4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Anonimen -> 4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (15.3.2006 12:13:39)

Prosim za nekaj nasvetov:
- kaj dati prvič kot gosto hrano
- je uvajanje goste hrane pri 4. mesecu prezgodaj
- kaj vse mu sploh lahko dam

Punce, hvala hvala hvala.

dory -> RE: 4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (15.3.2006 12:27:54)

Jst sem zacela pri 3,5m...ker mi je zacel zavracat flaso...najprej sem mu dala kako cezanco, al pa mlecne kasice prilagojene za otroke stare 4m., pa krompir s korenckom, pa spinaco.....ala rizolino pa tko...pol pa postoma se kaksem grisolino pa tko...pri petih mesecih pa smo jedli ze jogurte pa juhice...kar pogumno...

ona -> RE: 4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (15.3.2006 12:37:20)

Je tudi fajn,da začneš s kašicami npr. od frutka ali hipp,ker na začetku ful malo pojejo in je škoda nekaj ful kuhat,da potem noče jest!Najprej pas začni s sadjem seveda!Jaz sem naši tudi zmiksala sadje,samo npr. ena jabolka je ful za tako majhnega,tako,da sem jo jaz pol pojedla!

ona -> RE: 4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (15.3.2006 12:38:57)

Aja,jaz sem začela pri 4 mesecih dodajat,a naša ni in ni hotla nič jest,tako,da sva se do enega 5,5 meseca samo dojile.Tako,da če ne bo hotel hrane,raje počakaj še malo,se nič ne mudi,otroci že vejo kdaj je cajt!

abergle2 -> RE: 4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (15.3.2006 12:50:46)

Ej, hvala za nasvete, jih bom upoštevala. Začela bom kar s Hippovo kašico, pa bomo videli.

benika -> RE: 4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (15.3.2006 13:33:00)

Predlagam ti, da za začetek kupiš sadno kašico, ker jo imajo dojenčki na splošno raje kot zelenjavno. Mi smo pričeli pri 4. mesecih in sicer z jabolčno kašico.

lp

kati* -> RE: 4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (15.3.2006 15:42:55)

IZVIRNO SPOROČILO: elis30

Je tudi fajn,da začneš s kašicami npr. od frutka ali hipp,ker na začetku ful malo pojejo in je škoda nekaj ful kuhat,da potem noče jest!

pri nas je ravno obratna izkušnja. Ker je pri vseh kupljenih proizvodih omejen rok trajajnja, se mi ni splačalo (in se mi še zmeraj ne) kupovati te hrane. Enostavno sem za začetek naribala 1/3 jabolka in ostalo spravila v hladilnik. Skuhaš lahk zelo male količine. Ko pa kupljeno hrano odpreš, pa moraš porabiti v 24-48urah (frutki) in v 3-4 tednih kašice (rižolino) in na začetku enostavno otrok premalo poje, da bi vse to porabila. Pa tud ne bi mu dala vsak dan isto. Pa tud bolj okusna in sigurno bolj zdrava je domača hrana (vsaj meni in mojemu malčku). Kupljene kašice in frutke pa imam za na pot, ker je to precej bolj praktično.

tincci -> RE: 4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (15.3.2006 22:03:42)

Jaz sem začela pri dopolnjenim 4m. Vsak dopoldan dobi nekaj, prve dni riževo kašico po žlički (Milupa), nato jabolčni sok, pa potem jabolčno čežano, danes pa jabolko s korenčkom... počasi, par žličk, kolikor pač poje. Zdaj to počneva 14 dni in danes je pojedla že četrt jabolčka in pol korenčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa danes sem prvič vanjo uspela spravit par žličk bebe čaja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Jaz ji raje dajem probavat dopoldne, da se potem čez dan lepo sprdi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

mujcek -> RE: 4 meseci- prvi gosti obrok- kaj? (16.3.2006 13:03:41)

Kako je pa s kompoti???? Mislim tistimi, ki jih delaš doma in ne kupljenimi! Ali so primerni ali ne? Saj drugače tudi sadje najprej skuhaš le tako dolgo res ne stoji???

Stran: [1]