KIRA -> RE: Kako se kažejo motnje v delovanju ščitnice po porodu? (14.3.2006 14:08:40)
|
živijo. jaz imam že leta na ščitnici. sem hodila delat ene preiskave v bolnišnico MB. s to cisto pri meni se je začelo s tem, da sem pred leti v 2 letih pridobila na teži po 2x 12 kg, se pravi da skupaj 24 kg. tako eksplozivno, pa ni blo sprememb pri prehrani, tudi ne glede gibanja itd.... sedaj, leta pozneje pa je v nosečnosti blo glih narobe - sem na teži izgubila 12 kg, sedaj pa po porodu sem v 2 mesecih po koncu dojenja (oz- že ko mi je začelo zmanjkovat mleka) spet pridobila tistih 12 kilc nazaj - zgleda da se delovanje ščitnice vrača na prejšnjo raven in da se moji hormončki spet zabavajo. drgač pa sem skoz imela tud ful težav z bezgavkami, najbolj pa s kožo - leta in leta (razne mozolčke - v glavnem na hrbtu, dekolteju in na stegnih - vmes med bedri - butasto mesto, vem; na obrazu manj ali nič). resda se je to zadnje čase popravilo - najbrž so ugodno vplivale nosečnosti, ker med nosečnostjo praktično nixem imela nič težav s kožo, razen občano kakšen manjši izpuščajček, toje bilo pa tud vse. v glavnem - ščitnico imam že leta malo povečano in cista je baje neškodljiva, ampak moti pa delovanje ščitnice - ne do te mere, da bi bilo direkt ogroženo moje zdravje - so pa določene posledice, kot sem že napisala. LP
|
|
|
|