izgubljena (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> izgubljena (15.3.2006 10:35:32)

Najprej naj se vam opravičim, ker sem Anonimna,...vem, da tega ne marate, prosim skušajte me razumeti, da preprosto ne morem drugače. Sramujem se tega kar počnem in resnično rabim pomoč.

Od nekdaj, kar se spomnim sem nezaupljiva in domljiva. Mogoče čisto na začetku pubertete sem bila še kar samozavestna potem pa nič več.

Od samega otroštva sem poslušala žaljivke, najprej od sošolcev in sošolk v o snovno šoli, ker sem bila debeluška...potem v puberteti od moje mamice(ki ji vse oproščam in sem ji oprostila, ker sva našli ljubezen in imava sedaj čudovit odnos) od človeka, ki mi je spremenil zaradi njegovih psihičnih zlorab. Padale so težke besede,od bajsike do šunke, debele deklice,da nikoli ne bom imela fanta zaradi moje debelosti...itd..potem sem shujšala  25 kg takrat zmeraj pazim kaj jem, tudi spremenila sem se..ne samo zaradi kg tudi začela sem skrbeti zase, se ukvarjati s šprtom...ker sem si prisegla, da me nihče ne bo več zmerjal zaradi moje teže. Pa se zmeraj najde kaj drugega...bila sem pra...in kur...in ničvredna, grozna in grda (to vse s strani matere in dotične osebe)

Vse to sem preživela...težko...a sem. Na tej poti pa se je začelo poznati vse kar sem grdega doživela...vsako vezo, ki sem jo imela se je končala zaradi mojega nezaupanja in dvomov, ki so me razžirali. Nikomur ne verjamem in ko so črni dnevi sem prepričana, da me nihče ne more imeti rad, ker si tega ne zaslužim in ker sem res tako slaba.
Prosim ne mislite, da se smilim sama sebi...se ne...ampak sedaj je čas da se spremenim...zato, ker je v mojem življenju oseba, ki me res ljubi, ki mi daje vse, nikoli ampak res nikoli še nisem spoznala da lahko tako ljubiš in si tako ljubljen. Rada bi si pomagala zaradi sebe in njega...včeraj sva se sprla, ker sem spet nekaj dvomila in sprla sva se hudo. Vpitje in žalost, spakiralasem tudi kufre in hotela oditi pa mi ni pustil. Danes mi bo razneslo srce, ker mi je tako zelo žal in mi je hudo,ker vem, da tega ne bo mogel prenašati čeprav mi trdi, da me ljubi in da me nikoli ne bo prizadel, da mi vse oprosti in da naj enkrat v življenju gledam stvari s pozitivne strani.Po tem groznem prepiru je še vseeno pozitiven jst pa vidim samo grozo in strah, da me ne bo več ljubil in da si to tako ali tako ne zaslužim.
Zakaj si ne pustim, da bi me nekdo ljubil kot si zaslužim?
Upam, da niste preveč hudi, ker sem se tako razpisala...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.3.2006 10:46:12)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> RE: izgubljena (15.3.2006 10:53:47)

Požirala sem vsako tvojo besedo. Nisem bila debela, imela sem očeta pijanca in nasilneža, kar je vzrok, da sva si skoraj enaki.

Včeraj sem zvečer gledala polno luno in se spraševala, če sem zato imela cel dan iste občutke kot ti. Cel dan na robu joka, zvečer, doma, sem se komaj lahko v miru zjokala. Zaradi ljubezni. Ne upam ljubit, zaupat. Bojim se, da so moški res manj čustveni, ne razumejo, da rabimo ženske, ko rabimo, da je za nas takrat tu in se nam posveti, čuti z nami, trpi, ko rabimo tolažbo jo rabimo takoj, ne po šihtu.

