oka -> RE: Gastro preiskave Vrazov trg Lj (11.3.2006 9:15:20)
|
Pozdravljena! Tudi za mojo Nino je pediatrinja rekla, da se ne redi dovolj, saj ima pri 19 mesecih le 8.370 g. Pa naju je napotila na gastro na pediatrično. Tam sva bili pred štirinajstimi dnevi, kjer so jo testirali takole: prvi dan so ji naredili provokacijo z dexilozo. Najprej so ji vseli kri in pol ure po zaužitju bele tekočine še enkrat. Isti dan so ji naredili še analizo potu (tako ugotovijo če gre za cistično fibrozo). Popoldan pa sva šli domov. Drugi dan sva morali biti v bolnici spet ob sedmih zjutraj in so ji naredili provokacijo z laktozo. To je izgledalo tako, da so ji najprej vzeli kri, ji dali za piti laktozo in ji potem 5x na pol ure vzeli kri. Vmes so ji vzeli še blato in urin. Tretji dan pa sva se morali vrniti samo zato, ker ji v dveh dneh niso uspeli narediti ultrazvoka trebuha. Obiskati sem morala še dietetičarko, ki mi je svetovala samo to, da naj ji v hrano mešam sladko ali kislo smetano. To je bilo to, izvidi na srečo vsi negativni, Nina pač paše v tiste 3% otrok, ki so pod obema krivuljama (ne sanja se mi katerima) in je popolnoma zdrava. Če se lahko, se zmeni za dnevni hospital, saj je tako veliko lažje in če tvoja deklica nima napihnjenega trebuha, ne bruha in ne driska neprebavljene hrane, potem je malo verjetnosti, da je karkoli narobe. Kar pa se datuma tiče pa sem jaz morala napotnico poslati na gastro oddelek in potem so oni meni nazaj poslali napotnico z datumom pregleda. Veliko sreče!
|
|
|
|