zaprtost(?), napenjanje z jokom, zelen gost kakec (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mojčina -> zaprtost(?), napenjanje z jokom, zelen gost kakec (13.3.2006 0:17:12)

Mamice, lepo prosim za nasvet! (sicer je malo nazaj zelo podoben post, a žal odg. za mojo težavo nisem zasledila)
Naša tamala bo kmalu stara 2mes; praktično od rojstva smo na umetnem mleku - Novalac 1, v zadnjem tednu je čez dan imela Novalac 1 AR zaradi pogostega polivanja. Sem pa že ene par dni pred uvedbo ARja opazla, da se je pogostost kakanja iz predhodnih večkrat na dan zmanjšala na 1x na 2 dni. Najprej sem mislila, da gre samo za spremembo ritma, je pa sčasoma to njeno kakanje postalo čedalje bolj "očitno" - ful se napenja, ob tem krčevito joka, kakec je pa bolj podoben pasti za čevlje (homogena gosta zmes) temno zelene barve. Baje naj bi bla taka barva ob krčih (zakaj?). A je morda krivo mleko - je mogoče, da ji Novalac kar naenkrat (pije ga že od prihoda iz porodnišnice) ne paše več? Apetit ima ob tem normalen, drugih težav nima... AD3 kapljice smo sicer tudi uvedli ta teden, a so se težave s kakanjem pojavle že več dni pred njihovo uvedbo + po njih ne kaže nobenih znakov krčev, tko da mislim, da kapljice nimajo veze...
Kaj bi po vaše lahko bilo + kako naj ukrepamo? Nekje sem brala o Sab simplex (upam, da sem prav napisala) - kaj je to? - in Plantex čaju, da naj bi pomagala?
Najlepša hvala za pomoč:)!




maya_slo1 -> RE: zaprtost(?), napenjanje z jokom, zelen gost kakec (13.3.2006 7:12:28)

Jaz težko kaj rečem, ker nismo imeli takih problemov. Naš je zdaj star pet mesecev in pol pa ga tudi na vsake toliko časa malo zapre in takrat mu ponujam čaj med obroki v upanju, da se kakec malo zredči in nam zaenkrat kar uspeva. Čaj uporabljamo komarčkov od HIPP-a.
Jaz bi na tvojem mestu kar s čajem probala, kakršnem koli, ki je primeren za 2mes. Če je Plantex narejen v te namene še bolje...jaz nevem ker ga ne poznam.
Sab simplex so pa kapljice proti krčem in napenjanju in tudi ne bo nič narobe, če jih sprobaš...saj jih dodajaš postopoma...ti bodo v lekarni razložili. Toliko, da ugotoviš če tvojemu otročku pašejo.





Lumpi -> RE: zaprtost(?), napenjanje z jokom, zelen gost kakec (13.3.2006 7:20:39)

Proti zaprtosti pomaga sladkani čaj. Pri nas ima zeleno blato od krčev. Otrok pa ima lahko krče tudi takrat, ko mislimo, da jih nima. Je bolj "odporen" na bolečina oz. krči niso tako močni, vsaj pri nas je kdaj tako.




golob -> RE: zaprtost(?), napenjanje z jokom, zelen gost kakec (13.3.2006 7:35:00)

Zdravo!
Pri nas takih težav nimamo, ker se polno dojimo. Se pa spomnim, da mi je babica rekla, če bi dajali umetno mleko in če dojenček 2 dni ne gre kakat je potrebno obvestit zdravnika. Pri dojenih je pa vseeno, če cel teden ne gredo. Vem pa, da proti zaprtosti pomaga fino sladkan čaj, ker je imela moja prijateljica podobne težave.
lp




vanč -> RE: zaprtost(?), napenjanje z jokom, zelen gost kakec (13.3.2006 8:14:17)

Hello!  Dobrodošla med AR-jevce! Da te takoj potolažim; nič ni narobe! Mi smo tudi od 5 tedna starosti na aptamilu AR in imamo iste težave. To povzroča mleko.(napenjanje in zaprtje). Naš je star 6 mesecev in se je komaj pred kratkim uredilo kakanje, napenja pa ga še vedno. Začeli smo tudi z Novalacom AR, vendar ga je tako zapru, da ni kakal 7 dni. Po aptamilu kaka vsaj 1x na dan. Umetno mleko povzroča trd kakec , sploh pa AR, ker je še bolj gost. Mi smo uravnavali z dodajanjem čajčka (plantex ali bebi čaj). Zaradi obilnega polivanja je sicer čaj takoj izbruhal, včasih pa smo imeli srečo, da je vsaj malo obdržal in se je kakec takoj zmehčal. Nam je pediatrinja rekla, da kadar je fajn zaprt in kaka temno naj delam mleko na rahlih kamilicah. Se pravi skuhaš rahle kamilice v njih narediš mleko. Mogoče bo malo bolj polival, ker nekatere otroke kamilice razdražijo v želodčku. Veliko telovadita, ko ga previjaš. Mi eksperimentiramo že 6 mesecev. Sedaj se je refluks kar precej popravil in bom poskušala počasi dajati spet običajno mleko.

Upam, da sem ti kaj pomagala, če pa imaš še kakšno vprašanje napiši! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




vanč -> RE: zaprtost(?), napenjanje z jokom, zelen gost kakec (13.3.2006 8:20:40)

Aja mojčina pozabila sem ti povedat, da nam SAB-SIMPLEX kapljice niso odgovarjale. Te kapljice se mi zdi, da so bolj za krče ko t samo za napenjanje. Kapljice akumulirajo (vežejo nase) pline v prebavilih in pospešijo, da jih sprvijo ven. Naš je potem še 10x bolj pukal in to boleče. Drl se je zraven!




dadica -> RE: zaprtost(?), napenjanje z jokom, zelen gost kakec (13.3.2006 10:00:04)

Mi smo se dva meseca dojili,nato smo prešli na aptamil,pa nas je zelo napenjalo,sedaj pa smo na novalac ac,proti kolikam in ima tudi zadnja dva dni dni kar gost zelen kakec,je pares da sem pričela z dodavanjem železovih kapljiv kar mislim da je od tega.Po moje se otrokom prebava še ureja.Tudi iz tega bomo prišli[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].če pa par dni ne boste kakali pa pokliči k zdravniku!

lp dadica




Stran: [1]