začasno prebivališče (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

m_m -> začasno prebivališče (10.3.2006 15:35:19)

A kdo ve, kako se to uredi? Rad bi si uredil začasno prebivališče v lastnem gospodinjstvu na drugem naslovu.

A rabiš koga zraven ali kako izjavo, da ti lastnik hiše to dovoli?
A pošto lahko dobivaš še na stalni naslov? A dokumenti ostanejo isti?
Kolko to stane?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.3.2006 15:37:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

m_m -> RE: začasno prebivališče (10.3.2006 15:42:28)

HM... kaj pa če nimaš podnajemniške pogodbe? Je bila samo stvar dogovora in tudi najemnine ne bo, ker je samo začasno.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.3.2006 15:50:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

m_m -> RE: začasno prebivališče (10.3.2006 16:06:44)

Gre za sorodstvo, zato.

Lahko pa menda prineseš izjavno lastnika, da strinja. Sam ne vem kaj vse mora ta izjava vsebovati. A obstaja kje kak obrazec v pdf-ju?

mojčca -> RE: začasno prebivališče (10.3.2006 16:48:46)

Za prijavo začasnega prebivališča naj ti lastnik stanovanja napiše izjavo, da ti dovoljuje, da se začasno prijaviš na ta in ta naslov. Je pa začasno bivališče treba vsako leto obnoviti. Drugače pa za prijavo začasnega prebivališča obstaja tudi obrazec.

Najhitreje pa je seveda, da ga napiše lastnik sam in potem z to izjavo na upravni enoti urediš začasno prebivališče. Če boš poleg sebe urejala še za koga drugega, npr. partnerja, pa rabiš njegovo pooblastilo (za otroke pa ga ne rabiš). Če te še kaj zanima, ti samo vprašaj.

lelaval -> RE: začasno prebivališče (10.3.2006 16:57:36)

Lastnik ti lahko napiše izjavo, da ti dovoljuje stanovat tam brez plačila - to bi moralo zadostovat kot najemniška pogodba.

petraz -> RE: začasno prebivališče (10.3.2006 17:55:42)

Koliko jaz vem, lastnik hiše podpiše, nič pa ne stane.[sm=rozica.gif]

m_m -> RE: začasno prebivališče (10.3.2006 19:00:01)

mojčca

m_m ata bo to urejal za sebe.

Me pa res nekaj zanima: a mogoče veš, kaj vse mora pisati v tej izjavi lastnika?

Iščem na netu ta obrazec Obr. 11,7 pa ga nikjer ni. Če se pa da to doma napisat, bi pa rabla vedet katere podatke rabijo na tistmu pildeku...

Lunca1 -> RE: začasno prebivališče (10.3.2006 19:13:45)

Lastnik mora biti s tabo na UE in imeti s sabo dokument, ki dokazuje, da je lastnik. V mojem primeru je bil to moj fant. Potem sem pa samo jaz podpisala obrazec in dobila tisti odrezek. Ne spomnim se če je moj moral kaj podpisat. Je pa to brezplačno. Potem pa to lahko vsako leto sam podaljšaš, edino če zamudiš rok, pa mora spet lastnik s tabo.

sazi -> RE: začasno prebivališče (10.3.2006 19:46:43)

Sem imela prej začasno bivališče, moj mož ga ima pa še vedno. Torej:
potrbeuješ izjavo lastnika, da dovoljuje prijavo začasnega bivališča (to zgleda tako, da napiše:
spodaj podpisana blablabla dovoljujem temuintemu, da prijavi začasno bivališče na naslovu...). Zraven sem morala prinesti kupoprodajno pogodbo (original), vendar samo na vpogled - so mi jo takoj vrnili. Takoj dobiš listek s prijavo, ki ti velja 1 leto.

natasar -> RE: začasno prebivališče (10.3.2006 20:17:34)

Ko sem si jaz urejala začasno bivališče, je morala biti obvezno poleg lastnica stanovanja (tašča)-so zahtevali na upravni enoti. Ona je tam izpolnila njihov obrazec, na katerem mi dovoljuje, da lahko bivam na njenem naslovu. Ko sem si podaljševala začasno bivališče je spet morala biti prisotna, ni pa potrebno v primeru, da izpolni obrazec ali napiše izjavo, v katerem mi dovoljuje bivati za nedoločen čas.

Stran: [1]