Jessy -> RE: Bombe....14.dan(Š) (14.3.2006 10:52:34)
|
A potem jaz nič ne hujšam, ker me ne zebe??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pri nas tudi pada sneg [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]! TINALAN, jaz sladko zelje tudi pripravim brez sladkorja, ampak drugače, kot ga katis. 1. varianta: Sveže zelje narežem na trakove in operem. V posodi skuham kakih 5 olupljenih krompirjev, ki jih potem, ko so kuhani, pretlačim v pire. Sveže zelje za par minut pokuham v slanem kropu, nato pa ga dam temu pireju in zalijem z vodo v kateri sem pokuhala zelje. To zelje potem samo še začinim s poprom, nekaj stroki česna (vsaj 5), dodam 1 govejo kocko in lovorjev list ter še dosolim po potrebi. Kuham toliko časa, da je zelje željene mehkosti. 2. varianta: Sveže zelje narežem na trakove, operem in pokuham v vreli vodi za par minut, nato poberem ven. Na olju hkrati zarumenim 1 večjo, drobno nasekljano čebulo in cca pol žlice moke - torej naredim prežganje. Ko je rumeno, prilijem nekaj vode v kateri sem pokuhala zelje in fino mešam, da se ne naredijo grudice, nato dodam paradižnikovo mezgo in rdečo papriko v prahu, 1 govejo kocko, nekaj strokov česna in premešam. Ko zavre, se vidi, kako gosta je omaka in če je pregosta, prilijem še malo zeljne vode, nato dodam še lovorjev list in zelje. Kuham do željene mehkosti zelja. 3. varianta: Zelje ali ohrovt narežem na trakove in operem (nič ne pokuham v vodi). Na malo olivnega olja dam pražiti 1 drobno narezano čebulo in beli del pora ter malo posolim. Ko je oboje fino ovenelo, dodam zelje ali ohrovt, govejo kocko, česen, poper in mali košček masla. To pokrito dušim do željene mehkosti.
|
|
|
|