saratanja -> RE: kako nazaj v svojo posteljo? (17.3.2006 8:48:43)
|
!Hola! Tole s spanjem je res problem. Pri nas smo problem stalnega zbujanja reševali s tem, da sem si njegovo posteljico potegnila čisto na svojo stran in sem ga potem, ko je kaj sitnaril samo pobožala, mu pobrala dudo..... Vse to je nekako še šlo, dokler ni začel zelo intenzivno sanjati in je tudi v sanjah jokal in govoril. Začelo se je dogajati, da sem ga v spanju tolažila in ga s tem samo zbudila. Pred mesecem smo ga končno preselili v njegovo sobico in to že kar v pravo veliko posteljo. Sobo, še posebej okoli postelje smo mu razobesili množice njegovih pliškov, pa velikega Pooh-ja nalimali na steno ob vzglavju, pa zvezdice, kravice in pujske....smo ga že mesec dni po malem prej pripravljali na to sobo in posteljo.... In zdaj po letu in pol končno doživljamo občasno noči, ko jih cele prespi. Res pa je bil pogoj za to, da mu je posteljica in sobica zeeeelo všeč in se dobro počuti notri. Če nimate možnosti urediti posebej otroško sobico, poskusi malo preurediti njeno posteljico, pa dodati kakšno igračko, kakšno novo priljubljeno risbico, pojočo lučko.... In se z njo veliko pogovarjati o tem, kako ji bo lepo spati med njenimi priljubljenimi stvarmi, pa kje bosta spala mami in oči, klje pa bo spančkala ona..pa kako bo lahko poklicala, če bo potrebovala kaja..... no pri nas vsekakor pogovor zelo veliko pomaga. pa zjutraj se potem vedno skupaj pockljava v njegovi ali pa moji postelji.... tako za nagrado:)
|
|
|
|