Stefani pečenka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


andreja25 -> Stefani pečenka (13.3.2006 18:40:15)

Mi lahko katera pove, kako se pripravi stefani pečenka in kaj še zraven ponudit za prilogo.
Že vnaprej hvala za okusne ideje




[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] PDP.3.6.2006




Anonimen -> RE: KAKO PRIPRAVITI ŠTEFANI PEČENKO (13.3.2006 19:22:37)

zmletemu mesu dodaš nekaj nasekljane slanine,peteršilj in vsebino vrečke fanta za mleto meso.katerega prej razpustiš v 1,5 dl vode.premešaš in pustiš par minutk.
Meso razporediš po prozorni foliji,po sredini vzdolžno zložiš cca 4 jajca kuhana,in s pomočjo folijo narediš valj.
daš v pekač z oljem in pečeš cca 1 uro pri 180 stopinjah.
Zraven se prileže kakšna solata in dinstan krompir ali pire krompir itd.




mamči -> RE: KAKO PRIPRAVITI ŠTEFANI PEČENKO (13.3.2006 20:22:59)

Jaz vzamem 1 kg mešanega mletega mesa (svinjina+ govedina), 1 žemljico, malo mleka, 2 manjši čebuli, 5 jajc, sol, poper, peteršilj, česen.
Trdo skuhaš 3 jajca. V mleko namočiš žemljico. V skledi zmešaš meso, soliš,popraš, dodaš začimbe (vegeto), peteršilj.
Na olju prepražiš čebulo, dodaš masi, dodaš 2 stroka sesekljanega česna, jajca, žemljico (ožameš) - zmešaš.
Če je masa preredka dodaš malo drobtin.
Pekač namastiš z malo olja, posuješ z drobtinami, daš eno plast mesa po dolgem (cca. 4 cm debelo ), v vrsti zložiš eno za drugo jajca, nato ostalo meso gor oblikuješ v štruco, posuješ z drobtinami in daš v pečico.
Zravem paše pečen krompirček+zelena solata.




kalbo -> RE: KAKO PRIPRAVITI ŠTEFANI PEČENKO (14.3.2006 8:26:59)

IZVIRNO SPOROČILO: pettyy

zmletemu mesu dodaš nekaj nasekljane slanine,peteršilj in vsebino vrečke fanta za mleto meso.katerega prej razpustiš v 1,5 dl vode.premešaš in pustiš par minutk.
Meso razporediš po prozorni foliji,po sredini vzdolžno zložiš cca 4 jajca kuhana,in s pomočjo folijo narediš valj.
daš v pekač z oljem in pečeš cca 1 uro pri 180 stopinjah.
Zraven se prileže kakšna solata in dinstan krompir ali pire krompir itd.



Namesto tiste vrečke fant fant fantastičnega  daš poper in sol, pa popraženo čebulo in česen, pa maš mesno štruco brez kemije!!!




Anonimen -> RE: KAKO PRIPRAVITI ŠTEFANI PEČENKO (17.3.2006 19:28:30)

Jaz jo pripravim iz mletega mesa (lahko mešano, lahko samo govedina, odlično je tudi iz zmletega puranjega mesa), v mleko namočena in ožeta žemljica, 2 veliki žlici skute, surovo jajce za v mesno maso in 3 trdo kuhana jajca za v sredino štručke.
Od začimb dam samo poper in sol.
Čebule in česna ne dodam, ker imamo v družini želodčnega bolnika. Pa tudi ostalim je bolj všeč tako.
Za prilogo imajo otroci najraje pire-krompir in špinačo.
Meni osebno je najbolj všeč zraven samo velika skleda solate...




Stran: [1]