Pomoč k bolniški (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Pomoč k bolniški (14.3.2006 12:06:33)

Pozdravlene!

Sem na bolniški že tri mesece. Nekje sem slišala, da ko si tri mesece na bolniški, dobiš od delodajalca (kljub bolniški, ki jo da Zavod) enkratno pomoč v višini svoje plače. Mene pa zanima, a je katera imela kaj takega.
A se lahko sklicuješ na kakšen zakon?

Vesela bom vsake informacije.

Mina1 -> RE: Pomoč k bolniški (14.3.2006 12:34:44)

Nevem sicer, kako je v privat podjetjih, ampak to se prakticira v javnih zavodih in državni upravi.

Tudi jaz sem jo dobila (solidarnostno pomoč) v cc višini mojega takratnega ODja. Pri prvi nosečnosti sem sama opozorila na to in imeti sem morala vsa zdravniška potrdila oz. niso zadostovala samo potrdila s komisije. Pač pa je morala zdravnica takrat napisati, da sem zaradi visoke rizične nosečnosti na bolniškem staležu od..do..

V drugi nosečnosti pa mi je delodajalec sam od sebe "dodelil" solidarnostno pomoč.

Pozanimaj se, kako je pri vas, absolutno ti pripoada, ampak če delaš v privat podjetju, pa ne vem, kako gledajo oni na to.

lelaval -> RE: Pomoč k bolniški (14.3.2006 14:37:24)

Jaz nisem nič dobila. Kvečjemu bi jim še dat morala.

soncek&luna -> RE: Pomoč k bolniški (14.3.2006 21:03:29)

jaz mislim, da je to odvisno od kolektivne pogodbe za dejavnost in pa tudi od statuta podjetja. ce ni nikjer zavedeno, ti niso dolzni nicesar dat. preveri kolektivno pogodbo za vaso dejavnost in pa tudi statut vasega podjetja, kateri mora biti na vpogled vsem v podjetju.

Stran: [1]