na občino otrokov rojstni list. Oni bodo uredili dalje.
drugače pa je lahko zavarovan po tebi. Tudi, če je v vašem podjetju vse obrnjeno na glavo, otroku vedno dela kartica. Sploh pa je za otroka potrjena za dobo 1 leta, tko da je ni treba pogosto potrjevati. Zakaj pa tebi kartica ne dela???? Pojma nimam, saj če si zaposlena, bi ti mogla delat, tudi če v podjetju ne plačujejo prispevkov:

LP

Stran: [1]