Socialna podpora? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

žabica 24 -> Socialna podpora? (13.3.2006 21:03:44)

Lep pozdrav!
Jaz imam kar nekaj vprašanj zvezi z papirologijo: in sicer oba s fantom sva študenta, po rojstvu otroka se on namerava preseliti k meni - imela bi ločeno gospodinjstvo od staršev, čeprav bomo živeli isti hiši. Glede na najine dohodke, bi lahko zaprosila tudi za socilno pomoč - ne presegava cenzusa, pa me zanima, če morava res prej urejat preživnino s starši da sploh lahko zaprosiva za to pomoč? Ker to nama resnično ne ustreza, poleg tega bo gospodinjstvo ločeno. Kakšni so torej pogoji za socialno pomoč?
Če se katera na to spozna, bi bila zelo hvaležna za vaše odgovore!
Lepo se imejte!

karmy -> RE: Socialna podpora? (13.3.2006 22:35:07)

ja odvisno koliko sta stara..drugače se pa to mora urediti, ker dokler se šolata, vas morajo starši preživljat..to po novem urejaš preko csd-ja in sodišča... tudi če je sporazumno... čeprav pred leti je bilo možno še preko notarja to zrihtat in je bila fiksna preživnina in se ni nič večala...zdej so uradno to ukinl, čeprav je letos še nekaterim ratal spravt čez...

drugače pa za študente velja samo to da - majo urejeno preživnino, status, roj. list otroka, in da ne presegas cenzus

žabica 24 -> RE: Socialna podpora? (14.3.2006 8:47:15)

Najlepše hvala za odgovor. Stara sva še oba 24 let, tako da se očitno temu ne bo dalo izognit. Sicer pa sva razmišljala da imava oba še delnice, pa nekaj malega privarčevanega, tako da verjetno tako ali tako ne bi šlo skozi!

Stran: [1]