Kje uredim zdrav. zav. za novorojenčka? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Ines. -> Kje uredim zdrav. zav. za novorojenčka? (15.3.2006 16:59:28)

Mi lahko pomagate, kje lahko uredim zdravstveno kartivo za dojenčka. Sedaj smo stari 11 dni in čas teče, jaz pa sem totalno pozabila, kam se moram obrniti, da dobim to kartico preden poteče 60 dni od rojstva našega pikca?

Najlepša hvala in lepo popoldne!

Ines.

ona -> RE: Kje uredim zdrav. zav. za novorojenčka? (15.3.2006 17:16:57)

Greš na ZZZS,kjer vse urediš in potem ti kartico pošljejo po pošti.Ne vem
pa točno kaj moraš vzet s sabo,verjetno,da rojstni list in po komu bo zavarovan!

Naja31 -> RE: Kje uredim zdrav. zav. za novorojenčka? (15.3.2006 17:47:37)

Tvojemu delodajalcu, če bo otrok po tebi zavarovan, ali partnerjevemu, če bo njemu, pošlji rojstni list in poem morajo oni to naprej poslati na ZZZS. Ti nič sama ne urejaš, tvoja kadrovska mora to urediti.

Pa brez skrbi, na prvem pregledu pri 1. mesecu gre lahko otrok še na tvojo kartico (oz. kartico osebe po kateri bo zavarovan).

soncek&luna -> RE: Kje uredim zdrav. zav. za novorojenčka? (15.3.2006 19:31:30)

tako kot je napisala Naja31

Ines. -> RE: Kje uredim zdrav. zav. za novorojenčka? (16.3.2006 17:32:03)

Najlepša hvala obema za pomoč. Takoj jutri se lotim dela.

jasnica -> RE: Kje uredim zdrav. zav. za novorojenčka? (19.3.2006 16:32:57)

Ali grem lahko sama na ZZZS? Moja šefica je nezanesljiva in rada takšne stvari pozabi uredit.

tinkatonka -> RE: Kje uredim zdrav. zav. za novorojenčka? (22.3.2006 8:57:41)

jasnica....vprašaj šefico, če greš lahko sama prijavit. Kupiš obrazec MDČ, prijava družinskega člana. Na obrazcu je tam kjer vpisuješ delodajalca potrebno vnesti tudi registrstko številko zavezanca, ki ti naj bi jo zaupala šefica. Pa seveda ti mora ta obrazec podjetje poštempljati in odgovorni v podjetju tudi podpisati.

Stran: [1]