vročina- NUJNO! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu

Sporočilo

jasnica -> vročina- NUJNO! (12.3.2006 11:44:51)

Sem 15 dni po porodu in imam vročino 38stopinj. Ali mi zna katera navesti razlog in kaj naj naredim?! Nisem prehlajena, ne kašljam, skratka samo vročina in glavobol!

Hvala za pomoč!

Bubamaraa -> RE: vročina- NUJNO! (12.3.2006 11:48:06)

Sok rdeče pese popij in mislim, da ti mora pasti vročina.... Lahko pa tudi vzameš lekadol....

StBarbara -> RE: vročina- NUJNO! (12.3.2006 11:50:40)

Jaz sem po porodu imela velikokrat vročino...pa ne vem zakaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Vzemi 2 lekadola naenkrat,  pij veliko tekočine in počivaj. Če se ti pa stanje ne umiri do jutri pa pokliči v porodnišnico.

Ti bo katera kaj več svetovala...tko bi jaz naredila.

Veliko zdravja ti želim [sm=miska.gif]

petraz -> RE: vročina- NUJNO! (12.3.2006 12:02:38)

Če ne bo šlo drugače, si pripravi kisov obhladek in si ga zavij okoli gležnjev. Takoj ti zbije vročino, res, to so meni delali, ko sem imela visoko vročino med nosečnostjo. Pa še naravna in neškodljiva metoda je. [sm=smiley20.gif]

urši77 -> RE: vročina- NUJNO! (12.3.2006 12:11:32)

Ne se hecat in TAKOJ  pokliči v porodnišnico. Saj veš kaj pravijo stare mame: po porodu smrt tri dedne čaka pod posteljo, potem pa še tri tedne pred vrati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]......in to ni kar tako brezveze.

Pokliči, saj so vedno tam!
LP in pazi nase[sm=muca.gif] ter počivaj (kar pomeni ležati z nogami gor in ne sedeti in zraven zlagati perilo). Perilo počaka(tudi ostalo delo) tvoje zdravje in pa tvoj sonček in njegovo-njeno zdravje pa lahko kaj hitro izpuhti[sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=metulj.gif]

Čimveč crkljanja pa bo!

Anonimen -> RE: vročina- NUJNO! (12.3.2006 14:01:44)

Če jutri ne bo bolje in če danes ne bo slabše, pojdi jutri k zdravniku. Tako hitro po porodu se res ni za hecat.

anitaz -> RE: vročina- NUJNO! (12.3.2006 18:59:20)

TAKOJ k zdravniku!!! Lahko da imaš mastitis, če dojiš. Bolje je, da greš,res.

mojcadamijan -> RE: vročina- NUJNO! (12.3.2006 19:34:06)

Pojdi na pregled v porodnišnico to sigurno ni uredu

KODA -> RE: vročina- NUJNO! (12.3.2006 22:01:59)

Čimprej k zdravniku.

jasnica -> RE: vročina- NUJNO! (13.3.2006 12:21:37)

Hvala za pomoč!

Danes mi je patronažna rekla da je zato ker imam preveč mleka in se mi je na desni dojki zamašil vod, zdej moram pa tople obkladke dajat in full pogosto mleko črpati. Sicer me je desna dojka bolela pa sem mislila da je to pač normalno. Upam da bo bolečina hitro minila.

Pozdravček!

Anonimen -> RE: vročina- NUJNO! (13.3.2006 12:46:31)

Aha, mastitis torej. Ja, tople obkladke pred dojenjem, po dojenju mrzle oz. ledene obkladke, čimveč pristaljvljat, pa če je zatrdlina v dojki obvezno masirat. Pa bo.

suky -> RE: vročina- NUJNO! (18.3.2006 7:43:26)

No, malo pozno pa itak je jasnica že zdrava, ampak samo tok, da povem......mastitis sigurno ni, ker če bi bil mastitis bi se tega zlo dobro zavedala.....zelo trda prsa, fejst boli na otip in prsa so čist rdeče flekasta. vem, ker sem mela podobno težavo kot jasnica tud 14dni po porodu. isto mi je patronažna rekla, da je mastitis pa sem le mela premisleke, glede na to kako so mi opisovale punce mastitis, sem šla v porodnišnico so se mi smejal ko sem rekla da mam mastitis. Pač se mi je mal porušu imunski sistem in sem zakuhala.2dni pa sem bla dobra, so me pa 4dni mel v prodnišnici na opazovanju.
lp

Stran: [1]