Marogica -> RE: Mestna vs. podeželska šola (12.3.2006 10:15:39)
|
Sama se še nisem ubadala s takšnim problemom, ker smo doma v mestu, pa tudi moj ta večji gre šele drugo leto v šolo. Če bi bila v podobni situaciji, kot ste pri vas, bi se najbrž odločila za šolo, ki je bližja domu, kar je bolj enostavno za otroka in vaju. Ne smeta pa tudi pozabiti, da si otrok tudi v šoli poišče prijatelje, ki se najbrž obiščejo tudi kdaj popoldan, če pa še ne, pa v prihodnosti bo tako. Takšne prijateljske vezi se seveda lahko bolj utrjujejo, če se otroci videvajo še izven šole, kot pa samo v času in na območju šole. Jaz bi predvsem razmišljala o tem, kako se bi moj otrok počutil in si ne bi želela, da bi zaradi tega postajal "osamljen", kljub možnim sosedovim otrokom ali bratu/sestri. Glede na kombiniran pouk ti ne znam povedati ničesar, ker sploh ne vem, kaj to točno pomeni in kašne možne "posledice" lahko to ima za otroka. Najbrž pa to ni nič katastrofalnega, drugače se šole za kaj takega sploh ne bi odločale. Vendar bo kakšna učiteljica znala o tem povedati kaj več. Želim vama, da se odločita tako, kot mislita, da je najbolje, predvsem pa v otrokovo najbolje.
|
|
|
|