živa -> pomoč - jok dvomesečnika čez dan (14.3.2006 13:18:14)
|
Živjo! Moj mali še ni star dva meseca, jaz pa sem popolnoma neizkušena, zato prosim vse prekaljene mamice za nasvet in tolažbo. Pa da ne bo nesporazumov, prav nič se ne pritožujem, zanima me samo, ali je to običajno ali jaz delam nekaj narobe. Mali je ponoči zlat in med obrokoma zdrži tudi šest ur (zadnjo noč je, prejšnje malo manj). Ko se podoji, takoj zaspi nazaj. Podnevi pa je druga pesem. Zdi se mi, da nikoli ne zdržimo brez joka več kot četrt ure; morda pol ure, kadar ga previjam in je razvit, in pa seveda med dojenjem. Zdi se mi, da sploh nimam nobenega vpliva na svojega otroka - ne pomaga kaj dosti, če se z njim pogovarjam, mu pojem, sem tiho, me vidi, me ne vidi, ga nosim, pestujem, pozibavam, je v naročju, v lupinici, na blazini, v baby-gymu ... Tudi z uspavanjem pred 10. zvečer imamo probleme. Čez dan velikokrat zadrema za pet minutk in se zbudi in joka. Zvečer se pogosto zbuja, pa če ga uspevem na rokah ali v postelji, ga božam ali ne, ga pustim jokati ali ga tolažim, mu pojem ali mu prigovarjam ali sem tiho. Zaspi po deseti, potem pa je res priden. Sicer imamo še vedno zlatenico, vendar obsevanje ni bilo ptrebno, hodimo le na kontrole. Lepo se redi, veliko lula in kaka, pogosto ima vetrove, ponavadi se začne zvijati med obroki, a le podnevi. Najbolj pa me mori to, da se še ne smeji (star je že več kot 6 tednov!) - vsaj ne zavestno; kdaj pa kdaj se nasmehne dopoldne, ampak to je bolj refleks, vsaj tako se meni zdi. Povejte mi, kaj delam narobe? - Ali pa je to čisto običajno vedenje za toliko starega dojenčka? Lepo prosim za kak nasvet in malo tolažbe, ker sem vsak večer čisto obupana, da ne razumem svojega otroka! Lep pozdrav, živa
|
|
|
|