taška30 -> Nekoč sem prebrala eno knjigo... (16.3.2006 13:23:24)
|
že dolgo tega. Naslova ne vem. Zdi se mi, da sta avtorja mož in žena, pišeta se na H. Takrat sem prvič slišala za pomembnost ločevanja B in OH. Zelo prepričljivo je opisano zakaj. Do zdaj sem mislila, da je bil to neke vrste Montignac (res je že dolgo tega), ampak zdajle berem o vaših obilnih zajtrkih in sem ugotovila, da to ne more biti to. V 'moji' knjigi je namreč dan razdeljen na 3 dele: - faza vnosa hrane (12-20-ih): takrat jemo - faza asimilacije (20-4-ih): takrat ne jemo, hrana se prebavlja, snovi iz nje se asimilirajo v organizem - faza izločanja (4-12-ih): ker takrat poteka izločanje strupenih snovi (slab zadah zjutraj, obisk WC-ja), naj bi se organizmu pomagalo in ne jedlo nič, razen vode, sadnih sokov oz. sadja. Zelo je poudarjeno tudi to, da se sadje vedno je le na prazen želodec. Kateri kaj znano? A je katera brala to knjigo, kako je naslov, mislim, da mi je bolj pisana na kožo kot Montignac in bi jo rada še enkrat prebrala. Ima pa dosti podobnosti z Montignacom (polnozrnate stvari, OH in škrob čez dan, beljakovine proti večeru, ločevanje, ...) Lp, Taška
|
|
|
|