Viden plod (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Špela -> Viden plod (10.3.2006 16:32:20)

Na nekem forumu sem brala kdaj naj bi bil plod viden. Zanima pa me do kdaj ste ve čakale da se je plod videl? Preden je gin. rekla da je kaj narobe, npr. prazna vrečka. Čudno se mi zdi namreč ker sem enkaj dni nazaj brala da ženke tudi še v 8 tednu ne vidijo ploda na ultrazvoku.Pa me je mal zanimal kako je s tem? Naj bi bila v 6.-7.tednu pa je plodek že velik skoraj 1cm. Kako velik je pri 12 tednih?

dory -> RE: Viden plod (10.3.2006 16:36:17)

Pri meni je bil plodek viden v 6t in je meril ponosnih 10mm ;)

soncicaT -> RE: Viden plod (10.3.2006 16:46:33)

isto pri meni

F*S*M -> RE: Viden plod (10.3.2006 17:00:47)

Jaz sem bila na prvem pregledeu pri 7t 6/7 in je bil moj angelček velik 14mm. V 12t na NS pa je bil velik že skoraj 6cm. Glede vidljivosti ploda je pa tako, da se srček vidi tam nekje po 6t, če pa se slučajno ne te pa še vsaj v 14 dneh 2x pregledajo, da se res prepričajo če ti srček bije, morajo se prepričat že zaradi tega ker si lahko kakšen teden manj noseča, drugače pa je prišlo do SS.

Upam, da sem ti kaj pomagala

Alisa -> RE: Viden plod (10.3.2006 18:49:06)

V 8.tednu je meril 9mm od temena do trtice, je pa vse to odvisno od dneva ko si dejansko zanosila.

Tejcha -> RE: Viden plod (11.3.2006 9:21:40)

Živjo,

najin migec je v 12. tednu velik 4,8 cm, ginekologinja je sicer rekla, da je verjetno ene 5 dni mlajši - kot je rekla že alisa, je to odvisno od dejanske zanositve.
Drgač pa tk fejst miga... :)

Sva šla z mojim na na nuhalno in sva skor eno uro gledala, kk je migal z rokicami, nogicami, se postavljal na glavo, reagiral na kašljanje in pritiske na trebušček... To je blo neki najlepšga, kar sm do sedaj doživela...
 Komi čakam, da bo tolk velik, da bom to tud občutla.

KODA -> RE: Viden plod (11.3.2006 9:37:28)

Pri meni se je v 7 tednu videl šele mehurček.V 8 tednu,pa se je šele videl plod in utrip.

Acjom1 -> RE: Viden plod (5.2.2008 16:31:55)

Jaz sem bla na pregledu 5. teden nosečnosti zaradi bolečin in se je ginekologinja malo začudila, ker ni videla še nič, razen močno odebeljeno maternico. A je to normalno? Zdaj čakam na pregled v ponedeljek 11.2. (glih tisti dan bo star 7 tednov) in me je zelo strah, da bo kaj narobe. Sicer pa me prsi bolijo, včasih me ščipa v jajčnikih in imam rahle slabosti. Imam pa malce daljše cikle in sicer na 31 dni - a je lahko to vplivalo na to, da je bil v bistvu malo mlajši in se zaradi tega ni nič videlo?

Taula -> RE: Viden plod (5.2.2008 16:37:14)

Normalno je, srček se še ne vidi. V 7 tednu boš videla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]že, če seveda nisi kasneje zanosila in si manj noseča kot misliš.
Bolečine v trebuhu so tudi del nosečnosti.

Acjom1 -> RE: Viden plod (5.2.2008 17:08:33)

.

TinKiCa1 -> RE: Viden plod (5.2.2008 18:14:48)

Jst se spomnim samo, da sm mela NS pri 11tednih in je plodek meru 64mm! Pr men zelo hitr raste, pa nch ne spi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]