Marogica -> RE: Prvi teden uvajanja - KATASTROFA!!! (10.3.2006 17:52:38)
|
ANdra, jaz ne bi tako črno gledala, mislim pa tudi, da tej varuški čisto nič ne manjka i n je bil njen odgovor odkrit. Poznam isti primer pri mojih znancih. Fantek je jokal ca, 3 tedne in varuška je rekla, da če bi šlo to tako dalje, ga ne bi mogla čuvati. Po teh treh tednih, pa je pri malemu naredilo klik in ni bilo nobenega problema več. Čuvala ga je 2 leti. Najprej je treba analizo narediti "doma". Je tvoj otroček vajen biti pri tujih ljudeh, je že kdaj prespal pri babici, ostal kakšen dan brez tebe? Če ne, je tudi to razlog, da tako reagira. Ne vem, koliko je stara, najbrž okoli enega leta, torej je v fazi, ko se "vesi" malo bolj po tebi. Vsaj pri nas je tako. Naš ima že kakšen mesec fazo, da če pride kakšen tuj človek, celo moja mam, ki jo vidi vsaj 1x na teden, se me oprijema in se stiska k meni, kot še nikoli. Nato potebuje nekaj časa, da se je privadi, potem pa je OK. Je pa res, da nikoli ni jokal nekaj ur, ker je navajen, da je kdaj ostal pri njej. Kar pa se kompetentnosti varuške tiče, ne morem reči nič dobrega ali slabega, vendar ne primerjat z vrtcem, kjer se varuške tudi trudijo, vendar jim tam "pomagajo" otroci. Kar pomeni, da se otrok lažje vživi in pozabi na mamico, če je med množico malčkov. Tukaj ima varuška sigurno težjo nalogo. Zato pa jaz pravim: vrtec je zakon. Tebi pa dosti sreče in malo več potrpljenja, in daj tvoji punčki in varušli še malo časa, da se druga na drugo navadita.
|
|
|
|