težave z banko (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> težave z banko (13.3.2006 21:35:10)

Pozdravljene!

Ne morem verjet, kaj se mi je danes zgodilo. Že tri mesece sem na porodniški in danes sem šla na bankomat, na katerem bi moralo biti stanje POZITIVNO v višini dveh mojih porodnišk. hotela sem dvignit 100.000 in mi napiše, da ne morem, ker je moje stanje kreeepko negativno (cca.700.000)
Predvidevam, da je to moj kredit??!
Preden sem nastopila porodniško sem (še vedno) bila v rednem delovnem razmerju za nedoločen čas. Delodajalec mi je ves čas redno odvajal kredite od OD. Na izpiskih od CSD je napisano, da so odvedli obroke kredita.

Že celo popoldne mi je slabo, ker ne vem, kaj se je lahko zgodilo...

A ima katera takšno izkušnjo?

Zanima me še, kako je z BLOKIRANJEM RAČUNA na NLB. Glede na to, da pričakujem 15. nakazilo porodniške ne vem, če bom lahko dvignila vsaj "sredstva za preživetje"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Na forumu sem namreč zasledila, da naj bi banka morala od nakazanega prihodka meni vročiti vsaj nek minimalni del. Čakajo me položnice, plenice, hrana....res ne vem, kako bom.

dulcinea -> RE: težave z banko (13.3.2006 21:43:01)

Nism v minusu pa tud kredita nima (še - hvala bogu). Upam,da si pol rešila vseskup na banki. Sicer pa se dandanes vse banke nekam čudno obnašajo. Jst bi najraje vse skenslala pa v štunf k včasih...

LP, D

tinatona -> RE: težave z banko (13.3.2006 21:44:16)

Hej!

Jaz bi na tvojem mestu šla najprej na banko in se pozanimala kaj se je zgodilo. Lahko so se pa kaj zmotili. Koliko si imela pa prej limita? Lahko so ti ga vzeli... Če se niso, se še vedno lahko dogovoriš za izvensodno poravnavo (dogovor med tabo in banko) da boš obročno odplačevala minus na računu.
Jaz sem imela full težave, ko so mi vzeli limit (sem ga imela kar dosti); potem sem se pa zmenila da nekaj denarja vsak mesec pustim na računu; ostalo pa dvignem.

Je pa zoprno, ker ne moreš plačevat s karticami; pa vse zadeve lahko opravljaš samo na svoji banki.

LP Tina

Anonimen -> RE: težave z banko (13.3.2006 21:44:47)

Pa kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] delaš na NLB? Ok, ok...
Lej na bankomatu ne moreš dvignit, lahko pa pri njih na okencu, vendar le kolikor zakon dovoljuje(to pa ne vem natančno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]).Malo si zaje*** ker boš ta mesec lahko dvignila le toliko kolikor lahko po zakonu, če bi to ugotovila že prejšnji mesec, bi teoretično lahko že prejšnji mesec dvignila enako vsoto.Drugače pa če so imaš izpiske, da so ti iz CSD odvajali za kredit mislim, da ne bi smelo biti problema, ko jim ga dostaviš. Drugače pa v kolikor dolguješ dva obroka za kredit, se mi zdi, da takoj ko položiš denar za dolgove, se ti račun avtomatsko odblokira.Naj me katera popravi če se motim!

Čimprej menjaj banko!

LP

Anonimen -> RE: težave z banko (13.3.2006 21:56:31)

Imela sem minimalen limit. Vem, da bi se mogla NLB losat že pred časom, pa se nisem, zaradi kredita.
Jutri grem v vsakem primeru na banko se pa bojim, da so mi že prekinli kreditno pogodbo če so slučajno na CSD zaj*** nakazilo (na kak drug račun..)
Delodajalec je bil vetno zelo natančen pri nakazovanju in ni blo problemov zdej pa...

Glede kredita v pogodbi piše, da NLB prekine pogodbo, če sta dva obroka zamujena z plačilom. To je ravno toliko, kot mi nakazuje CSD. Nisem pa dobila opomina. Danes pa tako stanje na računu. Zanimivo je pa to, da sem s karanto (plačilno) lahko plačala v trgovini (sem probala).

tinatona -> RE: težave z banko (13.3.2006 22:06:16)

To pa zato, ker ti kartic ne blokirajo takoj. Jaz sem se kake pol leta po tem ko so mi blokirali racun normalno uporabljala plačilno kartico (eurocard). Ti pa le pojdi jutri na banko, potem pa sporoči kaj je bilo.

Jaz sem tudi zdaj v fazi iskanja nove banke, pa ne vem za katero naj se odločim. zdaj iščem banko ki bi mi dala kredit oz. takšen limit, da bi lahko pokrila zadeve na zdajšnem računu in ga potem zaprla.

LP tina

štručka -> RE: težave z banko (13.3.2006 22:10:32)

Jest bi tud najrajš tko nardila, sam nobena banka ne da kredita kar tako...sploh pa ne toliko, da bi lahko na nLB pokrila kredit in zaprla račun.

soncek&luna -> RE: težave z banko (13.3.2006 22:30:42)

jaz sem bila prej na NLB, imela kredit, limit, kartice in vse... sem se odlocila za menjavo.. sla na SKB in so mi odobrili vse, tako, da sem lahko pokrila vse obveznosti do NLB, pa se isti limit sem dobila kot sem ga ze imela na NLB [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

svetujem ti, da mal banke povprasas.. zdej se banke itak ze borijo, da cimvec strank dobijo....

Anonimen -> RE: težave z banko (13.3.2006 22:40:16)

Bom jutri sporočila, kako bom uredila.
Me pa resnično zanima, če bi mi na SKB krili vso obveznost do NLB. Tudi to bi bilo resnično pametno se pozanimat.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.3.2006 8:22:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tinatona -> RE: težave z banko (14.3.2006 10:29:49)

Ja SKB mislim da ti odobri kredit, da poplačaš zadeve na prejšnji banki. Tukaj piše nekaj o tem...    

http://www.skb.si/preb/preb-OR04.html

Itak pa jaz nimam kredita in moram samo še okol 100000 pokrit, pol sem pa na nuli in lahko zaprem račun. Jupiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LP Tina

Stran: [1]