nadomestilo je poteklo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

tipajaz -> nadomestilo je poteklo (15.3.2006 9:17:01)

Živjo, na zavodu mi je poteklo nadomestilo, službe še nisem našla.
Kaj lahko naredim, zaprosim za denarno pomoč, nižje plačilo vrtca in spremembo otroškega dodatka. Pomagajte z nasveti, prosim, ali pa z linkom, če ste o tem že govorile.

lelaval -> RE: nadomestilo je poteklo (15.3.2006 9:43:32)

Na CSD oddaj vlogo z adenarno pomoč - tudi za izredno. Na občini, kjer si vloila za plačilo vrtca, pa oddaj od borze potrdilo, da ne prejemaš nič. Pa za otroške na CSD oodaj novo potrdilo z borze.

natasar -> RE: nadomestilo je poteklo (15.3.2006 15:20:34)

Tudi jaz bom za dva meseca na istem.Po porodniški mi pripada le še 1 mesec nadomestila, potem pa brezposelna.Na CSD za otroške moraš nesti potrdilo od Zavoda, da ne prejemaš več nadomestila, kot je že zgoraj omenjeno. Če si opravičena do socialne pomoči, pa je odvisno, če si samohranilka ali te bo mož/partner preživljal. Glede izredne pomoči pa je odvisno od občine.Pri nas komplicirajo, vsaj tako je bilo, ko sem po službeni poti hodila tja.Vlogo za izredno socialno pomoč so ti dolžni dati, ne glede, če ti bo rekla, da ne boš opravičena do izredne socialne pomoči. Zavrnejo te potem naj uradno.  

Anonimen -> RE: nadomestilo je poteklo (16.3.2006 0:13:23)

Če je bilo tvoje nadomestilo z RZZ višje od 48.000 SIT, potem ti tri mesece po poteku nadomestila na CSD ne pripada DSP zate. Je pa zakon v fazi spreminjanja in bo v kratkem tako, da se bo DSP v takem primeru (in v podobnih) dalo dobiti.
Za vsakega otroka pripada DSP po dobrih 14.000 SIT. Ampak če je bilo tvoje nadomestilo na RZZ višje od 62.000 SIT, spet ne dobiš tri mesece nič. In tako naprej...
Lahko pa zaprosiš za izredno DSP (očitno izpolnjuješ pogoje). Zneski so različni, odvisno, kako socialna delavka oceni situacijo in odvisno, kakšne dohodke ima tvoj partner. Glede na to, da si ti ostala brez dohodka, lahko zaprosiš za zvišanje otroškega dodatka, če (preračunano) padete v nižji razred. Enako velja za plačilo vrtca ali šole.
Do poteka treh mesecev pa česa drugega skoraj ne moreš. Žal...

Stran: [1]