beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (27.1.2007 15:42:45)
|
Živ! Bom poskusila kaj več napisat, dokler moji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] spijo. Kopanje: pri nas se mala dva pozimi kopata povečini 3x na teden, v vodo jima dam malo peneče kopeli, ker predvsem Žiga obožuje mehurčke. Enkrat na teden ju pa malo bolj "podrgnem" in jima umijem lase. Poleti smo se pa vsak dan tuširali, Blaža večkrat tud 2x, ker se je tako potil. Finance: Žiga ima varčevalni račun pri banki, zaenkrat sem dala gor tudi nekaj € od Blaža, za naprej bom pa še videla. Ima pa možek sklenjeno Fondpolico v njuno korist, za plačilo premije v bistvu uporabiva kar dobiva doklad in še nekaj dava zraven. Kreganje: tudi jaz sem bila mnenja, da je treba otroku pokazat, da zadeve bolijo, ker on tega ne čuti. Zdaj pa mislim, da to v resnici kaj prida ne pomaga. Občutljivi otroci čutijo čustveno komponento govora in reagirajo že samo na glas, neobčutljivi so pa samo užaljeni, ker jih nekaj boli, ker tako majhni še ne vejo, da so nekomu drugemu isto naredili. Zakaj tako mislim?: Pri Žigiju ni nič pomagalo, ne povzdignjen glas, ne aua, niti če si mu vrnil. Je bil samo užaljen. Zdaj, ko ima tri leta mu skozi pogovor včasih lahko dopoveš, da zadeva, ki njega boli, oziroma moti, boli tudi druge. Mu pa včasih kakšno vrnem namesto Blaža, če ga parkrat opozorim in še vedno ne neha. Pa mu še zdaj nikoli ni žal, samo užaljen je. Mu moram pokazat, da sem res huda, da se opraviči. Je pač zelo egocentričen otrok z malo občutka za druge. Aja, pa besedice ne še zdaj noče slišati, čeprav jo sicer zelo rad uporablja in dobro pozna. Blaž je pa čisto drugačen, ga mora neka stvar res zelo zanimati, da presliši ne in ne smeš. Kar se pa kreganja tiče, me je pred kakimi dvemi tedni, ko je bil prehlajen ponoči ene trikrat zapored ugriznil, ko sem ga poskusila dojiti, ko je slišal moj aua, se je hitro odmaknil, ko sem ga še malo pokarala je pa začel jokat in se do jutra tudi pristavit ni hotel več. Zjutraj me je pa prav prestrašeno gledal, preden je zagrabil bradavico. Se mi je prav smilil, revež mali, ker mu zgleda ni bli jasno, kaj je takega naredil, da je blo meni tako neprijetno. V splošnem zelo dobro čuti razpoloženje ljudi in čustveno noto v govoru in se temu primerno odziva (ribica pač). Spanje: Blaž je zaenkrat še pri nama, Žiga pa ima eno leto svojo sobo, čeprav je skorajda redni nočni obiskovalec. Pri mojih starših smo pa zaenkrat še vsi v eni sobi in bomo verjetno še dolgo. V načrtu je, da bi Blaža preselila k Žigiju do takrat enkrat, ko grem v službo. Malo se bojiva, ker ima Žiga pograd, da ne bo kdaj še napol v spanju dol padel, ko bo hotel ven iz postelje. Je le meter in pol do tal. Smo pa spet pri mojih, kjer je celo več snega kot v Ljubljani. Sta danes Žiga in Andrej že naredila skoraj 1.5m visokega snežaka. Kar malo zavidam gorenjcem, ker imate tako pravo lepo zimsko pravljico. V Ljubljani je že zelo malo snega. Mogoče greva z mojim jutri dopoldne gazit sneg proti Poreznu. Ga je na vrhu meter ali več novega, tako da do vrha verjetno ne bova prišla. Lep zimski vikend
|
|
|
|