Ne ljubi me dovolj, če ne razume, da morda res rabim več ljubezni, dokazovanja ljubezni kot katera druga. A zato tudi dobi več, več čustev, bolj pristnejša čustva, če ne poznaš dežja, ne ceniš sonca. Ne morem se spoštovati, če prosjačim za ljubezen, če se grozno počutim, da mu moram reči, naj me potolaži, če se bojim, da si misli, da nisem normalna, da sem preveč zaljubljena, da ga bo to spravilo ob ljubezen, isto kot pri seksu, ko si en želi več kot drugi, ima drugi občutek, da ga drugi sili k nečemu, k nekim občutkom, ki jih nima, noče seksat, drugi bi pa potem rad samo še več seksa kot dokaz ljubezni.

Že dalj časa mislim na to, da bi se morala nekako rešiti teh dvomov in strahov, enkrat se bom morala spraviti k strokovni literaturi in si spet obuditi stare rane.

Drugega kot uspešno rešitev krize ti ne morem zaželeti.

Anonimen -> RE: izgubljena (15.3.2006 11:39:30)

Radha, hvala za tvoj odgovor in mišljenje.

Sprašuješ kakšen je najin odnos z mami. Zame najlepši, sploh ker nisem verjela, da bova kdaj tako povezani. Grde besede so se kar naenkrat prenehale...seveda sva si s časoma vse oprostili...vendar o tem nikoli ne govoriva. Nikoli se nisva usedli za mizo in govorili o najinem odnosu...bil je na dnu in sedaj je res lep. Jst jo opravičujem , ker vem da je tudi ona imela težko otroštvo in je konec koncev moja mami in vem, da me ima rada in mi želi vse najboljše. Osvobodila sem se, ko sem ji oprostila.
Probleme sva imela ko sem bila mlajša.

Veš, Radha jst nočem biti žrtev...mogoče tako izpadem ampak res nisem oz. sebe ne vidim kot žrtev ampak kot nekoga, ki se trudi, da bi se vzljubil pa ne gre.
Boli me ker sem zmožna ljubiti ampak ne zanm to pokazati na pravi način.Res ga ljubim, tako iskreno in pristno...amapk zmeraj pa pomislim kaj če..to? in kaj če ono? in kaj pomeni to? zakaj je to rekel? zakaj mi ni tako pokazač? venomer!!! in sita sem tega, sita sem svojih dvomov in kako se izražam, sram me je, ker se obnašam kot 13-letnica...zakaj sem tako nesigurna?
Pa nisem takšna samo v vezi..tudi drugače..v službi pričakujem najbolje od sebe in se zmeraj razočaram...tudi vizualno imam zmeraj probleme, ker nikoli nisem dovolj luštna, pa mi lahko cel svet govorim, da sem res lepo dekle ampak v trenutku vidim jst nekaj drugega.
Grozno, ane?[sm=smiley11.gif]

Anonimen -> RE: izgubljena (15.3.2006 11:43:14)

No pa sem se razkrila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: izgubljena (15.3.2006 11:51:00)

Draga Anonimna!

Hvala tudi tebi za tvojo zgodbo. Zgleda, da naju čaka veliko dela in truda, da bova lahko zaživeli tako kot si zasluživa.
Jst z vsem secem verjamem in upam, da nama bo uspelo![sm=smiley31.gif]tale objemček je pa zate!
Hvala

total -> RE: izgubljena (15.3.2006 13:20:33)

Vidve,ki imate takšne probleme,bom takole rekla: vem,da ste čudovite osebe,znate ljubit in vem da znate bit ljubljene.Odprite svoje srce in začnite živet,verjemite,da bo nekoč prepozno za to,pogumno naprej.

