soljenje hrane (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

tina104 -> soljenje hrane (12.3.2006 16:01:29)

Kdaj ste začele s soljenjem zelenjave, mesa... za vaše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]?

Ali je fejst narobe, če mojemu skoraj 7 mesečniku tu pa tam solim hrano?

Namreč noče nič kaj jesti, pred nekaj dnevi sem mu dala slano juhico s korenčkom in je ful jedel, sploh ni bilo važno, da so bili noter celi kosi korenja, nič se ni davil, včeraj sem mu malo solila kašico iz krompirja in stročjega fižola in je spet kar jedel.

Marogica -> RE: soljenje hrane (12.3.2006 16:08:50)

Jaz sem vedno solila mojima otrokoma hrano. Ne dosti, pa vendar. Kako pričakujete, da bodo vaši otroci kar naenkrat jedli vso hrano, če pa jim delate neke "kombinacije", ki jih živ hudič ne bi jedel? Si že kdaj pojedla nesoljen obrok? Ko se spomnin na to, me mine, da bi jedla. A dojenček bi pa moral to hrano z užitkom pojesti?
Vem, da je sol škodljiva, tudi za odrasle, vendar jaz pač ne pretiravam - nikjer. Pa se je zaenkrat kar dobro obneslo. Torej moje mišljenje, soli, če bi rada, da ti bo tvoj otroček začel normalno jesti.

p.s. ni bilo osebno mišljeno, me pa pač pogreje, ko takšne stvari berem.

Anonimen -> RE: soljenje hrane (12.3.2006 16:27:13)

Če se zavedaš, da sol škoduje malim ledvičkam in temu primerno soliš, potem ni panike. Jaz sem tudi.

anckabancka -> RE: soljenje hrane (12.3.2006 17:02:18)

Jaz mu že od začetka ucvajanja čisto malo solim. Ponavadi le vodo, v kateri se kuha zelenjava - par zrnc soli.  Če pa naribam na hrano sir, pa ne solim.

PBJ -> RE: soljenje hrane (12.3.2006 18:02:10)

Jaz mojemu pri 8. mesecih zaenkrat še nič ne solim. Začela mu bom postopoma po 9. 10. mesecu.

Pa zelo rad in z užitkom poje, čeprav je obrok nesolen.
To je povsem stvar navade. Meni ni problem pojesti kaj brez soli.
Kaj pa tisti, ki imajo diete in tudi ne smejo nič soliti?

Saj se boš sama odločila, kako in kaj.

Naja31 -> RE: soljenje hrane (12.3.2006 21:02:30)

Jaz sem mu začela malo solit hrano pri 10.mesecu. Jaz sem se kar držala tega, kar so mi rekli v zdravstveme domu.
Brez problemov je jedel tako nesoljeno, kot zdaj soljeno.
Meni se pa nesoljena hrana ne zdi tako neokusna, kot pravi Marogica. Tisto kar mali ni pojedel, sem vedno jaz do konca, in je blo čist ok.

janjamodra -> RE: soljenje hrane (12.3.2006 21:22:41)

Se povsem strinjam z Marogico...Samo pretiravat ne.
                                                                          Lep pozdrav!

petraz -> RE: soljenje hrane (13.3.2006 8:22:43)

Jaz sem začela malo soliti jedi tam okoli 8. meseca.[sm=rozica.gif]

tulip -> RE: soljenje hrane (13.3.2006 18:33:30)

Malo po 6 mes, res par zrnc in kapljo olivnega olja.

soncek&luna -> RE: soljenje hrane (14.3.2006 8:41:08)

meni je patronazna sama rekla, da ce otrok noce kake hrane sprejet, naj dodam par zrnc soli in naj se tako poskusim

Avri -> RE: soljenje hrane (14.3.2006 21:45:11)

Tudi jaz sem okoli 7 meseca par zrnc soli dodala. Drugače pa zelenjavi dodam malo jušne zelenjave (brez dodatka soli) in naredi ful okus ali pa dodam malo sveže zelene, peteršilja ter kakšen majhen stroček česna, da se zraven skuha (v juhi). Omakice pa popestrim z malo paradižnika (zmrznjenega) in sladke ali kisle smetane. Pa seveda malo rastlinskega masla ali olja.  

kati* -> RE: soljenje hrane (14.3.2006 23:40:53)

Soljena hrana je ponavadi okusnejša oz. pri zelenjavi (sploh pa kuhani) in mesu okus s soljo pride šele do izraza. Zelenjavo se da lepo "začiniti" s sladko ali kislo smetano (čajna žlićka) ali pa morda z maslom - tako dobi zelenjava boljši okus in otroci jo imajo raje.

Jaz sem probala mojemu dat pirejček iz bučk in korenčka in ni bil preveč navdušen - pol sem pa čist mal smetance sladke dodala in je bilo takoj bolje - konec koncev lahk tud sama probaš hrano in boš videla kaj je bolj užitno.

Stran: [1]