Seven*
|
No. Sem bolj preletela odgovore, bom pa vseeno dodala svoj piskercek. Ze od nekdaj sem verjela, da zivljenje ni samo splet kemijskih reakcij. Zaradi tega sem se odlocila samostojno pri 16 letih opravila vse zakramente. A vprasanja so ostajala, v bistvu ni bilo osebka, ki bi mi znal razloziti: ZAKAJ IN KAKO? Tud osnovna vprasanja so ostala neresena. Pa stvari so mi bile nelogicne, ce sem jih gledala s cisto laicnega vidika. Ok, Jezus je bil dober clovek, v to verjamem, bil je skormen in radodaren. Zakaj potem toliko zlata, toliko velikih stavb, toliko kapelic, toliko kica, ki pripada cerkvi.. On bi dal svojo roko, svoje telo, v bistvu se je razdal za ljudi.. Dal bi vse.. To kar je cerkev od nekdaj ucila, se ni skladalo s samim naukom. Naukom o ljubezni. Bog je ljubezen! Pa se dandanes, ko zaidem v cerkev, ne najdem tam ljubezni, nimam obcutka, da bom sprejeta, ce bom homoseksualka, narkomanka, morilka, presusnica.. Nimam obcutka, da bi tam nasla nekoga, ki bi mi bil pripravljen odpustiti.. Sama se smatram za Kristjanko. Vsaj upam, da delam vsaj priblizno po Jezusovih naukih. Nikakor se pa ne smatram za pripadnico RKC-ja. Moji otroci se bodo krstili takrat, ko se bodo sami odlocili za to.. Za odpuscanje grehov ne rabijo zmoliti 10 zdravih Marij, ampak se morajo pokesati v svojem srcu. Tisto so samo besede, ki nicesar ne pomenijo.. Tehnofil, napisala si, da smo cerkev mi vsi. Ja res je. Izhajati bi morali iz sebe in se resnicno vprasati, kaj nam nauk krscanstva sploh prinasa in koliko se ga drzimo v nasih zivljenjih.. Jezus je sam rekel, da so njegove ovce tudi v drugih hlevih, kar pomeni da je njegovo ljudstvo vsepovsod, ne samo v rimokatoliski cerkvi. In ucil je tudi da ne smemo soditi. Nikogar. Tudi cerkev nima pravice soditi. "Sodi in sojen bos.." Za mene so duhovniki izkljucno samo ljudje, ki sirijo vero, nikakor pa namestniki Boga na zemlji, za kar se ima Papez in s tem si jemlje dolocena pooblastila.. Kje v Svetem pismu je omenjen kaksen papez? Omenjen je samo Skof, ki mora biti moz ene zene.. Toliko tudi o celibatu.. 1 Jn 4,8 Kdor ne ljubi, Boga ni spoznal, kajti Bog je ljubezen. Odpuscajte in imejte se radi.