HSG - vaginaleta (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

muzika -> HSG - vaginaleta (13.3.2006 18:09:45)

Danes sva bila z dragim na razgovoru v ambulanti. Ker bi naj po dosedajšnjih preiskavah bilo z nama vse OK, me je zravnica napotila še na HSG. Čeprav se je o tem že ogromno napisalo, pa tega podatka še nisem zasledila: ali te morajo za preiskavo obriti tam spodaj (oz. je boljše, če se sam) na "balin"?
Pa še nekaj. Glede na to, da je od klinike do klinike različno, bi vprašala tiste, ki so bile na HSG v Mariboru: Na navodilu, ki sem ga prebrala doma, piše, da si moraš en dan prej vstavit vaginaleto, ki jo dobiš v abmulanti. So mi jo pozabili dati ali so to opustili?
In še to: ste vzele za HSG dopust ali bolniško in koliko dni približno ste bile doma?

Anonimen -> RE: HSG - vaginaleta (13.3.2006 19:47:24)

Jaz sem bila na HSG v Izoli in tam te ne brijejo, niti ni treba, da so pobrit "na nulo".
Prvič slišim za to vaginaleto.
Jaz sem bila en dan po HSG doma, čeprav bi lahko normalno delala, pa sem vseeno želela počivat. Priporočajo nekaj dni le mirne aktivnosti.

soni -> RE: HSG - vaginaleta (14.3.2006 16:32:41)

Pozdravljena!
Jaz sem bila na Hsg-ju v Ljubljani, kjer ni bilo prehudo. Najprej dobiš dve tabletki za krče, malo počakaš, nato sledi pregled , slikanje in to je bilo vse. Ker je bila prehodnost dobra, tudi ni bilo prehudih bolečin. Kljub temu sem bila tri dni na bolniški zaradi preventive, pa še priporočljivo je.
O posebnem britju pa ni bilo govora, bodi urejena kot ponavadi.

muzika -> RE: HSG - vaginaleta (14.3.2006 20:24:47)

Vem, da sem o britju nekaj prebrala na forumu, ampak sem to očitno pomešala s katerim drugim posegom, laparo ali histeroskopijo mogoče.
Kje pa dobiš napotnico za pregled krvi pred HSG, pri svoji gin. ali v ambulanti za neplodnost? Jaz sem v ambulanti dobila napotnico samo za HSG.

Meka -> RE: HSG - vaginaleta (14.3.2006 21:00:36)

Haloo,

jaz sem dobila vaginaleto, ki si jo vstaviš zvečer v nožnico. Obriti se v Mariboru ne rabiš, saj te to ne ovira pri pregledu.
Je malce neroden pregled oz.  neprijeten, ko tako ležiš na tisti mizi, zdravnik pa ti vstavlja katetre. Mene je zelo bolelo, saj
imam neprehoden en jajcevod. Ti pa se samo sproti in hitro bo mimo. upam, da bo vse O.K.

muzika -> RE: HSG - vaginaleta (15.3.2006 14:22:11)

Hvala, Meka. Končno nekdo, ki je že slišal za vaginaleto. Mi poveš prosim še to, kje si jo dobila?

soni -> RE: HSG - vaginaleta (15.3.2006 14:47:55)

Napotnico za pregled krvi sem dobila pri svoji ginekologinji dan pred HSG-jem.
Želim ti čimprejšnjega  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

Stran: [1]