mamči -> RE: KAKO PRIPRAVITI ŠTEFANI PEČENKO (13.3.2006 20:22:59)
|
Jaz vzamem 1 kg mešanega mletega mesa (svinjina+ govedina), 1 žemljico, malo mleka, 2 manjši čebuli, 5 jajc, sol, poper, peteršilj, česen. Trdo skuhaš 3 jajca. V mleko namočiš žemljico. V skledi zmešaš meso, soliš,popraš, dodaš začimbe (vegeto), peteršilj. Na olju prepražiš čebulo, dodaš masi, dodaš 2 stroka sesekljanega česna, jajca, žemljico (ožameš) - zmešaš. Če je masa preredka dodaš malo drobtin. Pekač namastiš z malo olja, posuješ z drobtinami, daš eno plast mesa po dolgem (cca. 4 cm debelo ), v vrsti zložiš eno za drugo jajca, nato ostalo meso gor oblikuješ v štruco, posuješ z drobtinami in daš v pečico. Zravem paše pečen krompirček+zelena solata.
|
|
|
|