beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (16.7.2007 17:12:02)
|
Pozdravljene! Zdaj se pa kar nekaj časa nisem oglasila. Anuš: res žalostna zgodba, sicer pa WB, pa uživajte še naprej na morju. Vse, ki mate punčke: si nisem predstavljala, da se tako majhni otroci že znajo tako lepo igrat s punčkami, sicer Blaž tudi vozi avtiče naokoli, pa kuha, ampak je še vse zelo kratkotrajno in po svoje. TV: midva jo povečini gledava vsak večer, včasih bi blo bolje, če bi kaj drugega počela, a noben nima kaj dosti energije za to. Žiga gleda pravzaprav samo živžav ob nedeljah zjutraj in občasno večerne risanke, pa ko je bolan ima večkrat baby TV prižgan, en tak lušen angleški program za otroke, v stilu telebajskov ipd., sicer pa gleda risanke na računalniku. Blaž pa zdrži pri risanki dokler je zanimiva glasba, potem pa gre že kaj novega naprej iskat. Spanje: se moram kar malo pohvalit, zadnjih nekaj noči spimo po celo noč, Blaž se prebudi okoli petih, dobi deci do dva mleka in drema še do pol sedmih, sedmih. Občasno pojoka ali postoka v spanju in se obrne, sicer pa v primerjavi z Žigijem, ko je bil tako star zelo, zelo mirno spi. Pa zadnji teden tudi čez dan spi minimalno dve uri in pol pa tud do štiri ure, tudi trikrat na dan zaspi, se bojim da mu bodo v kratkem vse cunjice premajhne, ker verjetno rabi toliko spanca zaradi faze rasti. Mama faza: Blaž je zdaj tudi v fazi mama, sicer me ne kliče mama (je pozabil to besedo) ampak nonstop lazi za mano, če se obrnem in kam grem brez njega ali ga komu predam v naročje velikokrat začne jokat, pa tudi če ga dam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]. Ko se sklonim pleza po meni, čim pride do mojih las me cuka, nonstop me lubčka, ampak je problem, ker me pogosto zraven tudi vgrizne. Pa Žigija tudi cuka in se zraven fejst smeji. Ker je Blaž več pri meni je posledično tudi Žiga zraven in ponavadi oba hkrati visita na meni. Če pocrkljam enega drugi takoj pridirja in protestira, kar živahno mamo, kar se tega tiče. Zelo tekmujeta za mojo pozornost. Kahlica: Blaž se je včeraj prvič polulal v kahlico. Je bil malo brez plenice, ker ima malo vneto ritko, pa se je kot običajno za luleka šlatal in potem začne govorit lu, lu. Ko je tašča prinesla kahlico sem potrkala v kahlico in mu rekla tu se lula, potem sem ga gor posedla in čez kakšno minuto zaslišim kako lula. Je bil pa potem zelo hud, ker mu nismo pustili čofotati po njegovi lužici in seveda zelo ponosen, ker smo mu vsi ploskali in govorili bravo, pa še lubčka je dobil. Sprehod: premika se samo če ima kaj v roki, ponavadi se vsaj vsaka dva metra ustavi, počepne in opazuje tla, ali grebe po njih z grabljico. Pobere tako ali tako vse, kar vidi, pa večino stvari še zmerom hoče dati v usta. Malo dalj gre samo če ga vabiš z nečim, kar se premika pred njim, ali če gre za Žigijem. Zako da je večino časa še vedno v vozičku. Sedenje: mene pa zanima, koliko znajo vaši malčki že sedet v stolih. Blaž sedi pri miru samo v premikajočem se vozičku in avtu. Med hranjenjem se nonstop vrti po stolu, meče naprej in nazaj,... Tako da ima v vrtcu še vedno poseben stolček z oporo pri straneh, ker jim sicer uteče od mize. Ča pa že ima tazadnjo kolikor toliko pri miru pa premika noge, jih daje na mizo ali v usta, maha z rokama,... Na navaden stol se ga sploh ne upam posesti če nimam vsaj ene roke tik ob njem. do naslednjič bye bye
|
|
|
|