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Anonimen -> RE: izgubljena (15.3.2006 14:05:39)

total...hvala za solzice sreče.ki so mi tekle zaradi tvojih lepih besed!
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

CIPRESA -> RE: izgubljena (15.3.2006 19:48:09)

Draga poopsie samo sebe moraš najprej imeti rada potem šele lahko verjameš in ne dvomiš v besede drugih. Partner ti lahko pove da si lepa pa če sama sebe neboš tako sprejemala potem se nikoli neboš vidla lepe. Mislim da je težava v tem ker vedno želiš biti povsod 100% pri delu v službi praviš da se vedno na koncu razočaraš, mogoče preveč pričakuješ od sebe in se preveč ženeš da nebi spet izpadla najslabša. To kar si in to kar zmoreš TO SPREJMI. Tudi jaz nisem lepa in pametna čez vse ampak vem da takšna kot sem, takšno me je mož sprejel. In vesela sem in zadovoljna s tistim kar imam. Včasih sem hvaležna že temu da imam dve roki in dve nogi in oči da z njimi vidim in glas da lahko vsak dan povem mojemu sinčku da ga imam rada...že to je lepota ki nekaterim ni dana. Ceni to kar imaš, samo sebe z vsemi svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi in se ne obremenjuj z majhnimi lepotnimi popravki, teh imamo vse dovolj.

Res ti želim da začneš razmišljati iz pozitivne strani, da gradiš vezo na zaupanju do parterja in ne dvomiš v vsako njegovo besedo in jih ne obračaj po dolgem in počez. In še nekaj poopsie vsak človek si zasluži ljubezen ne govori da si jo ne, mogoče tako razmišljaš zato ker taprave pristne nikoli nisi občutila. Zdaj ko jo imaš naj te ne bo strah, ampak se ji prepusti!!!!!

tehnofil -> RE: izgubljena (15.3.2006 22:01:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
jst pa vidim samo grozo in strah, da me ne bo več ljubil in da si to tako ali tako ne zaslužim.

Jaz pa vem kdo te ljubi točno takšno kot si in te za nič na svetu ne bi spremeni, ker zanj si takšna najlepša![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Samo sama moraš to še ugotoviti.

Dadi -> RE: izgubljena (15.3.2006 23:22:29)

ja tehnofil tudi jaz vem kdo je to.....še dobro da ga poznam.....ker pol pa res lahko dajem naprej ljubezen...[sm=smiley2.gif]

Anonimen -> RE: izgubljena (16.3.2006 9:40:56)

tehnofil...you've lost me[sm=zmeden.gif] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: izgubljena (16.3.2006 9:55:26)

Draga Cipresa!

Hvala za pozitivne misli...imaš prav ampak sebe naučiti ponovno imeti rad je dolgotrajni proces in rabila bom veliko volje in energije za vse to, vendar sem se včeraj odločila, da imam dovolj vse te negative in grdih misli...res imam dovolj in sedaj je čas, da začnem delati na sebi in včeraj mi je ena deklica res pomagala s svojimi nasveti in vesela sem, da me je postavila na realna tla.
Moja sprememba ne bo od danes na jutri vendar veliko bolj optimistično zrem v prihodnost in se zavedam svojih napak,ki sem jih prej zanikala.

Res je, prav imaš...veseliti se moram majhnih a pomembnih stvari...ljubila bom življenje in prepričana sem da mi bo uspelo. Bodo še kdaj prišli temni oblaki, vem, ampak takrat bom pripravljena... izkušnje, volja in upanje  me bodo vodile skozi vse hudo.

Ob takih sporočilih, kot si ga napisala ti zmeraj znova dojamem, da je svet lepši zaradi takšnih kot si ti.Hvala!

*Karmen* -> RE: izgubljena (16.3.2006 11:13:41)

Poopsi, bodi odkrita do svojega partnerja. Povej mu kaj se ti je dogajalo. In povej mu, da bo potrebno nekaj časa, da se rešiš tega bremena. Naj ti pomaga pri tem. Dovolj je že, če te bo ob takšnih napadih poskušal razumeti in če ti bo povedal, da te ima rad takšno kot si. Vsekakor pa mislim, da bosta morala oba trdno delati, da boš spet dobila nazaj svojo samozavest. Ampak trdno delo se izplača. Tudi odnos med partnerjema je potem božanski, kajti vse težave, ki jih partnerja rešita skupaj, ju samo še bolj zbližajo.

