brce v pozni nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ČebelicaMaja -> brce v pozni nosečnosti (13.3.2006 18:39:49)

Sem v 37. tednu nosečnosti in od včeraj ponoči mojo bebico bolj malo čutim, sicer se premakne, ni pa tako, kot do sedaj, ko je bil še zelo živahen. Brala sem o tem, da se proti koncu nosečnosti umiri, ker nima več veliko prostora za brcanje, a ne vem, če je ta prehod tako drastičen. Danes sem bila že na poti na CTG, ko je ponovno začel brcat- pa nisem hotela delat panike za brez veze ... tako ali tako imam CTG v četrtek...

... toliko sem že brala o plodovnici zaviti okoli vratu, da me je pošteno strah, prav to pa verjetno še slabše vpliva na malega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Kakšne so vaše izkušnje... tudi na forumu so take in drugačne zgodbe...sicer nosečnost poteka povsem normalno... danes sem naštela do pol 7 zvečer cca 7 nizov (nežnih) gibanj (naj bi jih bilo 10), a običajno jih je bilo v takem času že kakih 15 ali več...  sem samo panična ali je strah upravičen....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Anonimen -> RE: brce v pozni nosečnosti (13.3.2006 18:53:25)

Jz menim, da je tvoj strah upravičen - res je, da se proti koncu umirijo, ampak kolikor sem jz razumela moraš kljub temu našteti vsaj 10 gibov/dan. Na tvojem mestu bi poklicala gin. ali v porodnišnico.

Lahko, da se bliža porod. Lahko pa tudi, da se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne počuti več dobro in zato je PRAV da vsaj pokličeš!!!

mačica -> RE: brce v pozni nosečnosti (13.3.2006 18:53:35)

Čebelica, povsem te razumem... tudi jaz sem mela podobne pomisleke in ker toliko preberemo potem že tako razmišljamo. Če imaš kakšne koli pomisleke pojdi v porodnišnico in tam te ne bodo zavrnili ( vsaj če so koliko toliko pravo osebje ) in jim povej za kaj gre. Naredili ti bodo CTG in te pomirili. Naj te nebi jemali kot panično in imaš tudi pravico do takega pregleda. Nam so v materinski šoli vedno povdarjali naj gremo že ob najmanjšem strahu, ker so tam strokovnjaki katerim je to služba in sigurno nisi edina z tako težavo!
lepo nosečnost še naprej, pa čim manj skrbi,
mačica

benika -> RE: brce v pozni nosečnosti (13.3.2006 19:30:43)

Čebelica, pri meni je bilo isto kot pri tebi. Moj malček se je zadnje tedne zelo umiril in včasih tudi nisem naštela 10 gibov na dan. Na koncu se je rodil pravi korenjak in nič ni narobe z njim.

Vseeno pa zaradi tvoje mirne vesti pojdi na CTG saj si upravičena do njega in nikar ne pusti, da te pomirijo samo z besedami, kot se nekod dogaja.

Srečno!

Katja in Benjamin

niki# -> RE: brce v pozni nosečnosti (13.3.2006 19:52:12)

Jaz ti predlagam pot pod noge in na CTG! Nič ne kliči in sprašuj samo ko boš tam prosi za CTG!

ČebelicaMaja -> RE: brce v pozni nosečnosti (13.3.2006 20:09:12)

Hvala punce, zdajle me je še "malo obrcal" in pomiril... a bom šla takoj zjutraj na CTG... škodit res nima kaj, jaz bom pa tudi mirno spala. Hvala vsem, za vzpodbudne besede!

Stran: [1]