Anonimen -> RE: ultrazvok dojk (15.3.2006 20:16:46)
|
Maša, V Lj delajo ultrazvok dojk na Onkološkem, na Metelkovi se mi zdi da tudi, meni so sicer tam samo naredili punkcijo, potem pa so me napotili naprej na Onko. Tudi sama sem zatipala bulo na levi dojki, boli kot sam hudič, posebej okrog M. In na začetku me itak ni noben resno jemal...pri teh letih, to bo minilo, pa ni. Potem so me poslali na punkcijo na Metelkovo, ni ravno prijetno... in tudi ni zagotovila, da ti med vsem tkivom zadanejo ravno tisto bulico in iz nje poberejo tkivo. Pri meni so bulico sfalili ali pa je bila vsebina pretrda za punkcijo, no potem so me poslali na Onkološki inštitut, za punkcijo vodeno z UV sem čakala približno 14 dni, rabiš pa seveda napotnico za tja. Ugotvili so, da imam majhen tumorček približno 1cm X 7mm, ni pa rakavo. Izvide dobiš domov po pošti po približno 14 dneh do 3 tednih. Sedaj pa imam po pol letu kontrolo v aprilu. v najslabšem primeru mi bodo tumor izrezali, ampak se mi na dotik zdi, da se je že malo zmanjšal. Tako kot nastane tako se zmanjša. Aja, stara pa sem 24 let, pa nikoli dojila, zdrava kot dren, je pa stara mama imela raka na dojki in je bila tudi operirala, pa kljub temu dočakala lepo starost. Vsaka zatrdlina ni rak, zato brez skrbi, dokler ti ne dokažejo nasprotno! Vem, da je težko, ampak jaz sem bila tudi panična, pa so me kr nekako pomirili. Mi medtem mirno delamo na bebici, so rekli, da kljub tumorčku lahko, vendar se še ni nič prijelo! Poročaj kako bo! LP, jjasna
|
|
|
|