CUKRČEK -> RE: izgubljena (16.3.2006 11:48:31)

Poopsi, imam podobno izkušnjo, ki mi je kvarila mladost. TAko da vem,  kaj preživljaš. zaupaj partnerju, kaj te teži in bosta skupaj rešila situacijo. Če te pač ne bo razumel, te bo pa kdo drug. Bo pa potrebno veliko veliko tvojega in partnerjevega truda.

tehnofil -> RE: izgubljena (16.3.2006 18:35:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Dadi
ja tehnofil tudi jaz vem kdo je to.....še dobro da ga poznam.....ker pol pa res lahko dajem naprej ljubezen...

.[sm=smiley20.gif]

IZVIRNO SPOROČILO: poopsie
tehnofil...you've lost me[sm=zmeden.gif] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Moraš se imeti rada.  Kako se boš imela rada? Ker kar tako se ne moreš imeti rad (razen na npr. egoističen način).

Občutiti moraš ljubezen. To je iskušnja ljubezni, ki jo lahko daješ naprej. Prvo sebi, nato drugim. Nekdo te ljubi z vso močjo in z vsem srcem[sm=smiley31.gif]. Samo to moraš videti in vse ostalo bo prišlo samo.

Vem da mnogi mislijo da kar nekaj govorim. Iz branja bukev. Iz branja bukev so nasveti "imej se rad" v smislu "naredi sam". Samo, tisti, ki je to izkušnjo doživel se spremeni v globini in žari. In samo tisti ve'  da tega narediti sam ne moreš.

Anonimen -> RE: izgubljena (16.3.2006 18:50:52)

Poopsie (vsem jo toplo svetujem) preberi si knjigo Človek imej se rad (Košiček).
Saj ne da ti sama sebe nimaš rada, a ta knjiga govori ravno o teh stvareh,
pa še kakšna fajn knjigica o Samozavesti - včer sem našla eno s STO pozitivnimi resnicami o samozavesti....
Kar v knjižnico in če ti je partner pripravljen stat ob strani skupaj prebirajta kakšne stavke....
Srečno punca [sm=smiley20.gif]

tehnofil -> RE: izgubljena (16.3.2006 18:52:25)

imam dovolj vse te negative in grdih misli...res imam dovolj

To nisi ti in to niso tvoje misli.

Veš kako boš ugotovila, da niso tvoje? Če te "misel" preseneti potem ni tvoja. Ker sama sebe s svojimi mislimi ne moreš presenetiti.

Ko boš to ugotovila in ugotovila, da obstaja učinkovit način kako to v trenutku izgine, si boš rekla: Mogoče pa res. Mogoče mi ni niti potrebno res sami narediti.

Anonimen -> RE: izgubljena (17.3.2006 10:37:40)

Draga Tassy!

še danes bo odšla v knjižnico...tako rada berem in to mi bo res v veselje.
Hvala za nasvet![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anonimen -> RE: izgubljena (17.3.2006 10:47:46)

tehnofil, kaj pa potem ta famozni stavek, ki ga vsi poznamo:če se sam ne boš imel rad te nihče drug ne more imeti...v smislu, da moraš sam najprej ljubiti sebe potem pa lahko druge ti pa govoriš koliko sem jst razumela(prosim popravi me, če sem se zmotila), da, če prejemaš ljubezen takrat jo lahko tudi daš ane?

lasek -> RE: izgubljena (17.3.2006 23:05:39)

včeraj sva se sprla, ker sem spet nekaj dvomila in sprla sva se hudo.
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz bi na tvojem mestu v zvezi s tem premislila, ali je mogoče tvoj dvom do neke mere upravičen. Moja izkušnja o ženski intuiciji je taka, da takrat, ko ženske nekaj začutimo je že nekaj na zadevi.

Moja izkušnja je taka.

Sicer pa veliko sreče!

tehnofil -> RE: izgubljena (20.3.2006 9:59:43)

famozni stavek, ki ga vsi poznamo:če se sam ne boš imel rad te nihče drug ne more imeti...

