mojčina -> zaprtost(?), napenjanje z jokom, zelen gost kakec (13.3.2006 0:17:12)
|
Mamice, lepo prosim za nasvet! (sicer je malo nazaj zelo podoben post, a žal odg. za mojo težavo nisem zasledila) Naša tamala bo kmalu stara 2mes; praktično od rojstva smo na umetnem mleku - Novalac 1, v zadnjem tednu je čez dan imela Novalac 1 AR zaradi pogostega polivanja. Sem pa že ene par dni pred uvedbo ARja opazla, da se je pogostost kakanja iz predhodnih večkrat na dan zmanjšala na 1x na 2 dni. Najprej sem mislila, da gre samo za spremembo ritma, je pa sčasoma to njeno kakanje postalo čedalje bolj "očitno" - ful se napenja, ob tem krčevito joka, kakec je pa bolj podoben pasti za čevlje (homogena gosta zmes) temno zelene barve. Baje naj bi bla taka barva ob krčih (zakaj?). A je morda krivo mleko - je mogoče, da ji Novalac kar naenkrat (pije ga že od prihoda iz porodnišnice) ne paše več? Apetit ima ob tem normalen, drugih težav nima... AD3 kapljice smo sicer tudi uvedli ta teden, a so se težave s kakanjem pojavle že več dni pred njihovo uvedbo + po njih ne kaže nobenih znakov krčev, tko da mislim, da kapljice nimajo veze... Kaj bi po vaše lahko bilo + kako naj ukrepamo? Nekje sem brala o Sab simplex (upam, da sem prav napisala) - kaj je to? - in Plantex čaju, da naj bi pomagala? Najlepša hvala za pomoč:)!
|
|
|
|