Jaz ga razumem točno takšnega kot je in ne kot si navedla.

Od samega otroštva sem poslušala žaljivke, najprej od sošolcev in sošolk ... od moje mamice(ki ji vse oproščam in sem ji oprostila, ) od človeka, ...psihičnih zlorab. Padale so težke besede, ...Pa se zmeraj najde kaj drugega...bila sem pra...in kur...in ničvredna, grozna in grda (to vse s strani matere in dotične osebe)

Sama veš kaj vse si doživela. Vse to te je globoko ranilo. In to v času dozorevanja osebnosti. Od oseb, ki bi ti morale najbolj stati ob strani si bila zavržena v ljubezni.

Samo kako se boš kar sama imela rada naenkrat? Kako boš prejemala ljubezen, ko si bila toliko prizadeta? Kako zaupala? Lahko se trudiš. Sedaj boš prebrala knjigo in vse se bo popravilo? In do določene mere ti bo uspelo, ampak samo na račun potiskanja vseh slabih izkušenj nekam v ozadje. Na zunaj boš izgledala, da si se popravila, da je vse v redu, v ugodnem trenutku, čez leta, pa bo vse silovito udarilo na plan.

Sama si polna notranjih ran. Rane v globini tako zažtre, da jih človek ne odpravi. Rane zavrženosti, tako globoke, da sama v resnici ne moreš odpustit. Še najmanj materi, tisti katere zloraba namesto zavetja, te je najbolj prizadela.

Odpuščanje je ključ. Odpuščanje je proces, ki traja. In za odpuščanje moraš prositi. Prositi moraš še in še, da dobiš milost, da boš lahko odpustila. Ker za to odpuščanje lahko samo prosiš, lahko ga želiš dati. Ni pa v tvoji moči. Tvoje notranje rane ti to preprečujejo. In ti ne bodo dovolile.

Govorim iz osebnih izkušenj. Videl sem kar nekaj ljudi, ki so ozdravljenje notranjih ran doživeli in tudi sam sem okusil kako zamera za katero prosimo izgine, ko se notranja rana prizadetosti ozdravi. Ko dobesedno začutiš gospodovo roko v globini srca. Olajšajoče očiščenje tako globoko, da resnično jokaš iz globine srca od veselja.

To je okus Jezusove ljubezni. To je spoznanje, da je Bog živ, da je pri tebi, in da te ljubi. Tako ljubi, da je posegel vate in ti ozdravil notranje rane. Zamera izgine in o bremenu ni več sledu.

In najneverjetneje je to, da tiste, katerim si odpustil sedaj ljubiš, ker zaradi njih si spoznal Njega in Njegovo ljubezen.
Ker dokler ne ljubiš tiste katerim želiš odpustiti, nisi odpustil. Si se morda samo sprijaznil.

Prenova v duhu RKC ima veliko izkušenj na tem področju. V katoliški knjigarni dobiš knjige (Derek Prince: Božje zdravilo za zavrženost, Manjackal ki ima poleti seminar na Kureščku in podobno.) Prirejajo se seminarji kjer se ravno za takšne primere prosi, kjer Jezus ozdravlja dobesedno in zares. in še in še. In to zastonj. Nikomur ni potrebno plačati ničesar. Vse kar potrebuješ je samo vera. Pa še to si lahko izprosiš.

Upam, da sem pisal dovolj dolgo, da jih tega veliko ne bo bralo.

Anonimen -> RE: izgubljena (22.3.2006 9:57:31)

Tehnofil!
Sedaj mi je vse jasno....hvala za odgvor in za čas, ki si ga namenil mojemu problemu. Ne bom obsojala ali se zgražala, vsak od nas ima svoja prepričanja in verovanja...moje se pač razlikuje od tvojega.
Pa vseeno, hvala!

tehnofil -> RE: izgubljena (22.3.2006 10:50:35)

Pa vseeno, hvala!

-[sm=smiley20.gif]

Stran: [1]